Τι είναι ένα αρχείο HWP;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία HWP

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου HWP είναι ένα αρχείο επεξεργαστή κειμένου Hangul ή μερικές φορές ονομάζεται αρχείο εγγράφου Hanword. Αυτή η μορφή αρχείου δημιουργήθηκε από τη νοτιοκορεατική εταιρεία Hancom.

Τα αρχεία HWP είναι παρόμοια με τα αρχεία DOCX του MS Word, με την εξαίρεση ότι μπορούν να περιέχουν κορεατική γραπτή γλώσσα, καθιστώντας το ένα από τα τυπικά μορφότυπα εγγράφων που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας.

Σημείωση: Το HWP είναι επίσης μια σύντμηση για πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με έναν επεξεργαστή κειμένου, όπως η Hewlett-Packard Company (το παλιό σύμβολο μετοχών που αντικαθίσταται από το HPQ) και το σχέδιο υγείας και πρόνοιας .

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο HWP

Το Thinkfree Office Viewer είναι ένας ελεύθερος θεατής HWP (όχι ένας επεξεργαστής) από την Hancom. Μπορεί να ανοίξει όχι μόνο αρχεία HWP, αλλά και αρχεία HWPX και HWT, τα οποία είναι παρόμοια με τα αρχεία μορφής αρχείων. Αυτό το δωρεάν πρόγραμμα προβολής αρχείων υποστηρίζει και άλλες μορφές Thinkfree Office, όπως CELL, NXL, HCDT, SHOW και HPT, καθώς και μορφές αρχείων του Microsoft Office.

Ο OpenOffice Writer και ο LibreOffice Writer είναι δύο άλλα δωρεάν προγράμματα που μπορούν να ανοίξουν και να επεξεργαστούν αρχεία HWP. Ωστόσο, κατά την αποθήκευση αρχείων HWP σε αυτά τα προγράμματα, πρέπει να επιλέξετε διαφορετική μορφή (όπως DOC ή DOCX) επειδή δεν υποστηρίζουν την αποθήκευση στο HWP.

Η Microsoft παρέχει ένα δωρεάν εργαλείο για το άνοιγμα αρχείων HWP, που ονομάζεται Hanword HWP Document Converter. Η εγκατάσταση αυτού σας επιτρέπει να ανοίξετε αρχεία HWP στο Microsoft Word μετατρέποντάς τα σε DOCX.

Σημείωση: Το Microsoft Office, το OpenOffice και το LibreOffice μπορούν να ανοίξουν αρχεία HWP μόνο αν δημιουργήθηκαν με το Hangul '97 - δεν είναι δυνατό να ανοίξουν νεότερες εκδόσεις του αρχείου .HWP με αυτές τις εφαρμογές.

Το ThinkFree Office Online του Hancom σάς επιτρέπει να προβάλλετε τα αρχεία HWP online.

Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε το πλήρες λογισμικό Thinkfree Office NEO, το οποίο είναι επίσης σε θέση να αποθηκεύσει τα έγγραφα στη μορφή HWP. Μπορείτε να δοκιμάσετε δωρεάν μια δοκιμαστική έκδοση που διαρκεί 100 ημέρες.

Σημείωση: Μη συγχέετε τη μορφή HWP με αρχεία Hedgewars Saved Game ή Demo, τα οποία χρησιμοποιούν την επέκταση αρχείων HWS και HWD. Αυτοί οι τύποι αρχείων χρησιμοποιούνται με το παιχνίδι Hedgewars.

Αν διαπιστώσετε ότι μια εφαρμογή στον υπολογιστή σας προσπαθεί να ανοίξει το αρχείο HWP αλλά είναι λάθος εφαρμογή ή εάν προτιμάτε να έχετε ένα άλλο εγκατεστημένο πρόγραμμα, ανοίξτε αρχεία HWP, ανατρέξτε στην ενότητα Πώς να αλλάξετε το προεπιλεγμένο πρόγραμμα για έναν οδηγό επέκτασης συγκεκριμένου αρχείου για να κάνετε αυτή την αλλαγή στα Windows.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο HWP

Εάν χρησιμοποιείτε ήδη έναν από τους επεξεργαστές HWP από παραπάνω, όπως το LibreOffice Writer, μπορείτε να εξαγάγετε ή να μετατρέψετε το HWP σε DOC, DOCX, PDF , RTF και σε άλλες μορφές εγγράφων.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν δωρεάν μετατροπέα αρχείων για να μετατρέψετε το αρχείο HWP σε άλλη μορφή, όπως το Online-Convert.com. Για να χρησιμοποιήσετε αυτόν τον online μετατροπέα HWP, μεταφορτώστε το αρχείο .HWP στον ιστότοπο και στη συνέχεια επιλέξτε μια μορφή για να το μετατρέψετε, όπως ODT , PDF, TXT , JPG , EPUB , DOCX, HTML κλπ. Στη συνέχεια, μετατρέψετε το αρχείο στον υπολογιστή σας πριν να το χρησιμοποιήσετε.

Περισσότερες Βοήθεια με αρχεία HWP

Ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου σε κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω ποια προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου HWP και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.