Πώς να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση πληκτρολογίου των Windows Alt + Underline

Η συντόμευση πληκτρολογίου "Alt + υπογραμμισμένο γράμμα" ισούται με την απόδοση.

Εδώ είναι μια άλλη δροσερή συντόμευση πληκτρολογίου των Windows για όλους εσάς παραγωγούς οπαδούς εκεί έξω. Για τους χωρίς πρόσκληση, οι συντομεύσεις είναι εντολές που σας εξοικονομούν χρόνο εκτελώντας μια εργασία των Windows σε μερικές πληκτρολογήσεις - αντί να χρησιμοποιήσετε το ποντίκι για να κάνετε κλικ σε ένα στοιχείο μενού, να επιλέξετε ένα αρχείο κ.ο.κ. Μια πολύ αποτελεσματική συντόμευση πληκτρολογίου είναι αυτή που θα καλέσουμε τη συντομογραφία Alt + "υπογραμμισμένο γράμμα".

Κοιτάξτε το γραφικό σε αυτό το άρθρο. Είναι ένα snip της γραμμής μενού στο Firefox έκδοση 49. Η γραμμή μενού δεν είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή στον Firefox, αλλά μπορείτε να την ενεργοποιήσετε κάνοντας κλικ στο εικονίδιο μενού "hamburger" και επιλέγοντας Customize> Show / Hide Toolbars.

Τέλος πάντων, στη γραμμή μενού του Firefox, παρατηρήστε πώς ένα γράμμα (συνήθως το πρώτο) υπογραμμίζεται για κάθε στοιχείο μενού - το F στο αρχείο ή το V in View, για παράδειγμα; Αυτό είναι μέρος της ομορφιάς της συντόμευσης Alt .

Θα μπορούσατε, βεβαίως, να μετακινήσετε το ποντίκι σας και να κάνετε κλικ σε κάθε στοιχείο μενού για να το ανοίξετε. Ή μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο κάνοντας κλικ στο πλήκτρο Alt στο πληκτρολόγιό σας και στο υπογραμμισμένο γράμμα ταυτόχρονα. Για να δείτε το πρόσφατο ιστορικό περιήγησης, για παράδειγμα, απλά πατήστε τα πλήκτρα Alt και S και το ιστορικό σας θα εμφανιστεί αυτόματα.

Εάν βρίσκεστε σε μια παλαιότερη έκδοση των Windows, αυτή η λειτουργία είναι ενσωματωμένη και αυτόματη, αλλά οι μεταγενέστερες εκδόσεις - όπως τα Windows 10 - δεν έχουν αυτήν την δυνατότητα ενεργοποιημένη από προεπιλογή. Επιπλέον, πιο πρόσφατα προγράμματα εξουδετερώνουν την παραδοσιακή γραμμή μενού που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα Windows XP και σε παλαιότερες εκδόσεις των Windows.

Ακόμη και μερικά προγράμματα στα Windows 7 έχουν αυτό το πιο μοντέρνο, "μενού-λιγότερο" εμφάνιση. Παρόλα αυτά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση Alt + " γράμμα" στα Windows 10. Για πολλά προγράμματα, το γράμμα δεν είναι πλέον υπογραμμισμένο, αλλά το χαρακτηριστικό εξακολουθεί να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο.

Για να ενεργοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα στα Windows 10, πληκτρολογήστε "ευκολία" στο πλαίσιο αναζήτησης της Cortana στη γραμμή εργασιών. Μια επιλογή πίνακα ελέγχου που ονομάζεται "Κέντρο ευκολίας πρόσβασης" θα πρέπει να εμφανίζεται στην κορυφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης. Επιλέξτε αυτό.

Όταν ο Πίνακας Ελέγχου ανοίγει στο Κέντρο διευκόλυνσης πρόσβασης, κάντε κύλιση προς τα κάτω και επιλέξτε τη σύνδεση που λέει " Βάλτε το πληκτρολόγιο πιο εύκολο στη χρήση" . Στην επόμενη οθόνη μετακινηθείτε προς τα κάτω στην υποενότητα "Διευκολύνετε τη χρήση συντομεύσεων πληκτρολογίου" και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου με την ένδειξη Συντομεύσεις πληκτρολογίου υπογραμμίσεων και πλήκτρα πρόσβασης . Τώρα κάντε κλικ στην επιλογή Εφαρμογή για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές σας και στη συνέχεια να κλείσετε το παράθυρο του Πίνακα Ελέγχου.

Τώρα ανοίξτε την επιλογή File Explorer (Αρχείο εξερευνητών) αγγίζοντας το πλήκτρο με το λογότυπο των Windows + E και δοκιμάστε τις συντομεύσεις πληκτρολογίου πατώντας Alt + F. Αυτό θα πρέπει να ανοίξει το μενού "File" του File Explorer. Όταν το κάνετε αυτό, θα παρατηρήσετε ότι κάθε πιθανό στοιχείο στο μενού αυτό έχει τώρα μια ετικέτα επιστολής δίπλα του. Απλά κάντε κλικ στο γράμμα δίπλα στο στοιχείο μενού που χρειάζεστε και, στη συνέχεια, συνεχίστε να ακολουθείτε τα διάφορα στοιχεία του μενού με τις βρύσες των πλήκτρων μέχρι να εκτελέσετε τη δράση που χρειάζεστε, χωρίς να χρησιμοποιήσετε τίποτα άλλο από το πληκτρολόγιό σας.

Αυτό λειτουργεί το ίδιο και σε άλλα προγράμματα όπως οι εφαρμογές του Microsoft Office όπως το Word και το Excel. Εάν χρησιμοποιείτε τον Internet Explorer 11, μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα ακόμα κι αν δεν μπορείτε να δείτε τη γραμμή μενού του προγράμματος. Ξεκινήστε πατώντας το πλήκτρο Alt για να αποκαλύψετε τη γραμμή εργαλείων μενού. Τώρα μπορείτε να επιλέξετε το στοιχείο μενού που θέλετε σύμφωνα με το υπογραμμισμένο γράμμα του - σε αυτό το παράδειγμα δεν χρειάζεται να πατάτε ταυτόχρονα το Alt και το υπογραμμισμένο γράμμα.

Οι χρήστες με νεότερες εκδόσεις των Windows θα πρέπει να πειραματιστούν με τα διάφορα προγράμματα στους υπολογιστές τους για να δουν ποιες λειτουργούν με τη συντόμευση Alt + "υπογραμμισμένο γράμμα" και ποια όχι. Ακριβώς από το ρόπαλο, μπορείτε να αποκλείσετε τις εφαρμογές των Windows Store, επειδή δεν υποστηρίζουν τις ίδιες λειτουργίες με τις παραδοσιακές εφαρμογές desktop. Οι περισσότεροι άνθρωποι εξακολουθούν να εξαρτώνται από προγράμματα υπολογιστών γραφείου ούτως ή άλλως έτσι αυτό το θέμα δεν θα πρέπει να είναι μεγάλη υπόθεση για τους περισσότερους. Εκτός αυτού, η Microsoft ενδέχεται να προσθέσει περισσότερες λειτουργίες στις εφαρμογές των Windows Store τα επόμενα χρόνια - Τα Windows 10 είναι η τελευταία έκδοση των Windows, τελικά.

Μου αρέσει να χρησιμοποιώ συντομεύσεις πληκτρολογίου. Μόλις δείτε πόσο χρόνο αποθηκεύετε, στοιχηματίζω και εσείς.

Ενημερώθηκε από τον Ian Paul.