Τι είναι ένα αρχείο MTS;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία MTS

Ένα αρχείο με επέκταση αρχείου .MTS είναι πιθανότατα ένα αρχείο AVCHD Video, αλλά μπορεί επίσης να είναι αρχείο MEGA Tree Session ή ακόμα και ένα αρχείο δείγματος MadTracker.

Τα αρχεία βίντεο AVCHD αποθηκεύονται στη μορφή βίντεο HD MPEG Transport Stream και συνήθως δημιουργούνται με βιντεοκάμερες Sony και Panasonic HD. Το βίντεο είναι συμβατό με Blu-ray και υποστηρίζει βίντεο 720p και 1080i. Μερικές φορές, αυτοί οι τύποι αρχείων χρησιμοποιούν ακόμα την επέκταση αρχείου M2TS και μπορεί να φαίνεται αποθηκευμένοι μαζί με τα αρχεία MPL .

Τα αρχεία MEGA Tree Session αποθηκεύουν φυλογενετικά δέντρα που το πρόγραμμα Molecular Evolutionary Genetics Analysis (MEGA) μπορεί να χρησιμοποιήσει για την ανάλυση της γενετικής των ειδών για να βοηθήσει στον προσδιορισμό των προγονικών σχέσεων. Οι εκδόσεις μετά το 5.05 χρησιμοποιούν την επέκταση αρχείου .MEG (MEGA Data).

Τα αρχεία δείγματος MadTracker που χρησιμοποιούν την επέκταση αρχείου MTS είναι αρχεία ήχου που χρησιμεύουν ως δείγματα ενός οργάνου ή άλλου ήχου.

Πώς να ανοίξετε τα αρχεία MTS

Εκτός από το λογισμικό που περιλαμβάνεται στις κάμερες Sony και Panasonic HD, ένας αριθμός άλλων συσκευών αναπαραγωγής βίντεο μπορεί να ανοίξει αρχεία MTS που βρίσκονται στη μορφή αρχείου βίντεο AVCHD. Μερικά παραδείγματα περιλαμβάνουν το Windows Media Player, το GOM Player και το VLC.

Για να μοιραστείτε εύκολα το αρχείο MTS online ή για να το ανοίξετε από το πρόγραμμα περιήγησης ή το Chromebook σας, μεταφορτώστε το στο Google Drive. Ωστόσο, γνωρίζετε ότι τα βίντεο MTS είναι συνήθως πολύ μεγάλα σε μέγεθος, οπότε η διαδικασία μεταφόρτωσης ενδέχεται να διαρκέσει αρκετό χρόνο για να ολοκληρωθεί.

Αν θέλετε να επεξεργαστείτε το αρχείο βίντεο MTS, μπορείτε να δοκιμάσετε το EDIUS Pro, το MAGIX Movie Edit Pro και το CyberLilnk PowerDirector. Όλα αυτά είναι εμπορικά προγράμματα, επομένως θα πρέπει να αγοράσετε το πρόγραμμα για να το χρησιμοποιήσετε για επεξεργασία.

Τα αρχεία MTS που βρίσκονται στη μορφή αρχείου MEGA Tree Session ανοίγονται με το δωρεάν λογισμικό MEGA.

Το MadTracker είναι η εφαρμογή που απαιτείται για να ανοίξετε τα αρχεία δειγμάτων MadTracker. Μπορείτε να το κάνετε από το μενού Δείγμα> Φόρτωση ....

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο MTS

Δεδομένου ότι υπάρχουν τρεις διαφορετικές μορφές αρχείων που χρησιμοποιούν την επέκταση αρχείου MTS, είναι σημαντικό να αναγνωρίσετε πρώτα τη μορφή του αρχείου σας πριν δοκιμάσετε τη μετατροπή. Αν προσπαθήσατε να συνδέσετε το αρχείο MTS σε μετατροπέα που έχει διαφορετική μορφή από το αρχείο σας, ίσως καταλήξετε να προσπαθήσετε να μετατρέψετε ένα αρχείο βίντεο σε φυλογενετικό δέντρο, για παράδειγμα, το οποίο σαφώς δεν είναι δυνατό.

Τα αρχεία βίντεο AVCHD είναι φυσικά αρχεία βίντεο, οπότε γι 'αυτά θέλετε να βεβαιωθείτε ότι εργάζεστε με μετατροπέα αρχείων βίντεο . Για να αναπαραγάγετε το αρχείο MTS σε ένα τηλέφωνο ή σε μια συγκεκριμένη συσκευή αναπαραγωγής βίντεο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν από αυτούς τους μετατροπείς βίντεο για να μετατρέψετε το MTS σε MP4 , MOV , AVI , WMV ή ακόμα και απευθείας σε δίσκο DVD.

Συμβουλή: Το Freemake Video Converter είναι ένα παράδειγμα ενός δωρεάν μετατροπέα MTS. Μπορεί να αποθηκεύσει το βίντεο σε ένα DVD ή μια εικόνα ISO , καθώς και να το μετατρέψει σε πολλές διαφορετικές μορφές αρχείων βίντεο ή να εξαγάγει τον ήχο από το βίντεο. Ένας άλλος ελεύθερος μετατροπέας MTS είναι το EncodeHD .

Εάν τα αρχεία MEGA Tree Session μπορούν να μετατραπούν σε οποιαδήποτε άλλη μορφή, είναι πιθανό ότι είναι δυνατή μόνο μέσω του προγράμματος MEGA που αναφέρθηκε παραπάνω. Το λογισμικό μπορεί επίσης να μετατρέψει άλλες μορφές αρχείων σε ένα συμβατό με MEGA, όπως τα αρχεία ALN, NEXUS, PHYLIP, GCG, FASTA, PIR, NBRF, MSF, IG και XML .

Το MadTracker μπορεί να αποθηκεύσει ένα αρχείο MTS στη δική του μορφή σε WAV , AIF , IFF ή OGG μέσω του μενού Δείγμα> Αποθήκευση ....

Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας;

Εάν δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας, ελέγξτε ξανά την επέκταση αρχείου και βεβαιωθείτε ότι διαβάζει ".MTS", αλλιώς μπορεί να έχετε να κάνετε με μια εντελώς διαφορετική επέκταση αρχείου που μοιάζει με MTS.

Όπως μπορείτε να δείτε παραπάνω, μερικές μορφές αρχείων χρησιμοποιούν την ίδια ακριβώς επέκταση αρχείου, ακόμη και αν οι μορφές έχουν ελάχιστες ή δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Το ίδιο ισχύει και για τις επεκτάσεις αρχείων που είναι γραμμένες με παρόμοιο τρόπο. αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι μορφές σχετίζονται ή μπορούν να ανοίξουν με τα ίδια προγράμματα.

Για παράδειγμα, τα αρχεία MAS μοιράζονται δύο από τα ίδια γράμματα επέκτασης αρχείων με τα αρχεία MTS, αλλά συνδέονται με προγράμματα όπως το Microsoft Access και το Image Space rFactor. Ωστόσο, για να γίνει αυτό ακόμα πιο περίπλοκο, τα αρχεία MAS είναι στην πραγματικότητα συμβατά και με το MEGA (είναι αρχεία MEGA Sequence Alignment)!

Ωστόσο, τα αρχεία MST μοιράζονται και τα τρία ίδια γράμματα, αλλά είναι μοναδικά στο ότι είναι είτε τα αρχεία μετασχηματισμού του προγράμματος εγκατάστασης των Windows Installer που χρησιμοποιούνται από το λειτουργικό σύστημα Windows είτε ένα αρχείο προτύπου που μπορεί να ανοίξει με το πρόγραμμα Corel Presentations.