Κλείστε γρήγορα τα Windows χρησιμοποιώντας πλήκτρα συντόμευσης

Εδώ είναι πώς να πληκτρολογήσετε τη διαδρομή σας από ένα χάος των Windows

Ένα από τα πλεονεκτήματα των υπολογιστών Microsoft Windows είναι ότι μπορείτε να ανοίξετε ταυτόχρονα πολλά διαφορετικά προγράμματα και παράθυρα. Αυτό το πλεονέκτημα γίνεται ένα μειονέκτημα, ωστόσο, όταν πρέπει να κλείσετε μια ντουζίνα ανοιχτά παράθυρα - αυτό είναι όπου χρησιμοποιώντας συντομεύσεις πληκτρολογίου μπορεί να βοηθήσει.

Δεν υπάρχει απλά τίποτα όπως συντομεύσεις πληκτρολογίου για να σας κάνει πιο αποτελεσματικούς. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν πρέπει να εκτελέσετε μια επαναλαμβανόμενη ενέργεια όπως το κλείσιμο μιας δέσμης των παραθύρων του προγράμματος. Μπορεί να αισθάνεται κάπως περίεργη την πρώτη φορά που προσπαθείτε να ελέγξετε τον υπολογιστή σας από το πληκτρολόγιο, επειδή είμαστε τόσο συνηθισμένοι στην πλοήγηση με το ποντίκι. Ωστόσο, δεν μπορείτε να νικήσετε την ικανότητα να κρατάτε τα χέρια σας στο πληκτρολόγιο όταν πρόκειται να παραμείνετε αποδοτικοί και να εργάζεστε γρήγορα στον υπολογιστή σας. Εφόσον αφιερώνετε χρόνο για να μάθετε τις συντομεύσεις πληκτρολογίου που είναι κρίσιμες για τον τρόπο που εργάζεστε, δηλαδή.

Αλλά πρώτα ένα ποντίκι ποντικιού: Κλείστε την ομάδα

Παρά το γεγονός ότι αυτή δεν είναι μια συντόμευση πληκτρολογίου, αυτό είναι ακόμα ένα καλό τέχνασμα για να το μάθετε και θα κάνει τα πράγματα πιο αποτελεσματικά όταν πρέπει να κλείσετε το μαγαζί σε μια συρρίκνωση.

Όταν έχετε πολλά αρχεία που ανοίγουν στο ίδιο πρόγραμμα όπως μια δέσμη μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Outlook , σε αρχεία Word ή σε πολλά υπολογιστικά φύλλα στο Excel, μπορείτε να κλείσετε όλα αυτά με:

  1. Κάντε δεξί κλικ στο όνομα του προγράμματος στη γραμμή εργασιών στην επιφάνεια εργασίας σας
  2. Επιλέξτε Κλείσιμο ομάδας στα Windows Vista και παλαιότερα ή Κλείστε όλα τα παράθυρα στα Windows 7 και επάνω. Η επιλογή αυτής της επιλογής θα κλείσει όλα τα αρχεία που είναι ανοικτά σε ένα μόνο πρόγραμμα.

Ο σκληρός τρόπος - Alt, το πλήκτρο διαστήματος, C

Τώρα φτάνουμε στις πολύ σημαντικές συντομεύσεις πληκτρολογίου για το κλείσιμο ενός παραθύρου προγράμματος. Εδώ είναι η πρώτη επιλογή:

  1. Μεταβείτε στο παράθυρο που θέλετε να κλείσετε χρησιμοποιώντας το ποντίκι σας
  2. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το πλήκτρο, πατήστε το πλήκτρο διαστήματος. Αυτό αποκαλύπτει ένα δεξί κλικ μενού περιβάλλοντος στο επάνω μέρος του παραθύρου του προγράμματος που προσπαθείτε να κλείσετε. Τώρα απελευθερώστε και τα δύο πλήκτρα και πατήστε το γράμμα C. Αυτό θα προκαλέσει το κλείσιμο του παραθύρου.

Αν χρησιμοποιείτε το αριστερό σας χέρι για να κάνετε αυτή την ακολουθία (με άλλα λόγια, τοποθετήστε τον αριστερό σας αντίχειρα στο πλήκτρο διαστήματος και όχι στο δεξί σας χέρι), θα μπορείτε να κλείσετε περίπου δώδεκα παράθυρα σε περίπου οκτώ δευτερόλεπτα.

Alt & # 43; Το F4 είναι ευκολότερο

Για τα Windows XP και επάνω μια ευκολότερη επιλογή είναι να επιλέξετε το παράθυρο που θέλετε να κλείσετε και στη συνέχεια πατήστε Alt + F4, αν και πιθανότατα θα χρειαστείτε δύο χέρια για αυτό.

CTRL & # 43; W αξίζει να γνωρίζετε επίσης

Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε το Ctrl + W. Αυτή η συντόμευση δεν είναι η ίδια με το Alt + F4 , το οποίο κλείνει τα παράθυρα του προγράμματος. Το Ctrl + W κλείνει μόνο τα τρέχοντα αρχεία στα οποία εργάζεστε αλλά αφήνει ανοικτό το πρόγραμμα. Αυτό μπορεί να είναι βολικό αν θέλετε να αφήσετε το πρόγραμμα επιφάνειας εργασίας ανοιχτό αλλά να απαλλαγείτε από όλα τα αρχεία που εργάζεστε σε γρήγορη διαδοχή.

Το Ctrl + W λειτουργεί στα περισσότερα προγράμματα περιήγησης και σας επιτρέπει να κλείσετε την τρέχουσα καρτέλα που βλέπετε χωρίς να βγάλετε τα χέρια σας από το πληκτρολόγιο. Ωστόσο, στα προγράμματα περιήγησης, εάν χρησιμοποιείτε το συνδυασμό πλήκτρων Ctrl + W όταν είναι ανοιχτή μόνο μια καρτέλα προγράμματος περιήγησης, αυτό συνήθως κλείνει το παράθυρο του προγράμματος.

Μην ξεχάσετε να Alt & # 43; Καρτέλα για επιπλέον απόδοση

Αλλά τι καλό χρησιμοποιεί μια συντόμευση πληκτρολογίου αν έχετε ήδη πάρει το χέρι σας στο ποντίκι για να επιλέξετε ένα παράθυρο; Λοιπόν, εδώ είναι μια συντόμευση πληκτρολογίου για αυτό. Πατήστε Alt + Tab (Windows XP και επάνω) για να περνάτε από τα ανοιχτά παράθυρα χωρίς να βγάζετε τα χέρια σας από το πληκτρολόγιο.

Χρησιμοποιήστε αυτήν τη συντόμευση σε συνδυασμό με τις κοντινές συντομεύσεις παραθύρου και θα είστε δυναμό αποτελεσματικότητας.

Απλώς θέλω να δω την επιφάνεια εργασίας

Μερικές φορές δεν θέλετε πραγματικά να κλείσετε όλα αυτά τα παράθυρα. Αυτό που πραγματικά θέλετε να κάνετε είναι να κοιτάξετε απλά την επιφάνεια εργασίας σας. Αυτό είναι εύκολο και λειτουργεί το ίδιο για τα Windows XP και επάνω. Πατήστε το πλήκτρο με το λογότυπο των Windows + D και θα δείτε την επιφάνεια εργασίας σας. Για να επαναφέρετε όλα τα παράθυρά σας, πατήστε ξανά αυτή τη συντόμευση πληκτρολογίου.

Εάν εκτελείτε Windows 7 ή νεότερη έκδοση και θέλετε να μάθετε περισσότερα, ανατρέξτε στο εκπαιδευτικό μας εγχειρίδιο στη λειτουργία "Εμφάνιση επιφάνειας εργασίας" στα Windows .

Ενημερώθηκε από τον Ian Paul.