Εξαιρετικά προσιτά ηχεία σειράς CS της Sony

Τι μπορείτε να περιμένετε από αυτά τα ανέξοδα μοντέλα

Σε μια εκδήλωση Τύπου στην έδρα της Sony στην περιοχή Rancho Bernardo της Καλιφόρνια (Σαν Ντιέγκο), η εταιρεία είχε ανακοινώσει την πρώτη ενημέρωση στη χαμηλού κόστους γραμμή ομιλίας της. Οι εκπρόσωποι της Sony δεν φοβήθηκαν να παραδεχτούν ότι πρόκειται για ένα κομμάτι της αγοράς "φθηνής αλλά εκπληκτικά καλής ηχητικής ομιλίας" που τώρα κυριαρχείται από τον ανταγωνισμό, όπως τα προϊόντα της Pioneer που σχεδίασε ο Andrew Jones (π.χ. το αναγνωρισμένο SP-BS22LR) .

Η σειρά CS των ηχείων της Sony είναι πιο ακριβή από εκείνη της Pioneer. Ωστόσο, είναι μεγαλύτερα και σίγουρα φαίνονται πολύ πιο ικανά. Η γραμμή ηχείων Sony CS περιλαμβάνει τέσσερα ξεχωριστά μοντέλα, όπως περιγράφεται παρακάτω. Μαζί, συνθέτουν ένα παραδοσιακό σύστημα ηχείων 5.1 , με το νέο λογότυπο της Sony "High-Res Audio".

Ο ηχείο SS-CS3 και ο ηχοσύστηρος SS-CS5 είναι αξιοσημείωτοι για τους supertweeters, οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί με σκοπό την αναπαραγωγή του εκτεταμένου περιεχομένου υψηλών συχνοτήτων (πρίμα) που βρίσκεται σε λήψεις μουσικής υψηλής ανάλυσης (ιδιαίτερα εκείνες που η Sony τυχαίνει να πιέζει παράλληλα με το High-Res Audio). Η Sony αξιολογεί την απόκριση υψηλών συχνοτήτων των supertweeters στα 50 kHz, κάτι που υπερβαίνει κατά πολύ το αποδεκτό όριο της ανθρώπινης ακοής στα 20 kHz. Είτε μπορείτε να ανιχνεύσετε πραγματικά αυτές τις υπερηχητικές συχνότητες με οποιοδήποτε ουσιαστικό τρόπο παραμένει ζήτημα συζήτησης μεταξύ εμπειρογνωμόνων ακουστικών. Τούτου λεχθέντος, οι supertweeters μπορεί να έχουν προσθέσει ευεργετικά αποτελέσματα μειώνοντας τη μετατόπιση φάσης σε υψηλές συχνότητες.

Η Sony παρουσίασε μια διαφάνεια του PowerPoint που περιγράφει λεπτομερώς πώς οι μηχανικοί της εταιρείας κατάφεραν να ελέγξουν τους κραδασμούς στα ερμάρια των ηχείων CS ( συρταριέρες μπάσων ). Τώρα, η δόνηση του ηχείου του ηχείου μπορεί να μην φαίνεται να είναι τόσο μεγάλη για ορισμένους, αλλά τα αποτελέσματά του είναι έντονα και πολύ εύκολα να ακούγονται. Η δόνηση του υπουργικού συμβουλίου εμφανίζεται συχνά ως φούσκωμα στο άνω μπάσο ή στη χαμηλότερη μεσαία περιοχή. Εμφανίζεται συχνά ως συντονισμοί σε ολόκληρο το μεσαίο τμήμα. Στην πραγματικότητα, θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι δονήσεις του υπουργικού συμβουλίου είναι ένας από τους δύο βασικούς λόγους για τους οποίους τόσοι πολλοί προσιτοί ομιλητές φαίνεται να ακούγονται αρκετά κακοί. (Ο άλλος λόγος: υπερβολικά απλοποιημένα κυκλώματα διασταύρωσης σχεδιασμένα κυρίως με φτηνά και / ή χαμηλού κόστους ηλεκτρονικά εξαρτήματα).

Για τον έλεγχο των κραδασμών στη γραμμή ηχείων της σειράς CS, οι μηχανικοί της Sony μετρούσαν με προσοχή τις δονήσεις σε κάθε τμήμα κάθε περιβλήματος και στη συνέχεια ενίσχυαν αυτές τις πληγείσες περιοχές για να ελαχιστοποιήσουν τους κραδασμούς. Αυτή η μέθοδος αποδεικνύεται μια πολύ πιο στοχοθετημένη και επιστημονική τεχνική απ 'ότι η "ρίψη σε λίγα πρόσθετα υποστηρίγματα (ή κανένα) όπου και ελπίζουμε για την καλύτερη" προσέγγιση που συχνά γίνεται αντιληπτή ή γίνεται με φθηνούς ομιλητές. Αλλά αυτή η μέθοδος επέτρεψε επίσης στους μηχανικούς να εφαρμόσουν όσο το δυνατόν περισσότερη ενίσχυση, μειώνοντας έτσι τη συνολική ποσότητα των χρησιμοποιούμενων υλικών, πράγμα που βοηθά στη μείωση του κόστους αποστολής (ασφαλώς ένα μπόνους).

Σε μια σύντομη επίδειξη της εκδήλωσης, τα ηχεία της σειράς CS ακουγόταν αρκετά καλά. Όταν ακούμε τα demos των φτηνών ομιλητών, μετακινούμε πάντα τα κεφάλια μας σε κάθε πλευρά και στη συνέχεια πάνω-κάτω. Αυτό μας επιτρέπει να αξιολογήσουμε καλύτερα πόσο ευρύ και ομοιόμορφα ο ομιλητής διασκορπίζει τον ήχο. Οι πιο φτηνές ομιλητές που μπορείτε να πάρετε τείνουν να χτυπήσει αυτό το τεστ άσχημα. Λόγω των πρωτόγονων κυκλωμάτων διασταύρωσης, τα φτηνά ηχεία φιλτράρουν ελάχιστα ή κανένα από τα πρίμαλα από το γούφερ. Και λόγω του μεγάλου μεγέθους του woofer, αυτό τείνει να "ακτινοβολεί" τις υψηλότερες συχνότητες απευθείας σε σας αντί να τις διασκορπίζει γενικά σε όλο το δωμάτιο. Αυτός είναι ο λόγος που φθηνά ηχεία μπορεί να ακούγονται απίστευτα διαφορετικά, ακόμα κι αν το μόνο που κάνετε είναι να μετακινήσετε το κεφάλι σας μερικά πόδια προς τα δεξιά ή προς τα αριστερά.

Καθώς κινήσαμε τα κεφάλια μας και ανακατεύουμε θέσεις, ενθαρρύνουμε την παρουσίαση της Sony. Δεν μπορούσαμε να ακούσουμε οποιεσδήποτε αλλαγές στην έξοδο ήχου από το ηχείο SS-CS3, το μικρόφωνο SS-CS5 και το κεντρικό ηχείο SS-CS8, γεγονός που υποδηλώνει ότι η Sony δεν έχασε πάρα πολύ στα crossovers. Ο ήχος συνολικά ήταν φυσικός, καθαρός και αρκετά δυναμικός. Η μόνη πτυχή που αισθανόμαστε ότι χάσαμε ήταν ότι το επίπεδο ακρόασης δεν ήταν αρκετά δυνατό για να ακούσει τι μπορούν πραγματικά να κάνουν οι ομιλητές. Μερικές φορές απλά πρέπει να το στρέψετε για να δείτε πού πηγαίνουν τα όρια!