Ανασκόπηση: Χάρτες Εφαρμογές 3D Pro

Μια εξαιρετική εφαρμογή που εστιάζει στο χάρτη και σας επιτρέπει να προ-αποθηκεύετε εκδρομές για χρήση εκτός σύνδεσης

Όσοι από εμάς απολαμβάνουν υπαίθριες δραστηριότητες όπως πεζοπορία, σκι, πεζοπορία, ορεινή ποδηλασία και πολλά άλλα, τείνουν να είναι "εστιασμένα σε χάρτη" ​​στον τρόπο που σχεδιάζουμε ταξίδια και περιηγούμε όταν βρισκόμαστε σε εξωτερικούς χώρους. Αυτό σημαίνει ότι οι περισσότερες από τις εφαρμογές πλοήγησης GPS που κυκλοφορούν στην αγορά δεν είναι τέλεια προσαρμοσμένες, επειδή τείνουν να ακολουθούν μια επίπεδη προσέγγιση από σημείο σε σημείο με σημείο Β και δεν λειτουργούν καλά εργάζονται καθόλου) όταν βρίσκονται εκτός εύρους κινητών κυψελοειδών σημάτων.

Η εφαρμογή Χάρτες 3D Pro, ωστόσο, είναι καρτοκεντρική και επιτρέπει τη δωρεάν λήψη και αποθήκευση χαρτών στη συσκευή σας για πρόσβαση εκτός γραμμής, καθιστώντας την ανανέωση των εφαρμογών αναψυχής.

Οι Χάρτες 3D Pro διαθέτουν μια εύχρηστη λειτουργία αναζήτησης και πλούσιες, 2D και 3D έγχρωμες τοπογραφικές προβολές χάρτη που σας επιτρέπουν να βρείτε γρήγορα και να δείτε τη θέση της γης στον επιλεγμένο προορισμό σας.

Κατά τη χρήση, βρήκα τους χάρτες αρκετά λεπτομερείς και ακριβείς. Ο κατασκευαστής της εφαρμογής δηλώνει ότι συγκεντρώνει πληροφορίες χαρτών από τις εικόνες NASA της επιφάνειας της γης, συν το Open Street Map, καθώς και τους επίσημους topo χάρτες USGS και την αεροφωτογραφία.

Η εφαρμογή διαθέτει 11 τύπους χαρτών, συμπεριλαμβανομένων τριών τύπων χαρτών τοπογραφίας, χάρτες πεζοπορίας που δείχνουν μονοπάτια πεζοπορίας, κλασικούς και χάρτες MapQuest Open Street, δορυφορικές προβολές MapQuest, USGS topo, OpenSeaMap, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερειών λιμένων, χάρτες μονοπατιού σκι και μεταφορικές μεταφορές.

Αντί να περιορίσετε το πεδίο εφαρμογής της για να επιλέξετε περιοχές όπως Βόρεια Αμερική και στη συνέχεια χρεώνοντας για πρόσθετη πρόσβαση στο χάρτη, το Maps 3D Pro περιλαμβάνει παγκόσμια κάλυψη χάρτη και δωρεάν χώρο αποθήκευσης εκτός χάρτη στη συσκευή σας. Η βάση δεδομένων χαρτών περιλαμβάνει επίσης ολοκληρωμένους χάρτες διαδρομών για περισσότερα από 340 χιονοδρομικά κέντρα παγκοσμίως.

Όταν εντοπίσετε τον προορισμό σας, έχετε πολλές επιλογές. Μπορείτε να σχεδιάσετε μια διαδρομή επιλέγοντας ένα σημείο εκκίνησης και, στη συνέχεια, απλά πατώντας τα σημεία αναφοράς καθώς μετακινείτε το χάρτη σε προβολές 3D ή 2D. Καθώς δημιουργείτε τη διαδρομή, τα στοιχεία όπως η απόσταση σε μίλια ή χιλιόμετρα και η αλλαγή ανύψωσης παρακολουθούνται στην οθόνη. Όταν τελειώσετε, απλά αποθηκεύστε τη διαδρομή και θα εμφανιστεί στη λίστα δρομολογίων της εφαρμογής σας. Οι διαδρομές αποθηκεύονται στη μορφή .gpx, η οποία μπορεί να εξαχθεί σε άλλες συσκευές GPS.

Η μετακίνηση του χάρτη με το δάκτυλό σας δείχνει ανυψώσεις ακριβώς κάτω από μια κεντρική οθόνη, ένα άλλο χαρακτηριστικό για την ταχεία αξιολόγηση του εδάφους.

Αν βρίσκεστε στον προορισμό σας και κινείται μέσα από το έδαφος, μπορείτε επίσης εύκολα να δημιουργήσετε ένα κομμάτι για τη διαδρομή σας και να το αποθηκεύσετε στη λίστα δρομολογίων σας για μελλοντική χρήση ή ανάλυση. Μπορείτε επίσης εύκολα να επισημάνετε και να επισημάνετε σημεία διαδρομής καθώς μετακινείτε.

Οι Χάρτες 3D Pro περιλαμβάνουν μια ψηφιακή πυξίδα, η οποία δείχνει τον τίτλο σε αναλογικό ("N" "NE" κ.λπ.) καθώς και σε μοίρες. Η επικάλυψη ψηφιακής πυξίδας, η οποία εμφανίζεται βολικά στο κάτω μέρος της οθόνης, μπορεί να καλείται από σχεδόν οποιαδήποτε οθόνη χάρτη. Η επικάλυψη περιλαμβάνει επίσης τις ακριβείς συντεταγμένες σας σε γεωγραφικό πλάτος και μήκος .

Η αποθήκευση ενός χάρτη για χρήση εκτός σύνδεσης (εκτός κυκλώματος κυψελών) είναι τόσο εύκολη όσο η χρήση της λειτουργίας αναζήτησης ή η μετακίνηση του χάρτη, η επιλογή της περιοχής χαρτών για λήψη και ο τύπος του χάρτη (συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων ζωνών σκι σε παγκόσμιο επίπεδο) χάρτης. Όταν επιλέγετε μια περιοχή χάρτη, ενημερώνεστε για την ποσότητα αποθηκευτικού χώρου που θα πάρει στη συσκευή σας και τον αριθμό των πλακιδίων χαρτών topo που περιλαμβάνονται.

Συνολικά, το Maps 3D Pro είναι η καλύτερη εφαρμογή για πλοήγηση σε εξωτερικούς χώρους που χρησιμοποιώ και το συνιστώ ανεπιφύλακτα.