Ανασκόπηση ροής Vulkano: Παρακολουθήστε τηλεόραση στο iPad σας

Έχετε ποτέ θελήσει να παρακολουθήσετε τηλεόραση στο iPad σας; Το Vulkano Flow by Monsoon Multimedia συνδέει το κιβώτιο καλωδίων σας και σας επιτρέπει να κάνετε streaming TV στο φορητό υπολογιστή, την επιφάνεια εργασίας, το iPhone ή το iPad μέσω Wi-Fi ή 3G. Και όταν συνδέεστε με Wi-Fi, μπορείτε να έχετε πρόσβαση και στις εκπομπές που έχουν εγγραφεί στο DVR σας.

Η συσκευή είναι παρόμοια με το Slingbox, αλλά το επίπεδο εισόδου Vulkano Flow είναι μόλις $ 99, καθιστώντας το λίγο φθηνότερο από το $ 179.99 Slingbox SOLO. Και τα δύο συστήματα απαιτούν λήψη εφαρμογών για παρακολούθηση στο iPad σας, με την εφαρμογή Vulkano Flow να διατίθεται για $ 12,99 σε σύγκριση με την εφαρμογή $ 29,99 του Slingbox.

Χαρακτηριστικά ροής Vulkano

Επισκόπηση ροής Vulkano - Εγκατάσταση και ρύθμιση

Παρόλο που μπορεί να φανεί τρομακτικό για να μεταφερθεί η τηλεόρασή σας από το καλώδιο σας στο iPad σας, η εγκατάσταση υλικού του Vulkano Flow ήταν εξαιρετικά εύκολη. Το ίδιο το κιβώτιο είναι λεπτό, ελαφρύ και μπορεί εύκολα να χωρέσει στην κορυφή του καλωδίου ή του DVR. Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία, απλά πρέπει να συνδέσετε τα σύνθετα καλώδια που παρέχονται στο βίντεο από το κιβώτιο καλωδίων. Στη συνέχεια, συνδέετε το Vulkano στην τηλεόρασή σας μέσω του σύνθετου βίντεο, αν και αν χρησιμοποιείτε HDMI για να συνδέσετε το κουτί καλωδιώσεων στην τηλεόρασή σας, μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα.

Αφού συνδέσετε την παροχή Vulkano σε μια πρίζα και ενεργοποιήσετε το κιβώτιο, θα θέλετε να συνδέσετε το Vulkano στο οικιακό σας δίκτυο μέσω καλωδίου Ethernet . (Μπορείτε να ρυθμίσετε το Vulkano Flow ασύρματα, αλλά συνδέοντας το μέσω του καλωδίου ethernet κατά τη διάρκεια της αρχικής ρύθμισης θα κάνει τα πράγματα πολύ πιο εύκολα.) Σε αυτό το σημείο, θα χρειαστεί να κάνετε λήψη λογισμικού για Windows ή Mac για να ρυθμίσετε το Vulkano Flow . (Και πάλι, μπορείτε να ρυθμίσετε το Vulkano χωρίς Windows ή Mac, αλλά θα κάνει τα πράγματα πολύ πιο εύκολα.)

Το πρόγραμμα εγκατάστασης είναι αρκετά απλό στη χρήση. Κάνει τη βαριά ανύψωση για σας, ψάχνοντας στο δίκτυό σας για να βρούμε τη ροή Vulkano. Θα σας ζητηθεί ένα όνομα και ένας κωδικός πρόσβασης για να δώσετε τη συσκευή ώστε να μπορεί να εντοπιστεί στο δίκτυο. Θα χρειαστεί επίσης να γνωρίζετε τη μάρκα και το μοντέλο του καλωδιακού σας κουτιού ή του DVR, ώστε το πρόγραμμα να μπορεί να αλλάζει κανάλια και να έχει πρόσβαση στο μενού.

Αυτή η όλη διαδικασία θα διαρκέσει περίπου μισή ώρα και είναι σχετικά ανώδυνη.

Πώς να συνδέσετε το iPad στην τηλεόρασή σας

Ο παίκτης Vulkano

Όταν κατεβάσατε το πρόγραμμα εγκατάστασης για Windows ή Mac, εγκαταστήσατε επίσης τη συσκευή Vulkano. Αλλά για να πάρετε το τηλεοπτικό σήμα στο iPad σας, θα χρειαστεί να κατεβάσετε την εφαρμογή Vulkano Flow, η οποία σήμερα κοστίζει 12,99 δολάρια. Ναι, ενώ το λογισμικό Windows και Mac είναι δωρεάν, το λογισμικό iPad θα σας κοστίσει και γι 'αυτό θα πρέπει να αφαιρέσουμε μια βαθμολογία μισού αστεριού από αυτή την κριτική.

Ο ίδιος ο παίκτης λειτουργεί καλά, αν και υπάρχει μια ενοχλητική καθυστέρηση μεταξύ της ώθησης του κουμπιού πάνω και κάτω του καναλιού και λήψης από το κουτί καλωδίων. Αυτό είναι παρόμοιο με την καθυστέρηση στη χρήση ορισμένων από τις εφαρμογές τηλεχειρισμού στο κατάστημα εφαρμογών, όπως το τηλεχειριστήριο του Verizon FIOS.

Μπορείτε να αλλάξετε κανάλια με το κανάλι πάνω και κάτω, να πληκτρολογήσετε απευθείας ένα κανάλι ή να αποθηκεύσετε τα αγαπημένα σας κανάλια στην εφαρμογή. Αυτό που δεν μπορείτε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε σελίδες προς τα επάνω και να κάνετε μια σελίδα προς τα κάτω μέσω του οδηγού καναλιών, ο οποίος, όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι, είναι ο γρηγορότερος τρόπος για να κάνετε κανάλια σερφάρετε. Αλλά ενώ το κανάλι σερφάρισμα είναι πιο δύσκολο, παίρνουν kudos για σας επιτρέποντας να αποθηκεύσετε τα αγαπημένα σας κανάλια στην εφαρμογή.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο μειονέκτημα της εφαρμογής είναι η έλλειψη υποστήριξης βίντεο. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να βασίζεστε στην κατοπτρική απεικόνιση, αν θέλετε να την συνδέσετε σε άλλη τηλεόραση στο σπίτι, η οποία θα λειτουργήσει μόνο στο iPad 2. Σημαίνει επίσης ότι η εικόνα δεν θα πάρει την πλήρη οθόνη της τηλεόρασης .

Περισσότερες χρήσεις για το iPad

Παρακολουθώντας την τηλεόραση με τη ροή του Vulkano

Αλλά η πραγματική δοκιμασία είναι πόσο καλή είναι η δουλειά του Vulkano Flow και του Vulkano Player να σας επιτρέπουν να βλέπετε την τηλεόραση, και για αυτό, κρατάει αρκετά καλά. Ακόμη και σε περιοχές του σπιτιού όπου έχω την τάση να αποκτήσω στίλτο WiFi υποδοχή, το Vulkano Flow ήταν σε θέση να αποδώσει καλά, βοήθησε εν μέρει στην buffering που κάνει καθώς φορτώνετε το βίντεο.

Όσο για το ίδιο το βίντεο, θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Το Vulkano Flow μπορεί να υπερηφανεύεται για την ποιότητα "κοντά στην ποιότητα HD", που είναι ένας φανταχτερός τρόπος να λέει ότι δεν το κάνει αρκετά σε 720p, πολύ λιγότερο 1080p. Αλλά θα δείτε πραγματικά τη διαφορά εδώ μόνο αν την συνδέσετε σε άλλη οθόνη, όπως η παρακολούθηση βίντεο μέσω της οθόνης του υπολογιστή σας. Στο iPad, η ποιότητα του βίντεο είναι αρκετά καλή που δεν θα παρατηρήσετε πραγματικά μεγάλη διαφορά.

Εάν θέλετε να πάρετε τηλεόραση στο iPad σας, και δεν θέλετε να πληρώσετε την υψηλότερη τιμή ενός Slingbox, το Vulkano Flow είναι σίγουρα μια καλή εναλλακτική λύση. Η ποιότητα του βίντεο δεν θα είναι τόσο υψηλή όσο το Slingbox Pro-HD, αλλά και πάλι, δεν θα χρειαστεί να πληρώσετε πάνω από $ 300 για να αποκτήσετε αυτό το βίντεο υψηλής ποιότητας. Και ακόμη και το Slingbox SOLO είναι μια πιο ακριβή επιλογή από τη ροή Vulkano για την ίδια ακριβώς υπηρεσία.