Πώς να φέρετε την εμπειρία των Windows 10 σε iOS και Android

Μια εφαρμογή PC βοηθά να φέρει τις βασικές λειτουργίες των Windows 10 στο smartphone σας

Όταν πρόκειται για τη φορητή υπολογιστική Η φιλοσοφία της Microsoft είναι αν δεν μπορείτε να τα νικήσετε, να τα ενώσετε. Η Microsoft δεν προσπαθεί πλέον να δημιουργεί αποκλειστικές εμπειρίες στην κινητή πλατφόρμα της. Αντ 'αυτού, η εταιρεία υιοθετεί τη φιλοσοφία ότι το λογισμικό της θα πρέπει να τρέχει σε όλα ανεξάρτητα από το λειτουργικό σύστημα - συμπεριλαμβανομένων των iOS και των συσκευών Android .

Ο ευκολότερος τρόπος να φέρετε τα Windows 10 στο smartphone σας είναι με την εφαρμογή Windows 10 Companion App. Ο Joe Belfiore, Αντιπρόεδρος της Microsoft, Operating Systems Group, μίλησε για την εφαρμογή "Phone Companion" για τα Windows 10. Τώρα που είναι έξω, η εφαρμογή είναι ένας οδηγός για την ενσωμάτωση ορισμένων λειτουργιών των Windows 10, όπως ο ψηφιακός βοηθός Cortana και OneDrive , με ένα τηλέφωνο iOS ή Android.

OneDrive να τους κανόνες όλα

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι μεγάλο μέρος αυτής της βελτιωμένης ολοκλήρωσης λειτουργεί εάν έχετε - και χρησιμοποιείτε πραγματικά - το OneDrive, το προϊόν αποθήκευσης νέφους της Microsoft. Το OneDrive είναι πραγματικά ωραίο, παρεμπιπτόντως. Ένας εύκολος τρόπος για να πάρετε περισσότερο πληρωμένο χώρο αποθήκευσης είναι να εγγραφείτε στο Office 365, το οποίο σας δίνει πρόσβαση σε ολόκληρη την Office Suite, καθώς και ένα υγιές κομμάτι αποθήκευσης στο OneDrive.

Τέλος πάντων, αν έχετε OneDrive στον υπολογιστή σας ή στο Mac, αλλά όχι στο τηλέφωνό σας, θα πρέπει να κάνετε λήψη της εφαρμογής. Αφού δημιουργηθεί, υπάρχουν πολλά δροσερά πράγματα που μπορείτε να κάνετε:

Επιπλέον, η Microsoft χρησιμοποιεί το OneDrive πίσω από τις σκηνές για διάφορες λειτουργίες στις άλλες εφαρμογές της.

Η άλλη μεγάλη ολοκλήρωση είναι η Cortana, προσωπικός ψηφιακός βοηθός της Microsoft. Είναι παρόμοιο με το Siri της Apple ή το Google Now αν είστε εξοικειωμένοι με οποιαδήποτε από αυτές τις υπηρεσίες. Το Cortana είναι διαθέσιμο ως εφαρμογή τόσο στα καταστήματα εφαρμογών iPhone όσο και στο Android. Το Phone Companion στον υπολογιστή σας θα σας βοηθήσει να βρείτε και να εγκαταστήσετε την εφαρμογή για τη συσκευή σας.

Ολοκλήρωση της Cortana

Η Cortana μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε υπενθυμίσεις, να προσθέσετε ραντεβού στο πρόγραμμά σας, να αναζητήσετε πληροφορίες στον Ιστό και ούτω καθεξής. Μία από τις αγαπημένες μου δυνατότητες είναι η λειτουργία SMS που σας επιτρέπει να λαμβάνετε και να απαντάτε σε μηνύματα κειμένου στον υπολογιστή σας. Η Cortana για Android μπορεί επίσης να σας στείλει ειδοποιήσεις εφαρμογών από το τηλέφωνό σας στον υπολογιστή σας. Αυτές οι ειδοποιήσεις είναι ενεργοποιημένες με βάση την εφαρμογή ανά εφαρμογή, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να αποτρέψετε τον εαυτό σας από τη συντριβή σας, έχοντας πλημμύρες περιττών ειδοποιήσεων στον υπολογιστή σας.

Το Cortana στο Android και στο iOS προσφέρει μερικά εξαιρετικά χαρακτηριστικά, αλλά υπάρχουν κάποιες διαφορές με την έκδοση των Windows 10 για κινητά. Για παράδειγμα, η φωνητική εντολή "Hey Cortana" δεν λειτουργεί στο iOS. Παρόλο που η Cortana για Android ανακτήσει πρόσφατα αυτό το χαρακτηριστικό αφού η Microsoft είχε προηγουμένως αποσυρθεί λόγω των συγκρούσεων του συστήματος. Η χρήση του "Hey Cortana" στο Android μπορεί να διευκολύνει τη χρήση της υπηρεσίας όταν βρίσκεστε εν κινήσει.

Τα Windows 10 είναι ένα εξαιρετικό λειτουργικό σύστημα και η ενσωμάτωση της κινητής σας συσκευής στο οικοσύστημα της Microsoft - συμπεριλαμβανομένου του υπολογιστή σας Windows 10 - βελτιώνει πραγματικά την εμπειρία σας στον υπολογισμό.