Τι είναι ένα αρχείο DIRECTORY;

Πώς να ανοίξετε, να επεξεργαστείτε και να μετατρέψετε αρχεία DIRECTORY

Ένα αρχείο με την επέκταση αρχείου DIRECTORY είναι ένα αρχείο παραμέτρων φακέλων του KDE ή μερικές φορές ονομάζεται αρχείο ιδιοτήτων προβολής φακέλων KDI.

Κάθε φάκελος σε ένα λειτουργικό σύστημα που βασίζεται στο Linux που χρησιμοποιεί τα αρχεία .DIRECTORY θα έχει το δικό του αρχείο .DIRECTORY που καθορίζει επιλογές για τον συγκεκριμένο φάκελο, συμπεριλαμβανομένου του ονόματος, του εικονιδίου και άλλων λεπτομερειών.

Σημείωση: Ένας φάκελος (όπως αυτός που περιέχει τη μουσική σας συλλογή, εικόνες κ.λπ.) αναφέρεται επίσης ως "κατάλογος", αλλά δεν είναι ίδιο με τη μορφή αρχείου DIRECTORY. Ανατρέξτε στην ενότητα Τι είναι ένας φάκελος ρίζας ή ένας κατάλογος root, αν αναζητάτε πληροφορίες σχετικά με αυτούς τους όρους.

Πώς να ανοίξετε ένα αρχείο DIRECTORY

Το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιεί το αρχείο .DIRECTORY θα το χρησιμοποιήσει ως έχει - δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε προγράμματα τρίτων για να το ανοίξετε. Στο Linux, αυτό που ανοίγει αυτό το είδος αρχείου ονομάζεται KDE, το οποίο σημαίνει K Desktop Environment.

Ωστόσο, θα πρέπει να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν επεξεργαστή κειμένου όπως το Notepadqq για να ανοίξετε ένα αρχείο .DIRECTORY για να εμφανίσετε (και ενδεχομένως να επεξεργαστείτε) τα περιεχόμενά του.

Σημείωση: Προσπαθείτε να ανοίξετε ένα φάκελο σε ένα τερματικό ή στη γραμμή εντολών και όχι σε ένα αρχείο .DIRECTORY; Σε ένα τερματικό, χρησιμοποιήστε την ανοικτή εντολή όπως φαίνεται σε αυτό το παράδειγμα stackoverflow. Δείτε το σεμινάριο του iSunshare εάν χρειάζεστε βοήθεια χρησιμοποιώντας την εντολή start για να ανοίξετε έναν κατάλογο στην Command Prompt.

Πώς να μετατρέψετε ένα αρχείο DIRECTORY

Δεν πρέπει να υπάρχει λόγος να μετατρέψετε ένα αρχείο .DIRECTORY σε άλλη μορφή, επειδή θα έκανε απλώς το αρχείο άχρηστο.

Εάν θέλετε να μετατρέψετε έναν κατάλογο (φάκελο) γεμάτο από αρχεία και όχι ένα αρχείο .DIRECTORY, ρίξτε μια ματιά σε αυτούς τους ελεύθερους μετατροπείς αρχείων . Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να μετατρέψετε εικόνες, αρχεία ήχου, βίντεο και πολλά άλλα.

Κάτι λίγο διαφορετικό που μπορεί να ακολουθεί μετατρέπετε μια καταχώριση καταλόγου σε ένα αρχείο κειμένου ώστε να μπορείτε να έχετε μια λίστα με όλα τα αρχεία που βρίσκονται σε αυτόν το φάκελο. Αυτό μπορεί να γίνει στα Windows με την εντολή dir .

Πολλά προγράμματα μπορούν να μετατρέψουν έναν κατάλογο αρχείων σε μορφή ISO - WinCDEmu, MagicISO και IsoCreator είναι μερικά παραδείγματα. Παρόμοια είναι βοηθητικά προγράμματα συμπίεσης αρχείων όπως το 7-Zip και το PeaZip που μπορούν να μετατρέψουν τους καταλόγους / φακέλους σε ZIP , RAR , 7Z και άλλες μορφές αρχειοθέτησης.

Ακόμα δεν μπορείτε να ανοίξετε το αρχείο σας;

Εάν το αρχείο σας δεν ανοίγει με τις παραπάνω προτάσεις, ελέγξτε ξανά την επέκταση αρχείου για να βεβαιωθείτε ότι διαβάζει πραγματικά ως ".DIRECTORY" και όχι κάτι παρόμοιο με το ".DIR". Τα αρχεία με το επίθημα .DIR είναι αρχεία ταινίας αρχείου Adobe Director που ανοίγουν με το πλέον απομακρυσμένο λογισμικό Adobe Director και δεν σχετίζονται καθόλου με τα αρχεία DIRECTORY.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι η μορφή αρχείου μορφής εμπλουτισμένου κειμένου που χρησιμοποιεί την επέκταση αρχείου RTFD. Αυτά είναι αρχεία κειμένου που χρησιμοποιούνται σε macOS που μπορεί να περιέχουν εικόνες, γραμματοσειρές και άλλα αρχεία, όπως τα αρχεία PDF , αλλά δεν σχετίζονται με τα αρχεία DIRECTORY και ανοίγουν με το πρόγραμμα TextEdit της Apple, το Bean ή το Librarian.

Ωστόσο, αν έχετε ένα αρχείο DIRECTORY που δεν μπορείτε να ανοίξετε ή να μετατρέψετε, ανατρέξτε στην ενότητα Λήψη περισσότερης βοήθειας για πληροφορίες σχετικά με την επικοινωνία μαζί μου στα κοινωνικά δίκτυα ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τη δημοσίευση σε φόρουμ τεχνικής υποστήριξης και πολλά άλλα. Επιτρέψτε μου να μάθω ποια προβλήματα αντιμετωπίζετε με το άνοιγμα ή τη χρήση του αρχείου DIRECTORY και θα δω τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω.