Πώς να επικυρώσετε τις γραμματοσειρές με το βιβλίο γραμματοσειράς

Χρησιμοποιήστε το Βιβλίο γραμματοσειρών για να επικυρώσετε τις γραμματοσειρές πριν ή μετά την εγκατάσταση τους

Οι γραμματοσειρές μοιάζουν με αρκετά αβλαβή μικρά αρχεία και οι περισσότερες φορές είναι. Αλλά όπως κάθε αρχείο υπολογιστή, οι γραμματοσειρές μπορούν να καταστραφούν ή να καταστραφούν. όταν συμβαίνει αυτό, μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα με έγγραφα ή εφαρμογές.

Εάν μια γραμματοσειρά δεν εμφανίζεται σωστά ή καθόλου σε ένα έγγραφο, ενδέχεται να καταστραφεί το αρχείο γραμματοσειράς. Εάν ένα έγγραφο δεν ανοίξει, είναι πιθανό να καταστραφεί μία από τις γραμματοσειρές που χρησιμοποιούνται στο έγγραφο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Βιβλίο γραμματοσειρών για την επικύρωση εγκατεστημένων γραμματοσειρών, για να βεβαιωθείτε ότι τα αρχεία είναι ασφαλή στη χρήση. Επιπλέον, μπορείτε να (και θα πρέπει) να επικυρώσετε τις γραμματοσειρές πριν τις εγκαταστήσετε , για να προχωρήσετε τουλάχιστον σε μερικά μελλοντικά προβλήματα. Η επικύρωση των γραμματοσειρών κατά την εγκατάσταση δεν μπορεί να αποτρέψει την απώλεια των αρχείων αργότερα, αλλά τουλάχιστον θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι δεν εγκαθιστάτε αρχεία προβλημάτων.

Το Βιβλίο γραμματοσειρών είναι μια δωρεάν εφαρμογή που περιλαμβάνεται στο Mac OS X 10.3 και αργότερα . Θα βρείτε Βιβλίο γραμματοσειρών στο / Applications / Book Font. Μπορείτε επίσης να ξεκινήσετε τη δημιουργία γραμματοσειρών κάνοντας κλικ στο μενού Μετάβαση στο εργαλείο εύρεσης, επιλέγοντας Εφαρμογές και, στη συνέχεια, κάνοντας διπλό κλικ στο εικονίδιο γραμματοσειράς.

Επικύρωση γραμματοσειρών με βιβλίο γραμματοσειράς

Το Βιβλίο γραμματοσειρών επικυρώνει αυτόματα μια γραμματοσειρά όταν την εγκαταστήσετε, εκτός και αν έχετε απενεργοποιήσει αυτήν την επιλογή στις προτιμήσεις του Βιβλίου γραμματοσειρών. Εάν δεν είστε βέβαιοι, κάντε κλικ στο μενού "Γραμματοσειρά" και επιλέξτε "Προτιμήσεις". Θα πρέπει να υπάρχει ένα σημάδι ελέγχου δίπλα στην επιλογή "Επικύρωση γραμματοσειρών πριν από την εγκατάσταση".

Για να επικυρώσετε μια γραμματοσειρά που έχει ήδη εγκατασταθεί, κάντε κλικ στη γραμματοσειρά για να την επιλέξετε και, στη συνέχεια, από το μενού Αρχείο, επιλέξτε Επικύρωση γραμματοσειράς. Το παράθυρο "Επικύρωση γραμματοσειρών" θα εμφανίσει τυχόν προειδοποιήσεις ή σφάλματα που σχετίζονται με μια γραμματοσειρά. Για να καταργήσετε ένα πρόβλημα ή διπλότυπη γραμματοσειρά, κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου δίπλα στη γραμματοσειρά και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Κατάργηση ελέγχου. Προσέξτε να αφαιρέσετε τις διπλές γραμματοσειρές, ειδικά εάν το αντίγραφο χρησιμοποιείται από μια συγκεκριμένη εφαρμογή. Για παράδειγμα, όταν τρέχω το Validate Font, έχω κάποιες διπλές γραμματοσειρές, όλες οι οποίες είναι μέρος του πακέτου γραμματοσειρών που χρησιμοποιείται στο Microsoft Office.

Αν σχεδιάζετε να καταργήσετε διπλές γραμματοσειρές, βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε αντίγραφο ασφαλείας των δεδομένων του Mac σας πριν προχωρήσετε.

Αν έχετε εγκαταστήσει μεγάλο αριθμό γραμματοσειρών, μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο και να επικυρώσετε όλα αυτά ταυτόχρονα, αντί να επιλέξετε μεμονωμένες γραμματοσειρές ή οικογένειες γραμματοσειρών. Εκκινήστε το Βιβλίο γραμματοσειρών και, στη συνέχεια, από το μενού Επεξεργασία, επιλέξτε Επιλογή όλων. Το Βιβλίο γραμματοσειρών θα επιλέξει όλες τις γραμματοσειρές στη στήλη Γραμματοσειρά. Από το μενού Αρχείο, επιλέξτε Επικύρωση γραμματοσειρών και το Βιβλίο γραμματοσειρών θα επικυρώσει όλες τις εγκατεστημένες γραμματοσειρές σας.

Το Βιβλίο γραμματοσειρών θα σας ενημερώσει για τα αποτελέσματα εμφανίζοντας εικονίδια δίπλα σε κάθε γραμματοσειρά. Ένα λευκό σημάδι επιλογής σε ένα στερεό πράσινο κύκλο σημαίνει ότι η γραμματοσειρά φαίνεται να είναι ΟΚ. Ένα μαύρο θαυμαστικό σε ένα στερεό κίτρινο κύκλο σημαίνει ότι η γραμματοσειρά είναι ένα αντίγραφο. Ένα λευκό "x" σε έναν κόκκινο κύκλο σημαίνει ότι υπάρχει ένα σοβαρό σφάλμα και πρέπει να διαγράψετε τη γραμματοσειρά. Συνιστούμε επίσης να διαγράψετε γραμματοσειρές με κίτρινα εικονίδια.

Επικύρωση γραμματοσειρών με βιβλίο γραμματοσειράς πριν από την εγκατάσταση

Εάν έχετε συλλογές γραμματοσειρών στο Mac που δεν έχετε εγκαταστήσει ακόμα, μπορείτε να περιμένετε μέχρι να τις εγκαταστήσετε για να τις επικυρώσετε ή μπορείτε να τις ελέγξετε εκ των προτέρων και να πετάξετε τυχόν γραμματοσειρές που τα γραμματοσειρά επισημαίνουν ως πιθανά προβλήματα. Το Βιβλίο γραμματοσειρών δεν είναι αλάνθαστο, αλλά είναι πιθανό, εάν λέει ότι μια γραμματοσειρά είναι ασφαλής στη χρήση (ή πιθανόν να έχει προβλήματα), οι πληροφορίες είναι πιθανό να είναι σωστές. Είναι καλύτερο να μεταφέρετε μια γραμματοσειρά από ό, τι τα προβλήματα κινδύνου κάτω από το δρόμο.

Για να επικυρώσετε ένα αρχείο γραμματοσειράς χωρίς να εγκαταστήσετε τη γραμματοσειρά, κάντε κλικ στο μενού Αρχείο και επιλέξτε Επικύρωση αρχείου. Εντοπίστε τη γραμματοσειρά στον υπολογιστή σας, κάντε κλικ μία φορά στο όνομα της γραμματοσειράς για να την επιλέξετε και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Άνοιγμα. Μπορείτε να ελέγξετε τις γραμματοσειρές μεμονωμένα ή να ελέγξετε ταυτόχρονα πολλές γραμματοσειρές. Για να επιλέξετε πολλές γραμματοσειρές, κάντε κλικ στην πρώτη γραμματοσειρά, κρατήστε πατημένο το πλήκτρο Shift και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην τελευταία γραμματοσειρά. Αν θέλετε να ελέγξετε ένα μεγάλο αριθμό γραμματοσειρών, ίσως, για παράδειγμα, να ελέγξετε όλα τα ονόματα των γραμματοσειρών που αρχίζουν με το γράμμα "a", τότε όλα τα ονόματα γραμματοσειρών που ξεκινούν με το γράμμα "b", κλπ. Μπορείτε να επιλέξετε και να επικυρώσετε όλες τις γραμματοσειρές σας ταυτόχρονα, αλλά ίσως είναι καλύτερα να συνεργαστείτε με μικρότερες ομάδες. Εάν δεν υπάρχει τίποτε άλλο, είναι ευκολότερο να σαρώσετε μέσω μιας σύντομης λίστας για να βρείτε και να αφαιρέσετε τις επισημασμένες γραμματοσειρές.

Αφού κάνετε την επιλογή της γραμματοσειράς σας, κάντε κλικ στο μενού Αρχείο και επιλέξτε Επικύρωση γραμματοσειρών. Για να καταργήσετε ένα πρόβλημα ή διπλότυπη γραμματοσειρά, κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου δίπλα στο όνομά του για να το επιλέξετε και μετά κάντε κλικ στο κουμπί Κατάργηση ελέγχου. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να ελέγξετε όλες τις γραμματοσειρές σας.