Το 5 Best Free Antivirus Software του 2018

Προστατέψτε τον υπολογιστή σας με ένα δωρεάν πρόγραμμα προστασίας από ιούς

Ένα καλό πρόγραμμα προστασίας από ιούς είναι απαραίτητο για ένα ασφαλές σύστημα και σίγουρα δεν χρειάζεται να πληρώσετε για να έχετε μια μεγάλη προστασία. Παρακάτω είναι η λίστα των πέντε καλύτερων δωρεάν προγραμμάτων προστασίας από ιούς που μπορείτε να κατεβάσετε για τα Windows σήμερα.

Όλα αυτά τα προγράμματα εκτελούν αυτόματα τις ενημερώσεις ορισμών, εκτελούνται πάντοτε για να βεβαιωθούν ότι τα αρχεία σας προστατεύονται από κακόβουλο λογισμικό και τα προσωπικά σας στοιχεία παραμένουν ιδιωτικά και μπορούν να ξεκινήσουν σάρωση κατά παραγγελία όποτε θέλετε.

Ωστόσο, ο καθένας από αυτούς έχει μερικές προεξέχουσες διαφορές που τους κάνουν να ξεχωρίζουν, οπότε δώστε προσοχή σε αυτές καθώς αποφασίζετε ποια θα χρησιμοποιήσετε.

Σημείωση: Εάν χρειάζεστε μόνο ένα πρόγραμμα καθαρισμού spyware και το χρειάζεστε αμέσως χωρίς να περιμένετε να εγκατασταθεί ένα από αυτά τα πλήρη προγράμματα AV, χρησιμοποιήστε μία από τις (κατά προτίμηση φορητές ) εφαρμογές από τη λίστα Best Tools for Removal Spyware . Επίσης, εξετάστε το ενδεχόμενο να εγκαταστήσετε μια εναλλακτική λύση για το τείχος προστασίας των Windows από αυτή τη λίστα προγραμμάτων Free Firewall .

Αν ψάχνετε για προστασία στις άλλες σας συσκευές, ανατρέξτε στη λίστα δωρεάν εφαρμογών προστασίας από ιούς για το Android και τα καλύτερα άρθρα για antivirus για Mac .

Σημαντικό: Εάν δεν μπορείτε να συνδεθείτε στα Windows για να εγκαταστήσετε ένα εργαλείο προστασίας από ιούς, αποκτήστε πρόσβαση σε έναν υπολογιστή που λειτουργεί και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τον για να δημιουργήσετε ένα δωρεάν εργαλείο εντοπισμού ιών που μπορείτε να εκκινήσετε στον μολυσμένο υπολογιστή.

01 από 05

Avira δωρεάν σουίτα ασφαλείας

Avira Δωρεάν Antivirus.

Το κύριο στοιχείο στη σουίτα ελεύθερου λογισμικού της Avira, το οποίο την ξεχωρίζει, είναι η προαιρετική δυνατότητα "ανίχνευσης στο νέφος" που ονομάζεται Protection Cloud . Αυτή η μέθοδος σάρωσης επιτρέπει στο εργαλείο εντοπισμού ιών της Avira να εντοπίζει και να σταματάει τις απειλές προτού αποσυρθούν.

Έτσι λειτουργεί: Όταν ανιχνεύεται ύποπτο αρχείο σε οποιονδήποτε υπολογιστή που εκτελεί το Avira, δημιουργείται ένα δακτυλικό αποτύπωμα αυτού του συγκεκριμένου αρχείου και μεταφορτώνεται ανώνυμα στην Avira, ώστε να μπορεί να το σαρώσει και να αναφέρει την κατάσταση (είτε είναι ασφαλής είτε επικίνδυνη) κάθε χρήστη Avira, έτσι ώστε το πρόγραμμα να μπορεί να λάβει τα κατάλληλα μέτρα.

Το Avira μπορεί να σαρώσει και να αφαιρέσει υπάρχουσες απειλές καθώς και να ανιχνεύσει και να σταματήσει αυτόματα νέες. Σας προστατεύει από ransomware, Trojans, spyware, και άλλα είδη malware. Μπορείτε ακόμη να επιλέξετε ποια άτομα να προσέχουν ενεργά και να απενεργοποιήσετε άλλους (αν και δεν συνιστώνται) όπως dialers, αστεία, adware κ.λπ.

Το Avira Free Antivirus μπορεί επίσης:

Κατεβάστε την Avira Free Security Suite

Η σουίτα Avira προσφέρει κάτι περισσότερο από μια πολύ εκτεταμένη εφαρμογή προστασίας από ιούς. Περιλαμβάνει αρκετά άλλα "στρώματα" ασφαλείας που θα εγκατασταθούν αυτόματα και ενδέχεται να χρειαστούν κάποιο χρονικό διάστημα για λήψη, αφού υπάρχουν πολλά. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να τα χρησιμοποιείτε και δεν θα σας ενοχλούν αν δεν τα ανοίξετε.

Αυτές οι ξεχωριστές ενότητες περιλαμβάνουν ένα VPN που κρυπτογραφεί όλη την επισκεψιμότητά σας (μέχρι τα πρώτα 500 MB κάθε μήνα). Διαχείριση κωδικών πρόσβασης για την ασφαλή αποθήκευση πολύπλοκων κωδικών πρόσβασης. και το λογισμικό updater που εντοπίζει τα ξεπερασμένα προγράμματα και σας δίνει τους συνδέσμους λήψης για την ενημέρωσή τους.

Εκτός από αυτά, το Avira μπορεί να επιταχύνει τον υπολογιστή σας και να μειώσει το χρόνο εκκίνησης με το εργαλείο συντονισμού του, να σας βοηθήσει να βρείτε τις καλύτερες προσφορές καθώς ψωνίζεστε ηλεκτρονικά και να σας προειδοποιούμε για κακόβουλες ιστοσελίδες ή δέσμες λογισμικού πριν τις κατεβάσετε Πρόσθετο ασφαλείας SafeSearch).

Αυτά τα επιπλέον χαρακτηριστικά μπορεί να είναι ενοχλητικά αν είστε αυστηρά μετά από μια λύση αντιμετώπισης ιών, αλλά πάλι, δεν χρειάζεται να τα χρησιμοποιήσετε. απλά κρατήστε τους κρυμμένους μακριά όπου είναι και δεν θα πρέπει να ανησυχείτε για αυτούς.

Το Avira Free Security Suite προορίζεται να λειτουργεί σε υπολογιστές με Windows 7 SP1 και νεότερους, συμπεριλαμβανομένων των Windows 10 και Windows 8 . Περισσότερο "

02 του 05

Bitdefender Antivirus Free Edition

Bitdefender Antivirus Free Edition.

Αν θέλετε ένα πρόγραμμα προστασίας από ιούς που δεν είναι μόνο δωρεάν, αλλά είναι εξαιρετικά εύκολο στη χρήση και δεν είναι γεμάτο με πολλά κουμπιά και μενού, θα πρέπει σίγουρα να δοκιμάσετε την δωρεάν έκδοση του Bitdefender Antivirus.

Δεν αποκτάτε μόνο άμεση προστασία από ιούς, σκουλήκια, rootkits, spyware κλπ., Αλλά και προστασία κατά του ηλεκτρονικού ψαρέματος και της καταπολέμησης της απάτης για τη μεταφορά της ασφάλειας μαζί σας κατά την περιήγηση στο διαδίκτυο και την εισαγωγή κωδικών πρόσβασης.

Είναι πραγματικά αξιοσημείωτο πόσο καλά τρέχει η Bitdefender παρά την ελάχιστη σχεδίασή της. Μπορείτε να μεταφέρετε και να αποθέσετε φακέλους και αρχεία απευθείας στο πρόγραμμα για να εκτελέσετε αμέσως μια σάρωση εναντίον τους, καθώς και να ξεκινήσετε αμέσως μια πλήρη σάρωση του συστήματος ή να σαρώσετε επιλεγμένα αντικείμενα από το δεξί κλικ στο μενού περιβάλλοντος - τα οποία μπορούν να τρέξουν ταυτόχρονα .

Ανεξάρτητα από τον τρόπο με τον οποίο ξεκινούν ή πόσες σαρώσεις εκτελούνται ταυτόχρονα, ένα ιστορικό αυτών των σαρώσεων καταγράφεται για εσάς στο κύριο παράθυρο του προγράμματος καθώς και στην περιοχή Συμβάντων των ρυθμίσεων.

Κάντε λήψη του Bitdefender Antivirus Free Edition

Το προφανές μειονέκτημα σε ένα πρόγραμμα που στερείται πολλών επιλογών προσαρμογής είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα που μπορείτε να αλλάξετε γι 'αυτό. Αυτό μπορεί να είναι κάτι που θέλετε, αλλά μπορεί να μην είναι διαθέσιμο. οπότε να γνωρίζετε ότι βασικά το μόνο που μπορείτε να κάνετε με αυτή την έκδοση του Bitdefender είναι η εκκίνηση και η διακοπή της σάρωσης.

Ένα άλλο μειονέκτημα για αυτό το λογισμικό είναι πόσο καιρό χρειάζεται για να είστε έτοιμοι για να χρησιμοποιήσετε. Το αρχικό πρόγραμμα εγκατάστασης για το Bitdefender είναι πολύ μικρό, αλλά αυτό είναι που χρησιμοποιείται για να κατεβάσετε στη συνέχεια το πλήρες πρόγραμμα, το οποίο είναι εκατοντάδες megabyte και θα μπορούσε να πάρει μια στιγμή, εάν έχετε μια αργή σύνδεση στο internet.

Είναι επίσης λυπηρό το γεγονός ότι δεν μπορείτε να διακόψετε τις σάρωσης (απλά τους αφήνετε να τις σταματήσετε) ή να ρυθμίσετε τις εξαιρέσεις αρχείων και φακέλων πριν ξεκινήσετε τις σαρώσεις, όπως επιτρέπονται μερικά προγράμματα AV. Με το Bitdefender, μπορείτε να επισημάνετε τα αρχεία ή τους ιστότοπους ως ασφαλή μόνο αφού εντοπιστούν ως κακόβουλα.

Οι διαφημίσεις που σας ζητούν να αγοράσετε επαγγελματικά προγράμματα και προγραμματισμένες σαρώσεις του Bitdefender δεν υποστηρίζονται (αλλά δεν είναι απαραίτητο, αφού η Bitdefender ελέγχει πάντα για νέες απειλές) είναι μερικοί άλλοι όχι.

Η έκδοση Bitdefender Antivirus Free Edition εκτελείται σε Windows 10, Windows 8 και Windows 7. Περισσότερα »

03 του 05

Adaware Antivirus Δωρεάν

Adaware Antivirus Δωρεάν.

Το Adaware Antivirus εγκαθίσταται σε λίγα λεπτά, είναι ελαφρύ για τους πόρους του συστήματος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με δύο τρόπους. Το πρώτο είναι σε κανονική λειτουργία όπου ελέγχει για απειλές όπως συμβαίνουν, αλλά το άλλο σας επιτρέπει να το χρησιμοποιείτε εκτός από το "κύριο" πρόγραμμα προστασίας από ιούς (δηλαδή μαζί με το Bitdefender ή το Avira).

Αυτό που κάνει αυτή η λεγόμενη "δεύτερη γραμμή υπεράσπισης" είναι η απενεργοποίηση της προστασίας σε πραγματικό χρόνο, αλλά εξακολουθεί να σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε το Adaware Antivirus για να ανιχνεύσετε με μη αυτόματο τρόπο τις υπάρχουσες απειλές. Αυτό είναι χρήσιμο εάν το πρωτεύον λογισμικό AV σας δεν φαίνεται να βρει κακόβουλο λογισμικό που γνωρίζετε ότι μολύνει τον υπολογιστή σας.

Οποιοδήποτε τρόπο το χρησιμοποιείτε, το Adaware Antivirus παρέχει άμυνα κατά των ransomware, του spyware, των ιών και άλλων μορφών κακόβουλου λογισμικού. Μπορείτε να βρείτε αυτές τις απειλές μέσω γρήγορης, πλήρους ή προσαρμοσμένης σάρωσης.

Υποστηρίζονται ημερήσιες, εβδομαδιαίες και μηνιαίες προγραμματισμένες σαρώσεις και μπορείτε να εκτελέσετε ακόμη και μια σάρωση για να ελέγξετε ακριβώς ορισμένα πράγματα, όπως για παράδειγμα μόνο τα rootkits ή απλά η παρακολούθηση των cookies και των ιών του boot sector.

Το Adaware Antivirus σας επιτρέπει επίσης να επιλέξετε μια προσαρμοσμένη ρύθμιση απόδοσης για να χρησιμοποιήσετε περισσότερους πόρους του συστήματος για να εκτελέσετε τη σάρωση (για να γίνει πιο γρήγορος), να εξαιρέσετε αρχεία / φακέλους / επεκτάσεις αρχείων από τις σαρώσεις και να αποφασίσετε πόσο συχνά θα ελέγχετε για νέες ενημερώσεις ορισμού (κάθε 1 / 3/6/12/24 ώρες).

Όταν πρόκειται για προστασία σε πραγματικό χρόνο, μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις ακόλουθες επιλογές:

Μπορείτε επίσης να προστατέψετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος με έναν κωδικό PIN καθώς και να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία παιχνιδιών / αθόρυβη λειτουργία για να καταργήσετε τις ειδοποιήσεις.

Κατεβάστε το Adaware Antivirus Free

Το Adware Antivirus έχει σίγουρα τα πλεονεκτήματά του, αλλά επειδή υπάρχει και μια μη-δωρεάν έκδοση που μπορείτε να αναβαθμίσετε, πολλές πρόσθετες επιλογές δεν υποστηρίζονται.

Για παράδειγμα, οι γονικοί έλεγχοι και η προηγμένη προστασία δικτύου, ιστού και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι διαθέσιμα μόνο στο Adaware Antivirus Pro. Αυτές οι επιλογές είναι ορατές στην ελεύθερη έκδοση, αλλά δεν είναι πραγματικά clickable / χρησιμοποιήσιμο μέχρι να εισαγάγετε ένα κλειδί άδειας Adaware Antivirus Pro.

Το Adaware Antivirus Free λειτουργεί με όλες τις εκδόσεις των Windows. Περισσότερο "

04 του 05

Avast Δωρεάν Antivirus

Avast Δωρεάν Antivirus.

Το Avast χρησιμοποιείται από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους και κατατάσσεται σε όλες σχεδόν τις "καλύτερες λίστες" προγραμμάτων προστασίας από ιούς, και για καλό λόγο. Εάν θέλετε ένα σταθερό πρόγραμμα το οποίο είναι βέβαιο ότι θα εμποδίσει νέες απειλές, αλλά είναι ακόμα αρκετά εύκολο να προσαρμόσετε, θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε.

Το Avast Free Antivirus είναι παρόμοιο με το Avira το οποίο αναφέρουμε παραπάνω. υπάρχουν πολλά στοιχεία που μπορείτε να εγκαταστήσετε μαζί με την ασπίδα προστασίας από ιούς που παρέχουν πρόσθετες υπηρεσίες που σχετίζονται με την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα (περισσότερα για τα παρακάτω).

Το τμήμα προστασίας από ιούς έχει πολλές επιλογές που μπορείτε να αλλάξετε, αλλά είναι ακόμα αρκετά εύκολο για οποιονδήποτε να το χρησιμοποιήσει, καθώς υπάρχουν πληροφορίες που θολώνουν δίπλα στα περισσότερα αντικείμενα, ώστε να μην μείνετε αναρωτημένοι τι θα συμβεί αν τους ενεργοποιήσετε.

Επιπλέον, οι ενημερώσεις για τον ορισμό και το πρόγραμμα εκτελούνται αυτόματα (υπάρχει και μια χειροκίνητη επιλογή), που σημαίνει ότι μπορείτε να εγκαταστήσετε το Avast και να το κάνετε χωρίς να ανησυχείτε αν χρησιμοποιείτε την τελευταία και τη μεγαλύτερη έκδοση.

Το Avast είναι ιδιαίτερα προσαρμόσιμο και σας επιτρέπει να κάνετε αλλαγές σε όλα, από το αν θα κάνετε ήχο όταν εντοπίζονται απειλές και πόσο καιρό οι ειδοποιήσεις θα παραμείνουν στην οθόνη, στα είδη των επεκτάσεων αρχείων που πρέπει να σαρωθούν.

Εδώ είναι μερικά ακόμα χαρακτηριστικά που υποστηρίζονται στο Avast Free Antivirus:

Κατεβάστε το Avast Free Antivirus

Πριν εγκατασταθεί το Avast, έχετε την επιλογή να συμπεριλάβετε πάνω από μια ντουζίνα διαφορετικά εργαλεία: αρχεία, συμπεριφορά, διαδίκτυο και ασπίδες ταχυδρομείου. ενημερωτικό πρόγραμμα λογισμικού, καθαριστής προγράμματος περιήγησης, δισκέτα διάσωσης, επιθεωρητή Wi-Fi, ασφάλεια επεκτάσεων και προεκτάσεις ασφαλείας του SafePrice. Πελάτης VPN . Διαχείριση κωδικών πρόσβασης. junk file cleaner? και λειτουργία παιχνιδιού.

Από τεχνικής απόψεως, αν θέλετε μόνο την προστασία από αντιμονοτικά αντικείμενα, μπορείτε να εγκαταστήσετε μόνο τις ασπίδες από την αρχή αυτής της λίστας. οι άλλοι είναι πρόσθετα που δεν είναι απαραίτητα αλλά θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα σε κάποιο σημείο.

Για παράδειγμα, το λογισμικό ενημέρωσης λογισμικού είναι ένα ωραίο εργαλείο που όχι μόνο ελέγχει και αναφέρει ξεπερασμένο λογισμικό, αλλά και εγκαθιστά τις πιο πρόσφατες εκδόσεις για εσάς (ακόμη και χύμα). Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι τα προγράμματα σας είναι ενημερωμένα με τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις και λειτουργίες ασφαλείας.

Ο Επιθεωρητής Wi-Fi σαρώνει το δίκτυο για συσκευές που ενδέχεται να είναι ευάλωτες σε επιθέσεις. Για παράδειγμα, μπορεί να εντοπίσει ότι ένας υπολογιστής εκτελεί μια υπηρεσία κοινής χρήσης αρχείων που είναι γνωστό ότι διευκολύνει την εξάπλωση ενός συγκεκριμένου σκουληκιού.

Μπορείτε να εγκαταστήσετε αυτά τα εργαλεία (διαρκεί λιγότερο από πέντε λεπτά) και, στη συνέχεια, να τα απενεργοποιήσετε ή να τα καταργήσετε αργότερα. Ή, μπορείτε να τα αγνοήσετε κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης και να τα εγκαταστήσετε αργότερα ή καθόλου.

Ωστόσο, γνωρίζετε ότι ο διαχειριστής κωδικών πρόσβασης, τα εργαλεία VPN SecureLine και τα εργαλεία εκκαθάρισης είναι μόνο δοκιμαστικές εκδόσεις που λήγουν μετά από πολλές ημέρες. Υπάρχει επίσης ένα τείχος προστασίας, τεμαχιστής αρχείων και χαρακτηριστικό sandbox που είναι άχρηστο σε αυτή την δωρεάν έκδοση.

Το Avast Free Antivirus είναι συμβατό με τα Windows 10, 8, 7, Vista και XP. Περισσότερο "

05 του 05

Panda Dome

Panda Dome.

Το δωρεάν πρόγραμμα προστασίας από ιούς της Panda Security, το Panda Dome (προηγουμένως ονομάζεται Panda Free Antivirus ), εγκαθίσταται σε λίγα λεπτά και έχει ένα ελάχιστο σχέδιο όπως το Bitdefender, που αναφέρθηκε παραπάνω. Ωστόσο, παρόλο που δεν είναι CPU ή γέφυρα μνήμης και δεν φαίνεται να είναι προσαρμόσιμη, όλες οι πολλές επιλογές της είναι τοποθετημένες στις ρυθμίσεις.

Από εκεί, μπορείτε να κάνετε πράγματα όπως να ρυθμίσετε τόσο τις κατ 'απαίτηση όσο και τις αυτόματες σαρώσεις για να ελέγξετε τα συμπιεσμένα αρχεία και να σαρώσετε δυνητικά ανεπιθύμητα προγράμματα.

Ο αυτόματος, μόνιμος σαρωτής περιλαμβάνει επίσης ορισμένες πρόσθετες επιλογές, όπως επιλογές σάρωσης συμπεριφοράς και ανάλυσης, τη δυνατότητα να σας ρωτήσω πριν να εξουδετερώσετε έναν ιό και να αποκλείσετε την εκτέλεση αρχείων για πολλά δευτερόλεπτα μέχρι να προκύψουν αποτελέσματα σχετικά με το εάν είναι ασφαλή ή επιβλαβή. το σύννεφο.

Κάτι εντελώς μοναδικό για το Panda Dome είναι τα τμήματα ειδήσεων ασφαλείας και ειδοποιήσεις που μπορούν να σας δείξουν κρίσιμα, προειδοποιητικά και ενημερωτικά μηνύματα, όπως όταν ένας δημοφιλής πωλητής αντιμετωπίζει παραβίαση δεδομένων που μπορεί να επηρεάσει τα προσωπικά σας δεδομένα. Μπορείτε, ωστόσο, να τα απενεργοποιήσετε αν θέλετε.

Μπορείτε να ολοκληρώσετε μια σάρωση σε λίγα λεπτά, εάν θέλετε να ελέγξετε μόνο για ενεργά απειλές, όπως τα cookies του browser, τις διαδικασίες και τα πράγματα που φορτώνονται στη μνήμη. Ωστόσο, υπάρχει επίσης, φυσικά, μια επιλογή για πλήρη σάρωση συστήματος ή προσαρμοσμένη σάρωση.

Ακολουθούν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε με το Panda Dome:

Κατεβάστε το Panda Dome

Το λογισμικό προστασίας από ιούς της Panda Dome κάνει πολύ καλή δουλειά στο να κρατάει τα σημαντικά κουμπιά μπροστά και να κρύβει τις πρόσθετες επιλογές μέσα στα μενού έτσι ώστε να μην βομβαρδίζετε συνεχώς με επιλογές ή ειδοποιήσεις.

Ωστόσο, το πρόγραμμα θα αλλάξει την αρχική σας σελίδα και τον πάροχο αναζήτησης στο πρόγραμμα περιήγησης ιστού σας, εκτός αν καταργήσετε την επιλογή αυτών των επιλογών κατά την αρχική ρύθμιση.

Το Panda Dome λειτουργεί σε όλες τις εκδόσεις των Windows από τα Windows 10 πίσω από τα Windows XP. Περισσότερο "