Πώς να ενεργοποιήσετε το Groove και το OneDrive σε ένα Duo Streaming Music

Χρησιμοποιήστε το OneDrive και το Groove για τη ροή της προσωπικής σας μουσικής συλλογής σε οποιαδήποτε συσκευή.

Το Dropbox και το Google Drive ενδέχεται να είναι οι πιο μοντέρνες υπηρεσίες αποθήκευσης του cloud που θα χρησιμοποιήσουν, αλλά δεν εκπτώνουν το OneDrive από τη Microsoft. Η απρόσκοπτη ενσωμάτωση του OneDrive με τα Windows 10 και άλλες εκδόσεις των Windows το καθιστά μια εξαιρετική επιλογή αποθήκευσης cloud. Η Microsoft προσφέρει επίσης βαθιά ενοποίηση με το Groove, το προεπιλεγμένο πρόγραμμα αναπαραγωγής μουσικής στα Windows 10, το οποίο σας επιτρέπει να μεταδώσετε τη μουσική σας συλλογή σε όλες τις συσκευές σας.

Εδώ είναι πώς λειτουργεί

Πριν ξεκινήσουμε, πρέπει να ξέρετε για τους περιορισμούς που θέτει το OneDrive στις συλλογές ροής μουσικής. Η Microsoft περιορίζει τη ροή μουσικής σε 50.000 κομμάτια. Πριν ξεκινήσετε τη μεταφόρτωση, βεβαιωθείτε ότι δεν προσθέτετε περισσότερα αρχεία από αυτό.

Επίσης, να έχετε κατά νου ότι είστε περιορισμένοι από το μέγεθος της αποθήκευσης που έχετε στο OneDrive. Οι ελεύθεροι χρήστες θα έχουν μόνο αποθηκευτικό χώρο αξίας 5GB, αλλά εάν εγγραφείτε στο Office 365 Home ή Προσωπικά, έχετε 1TB αποθήκευσης. Αυτό είναι περισσότερο από αρκετό χώρο για να αποθηκεύσετε 50.000 κομμάτια εκτός από τα αρχεία του Office και οτιδήποτε άλλο χρειάζεστε.

Μόλις ολοκληρωθεί η αποθήκευση, πρέπει να προσδιορίσετε αν το OneDrive διαθέτει ήδη ένα φάκελο μουσικής που είναι έτοιμος να ξεκινήσει. Για να ελέγξετε, μεταβείτε στο OneDrive.com και συνδεθείτε. Δεν θα ελέγξουμε με βάση τους φακέλους OneDrive που έχουν ήδη συγχρονιστεί στον υπολογιστή σας σε περίπτωση που υπάρχουν φάκελοι OneDrive που δεν υπάρχουν στον υπολογιστή σας.

Μόλις συνδεθείτε, μετακινηθείτε προς τα κάτω στην ενότητα "M" της λίστας φακέλων OneDrive για να δείτε εάν υπάρχει ένας φάκελος μουσικής.

Εάν υπάρχει φάκελο με τίτλο Μουσική , προχωρήστε στην ενότητα με τίτλο "Συγχρονισμός με το OneDrive". Διαφορετικά, προχωρήστε στο επόμενο βήμα.

Δεν υπάρχει φάκελος μουσικής

Αν δεν έχετε ένα φάκελο μουσικής, επιστρέψτε στην επιφάνεια εργασίας σας στα Windows 10 και δημιουργήστε ένα μέσα στην ενότητα OneDrive. Για να το κάνετε αυτό, πατήστε το πλήκτρο Windows + E για να ανοίξετε το File Explorer. Κάντε κλικ στο OneDrive στον αριστερό πίνακα πλοήγησης και στη συνέχεια στο μενού File Explorer επιλέξτε την καρτέλα Home και κάντε κλικ στο κουμπί New folder . Αυτό δημιουργεί ένα νέο φάκελο στο OneDrive στον υπολογιστή σας. Τώρα βεβαιωθείτε ότι ονομάζετε Μουσική.

Συγχρονισμός με το OneDrive

Τώρα έχετε ένα φάκελο μουσικής στο OneDrive, αλλά πρέπει να βεβαιωθείτε ότι συγχρονίζεται μεταξύ του OneDrive.com και του υπολογιστή σας. Για να το κάνετε αυτό, κάντε κλικ στο βέλος που βλέπει προς τα πάνω στην άκρα δεξιά της γραμμής εργασιών των Windows 10. Κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο OneDrive (το μικρό σύννεφο) και επιλέξτε Ρυθμίσεις . Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Λογαριασμός> Επιλογή φακέλων , με αποτέλεσμα να ανοίγει ένα αναδυόμενο παράθυρο με όλους τους φακέλους που μπορείτε να αποθηκεύσετε στο OneDrive. Βεβαιωθείτε ότι έχει επιλεγεί το πλαίσιο δίπλα στη Μουσική - πρέπει να είναι. Τώρα κάντε κλικ στο OK και στη συνέχεια στο OK ξανά για να κλείσετε τα παράθυρα ρυθμίσεων του OneDrive.

Music Dump

Τώρα που ο φάκελός σας έχει ρυθμιστεί όλα είναι καιρός να προσθέσετε τη μουσική σας. Κάντε κλικ και σύρετε όλη τη μουσική από τον υπολογιστή σας στο φάκελο "Μουσική" στο OneDrive. Μπορείτε να το κάνετε αυτό ανοίγοντας τον κύριο φάκελο Μουσική στην Εξερεύνηση των Windows και πατώντας CTRL + A. Αυτό επιλέγει όλα τα στοιχεία σας στο φάκελο. Τώρα απλά σύρετε όλους τους επιλεγμένους φακέλους καλλιτεχνών και άλμπουμ σε "Μουσική" στο OneDrive.

Θα χρειαστεί χρόνος για τη μεταφόρτωση της μουσικής σας στο OneDrive ανάλογα με το μέγεθος της συλλογής σας. Μικρότερες βιβλιοθήκες μπορούν να μεταφορτωθούν μέσα σε λίγες ώρες, ενώ οι μαζικές συλλογές μπορούν να διαρκέσουν μια ολόκληρη εβδομάδα ή και περισσότερο.

Μόλις μεταφορτωθεί η συλλογή μουσικής σας στο OneDrive, θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτό σε όλες τις συσκευές σας. Στον υπολογιστή σας δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την αναμονή λήψεων, καθώς η μουσική είναι ήδη διαθέσιμη στο τοπικό χώρο αποθήκευσης. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανοίξετε το Groove και η συλλογή μουσικής σας θα αρχίσει να γεμίζει το πρόγραμμα, έτοιμο να παίξει.

Οι κινητές συσκευές των Windows 10 έχουν ενσωματωμένο το Groove και η Microsoft προσφέρει επίσης το Groove σε Android και iOS. Απλώς συνδεθείτε σε αυτές τις εφαρμογές για κινητά με τον ίδιο λογαριασμό Microsoft στον υπολογιστή σας. Στη συνέχεια, η συλλογή μουσικής σας θα είναι διαθέσιμη για ροή στις συσκευές αυτές - μόλις τα αρχεία έχουν μεταφορτωθεί στο σύννεφο.

Εάν βρίσκεστε σε μια παλαιότερη έκδοση των Windows, μπορείτε ακόμα να επωφεληθείτε από τις δυνατότητες μουσικής του OneDrive. Η Microsoft προσφέρει μια εφαρμογή Groove Web που μπορεί να αναπαράγει τη συλλογή μουσικής σας. Στο βασικό σας υπολογιστή, ωστόσο, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τοποθετήσετε την αγαπημένη σας συσκευή αναπαραγωγής μουσικής, όπως το iTunes ή το Windows Media Player, στη συλλογή μουσικής σας στο OneDrive.

Αυτό είναι το μόνο που υπάρχει στο combo OneDrive-Groove. Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα, η Microsoft έχει μια σελίδα βοήθειας για τη διαχείριση της μουσικής σας στο OneDrive.