5 βήματα για να σχεδιάσετε μια κοινοτική έρευνα χρησιμοποιώντας τα Έγγραφα Google

01 από 08

5 βήματα και γρήγορες συμβουλές για να σχεδιάσετε την έρευνα κοινοτικής ανατροφοδότησης

Δείγμα ηλεκτρονικής κοινοτικής έρευνας. Ann Augustine.

Η δέσμευση της Κοινότητας αποτελεί μια συνεχή πρόκληση για τους διαχειριστές. Ως επιμελητής περιεχομένου, θέλετε να διασφαλίσετε ότι τα μέλη συμμετέχουν ενεργά και συνεχίζουν να επιστρέφουν. Μια έρευνα κοινοτικής ανατροφοδότησης είναι ένα βέβαιο μέτρο για να καταλάβουμε πού μπορούν να αναπτυχθούν περαιτέρω βελτιώσεις ή νέα ενδιαφέροντα (βλ. Την ιστορία του King Arthur Flour).

Η συλλογή σχολίων είναι ουσιαστικά η ίδια προσέγγιση είτε διαχειρίζεστε μια πύλη intranet είτε μια εξωτερική κοινότητα.

Ακολουθούν πέντε βήματα και σύντομες συμβουλές για να σχεδιάσετε μια έρευνα και να συλλέξετε ανατροφοδότηση χρησιμοποιώντας τα Έγγραφα Google. Υπάρχουν άλλα εργαλεία έρευνας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και, ενδεχομένως, το εργαλείο παραγωγικότητάς σας περιλαμβάνει ένα πρότυπο.

02 από 08

Επιλέξτε ένα Πρότυπο Έρευνας

Google Gallery Gallery Template.

Από τη σελίδα προτύπων των Εγγράφων Google, ξεκινήστε σαν να δημιουργήσετε ένα νέο έγγραφο αλλά, στη συνέχεια, μεταβείτε στη συλλογή προτύπων. Αναζητήστε πρότυπο έρευνας και επιλέξτε το.

Μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας πρότυπο, αλλά χρησιμοποιώντας ένα ήδη μορφοποιημένο πρότυπο είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να ξεκινήσετε.

Για αυτό το παράδειγμα, επέλεξα το Πρότυπο Έρευνας Εισαγωγής. Τα στοιχεία του προτύπου μπορούν να προσαρμοστούν ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες σχεδιασμού της έρευνας. Για παράδειγμα, μπορείτε να προσθέσετε το λογότυπο της εταιρείας σας και να αλλάξετε τις ερωτήσεις. Πειραματιστείτε λίγο και θα εκπλαγείτε με αυτό που μπορεί να αντιμετωπίσετε.

03 του 08

Προετοιμασία Ερωτήσεων Ερευνών

Έγγραφα Google. Επεξεργασία φόρμας.

Επεξεργαστείτε τις ερωτήσεις στο πρότυπο της έρευνας. Τα Έγγραφα Google είναι διαισθητικά, ώστε να εμφανίζεται εύκολα το εικονίδιο μολύβδου της λειτουργίας επεξεργασίας, καθώς τοποθετείτε το δείκτη του ποντικιού πάνω από κάθε ερώτηση.

Λάβετε υπόψη ότι οι ερωτήσεις σας πρέπει να αντιμετωπίζουν με σαφήνεια τις ανησυχίες των μελών σας. Απαιτούνται μόνο μερικά βασικά ερωτήματα.

Σκεφτείτε ότι είστε ένας από τους συμμετέχοντες. Μην περιμένετε από τον συμμετέχοντα να ξοδεύει πολύ χρόνο στην έρευνα. Βεβαιωθείτε ότι η έρευνα μπορεί να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν, πράγμα που είναι ένας άλλος λόγος για να το κρατήσετε σύντομο και απλό.

Διαγράψτε επιπλέον ερωτήσεις.

Αποθηκεύστε το έντυπο έρευνας.

04 του 08

Στείλτε Έντυπο Έρευνας στα Μέλη

Έγγραφα Google. Επεξεργασία φόρμας / Αποστολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αυτής

Από τη σελίδα έρευνας, επιλέξτε Αποστολή αυτής της φόρμας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Θα παρατηρήσετε δύο κόκκινους κύκλους στο παραπάνω παράδειγμα.

A - Στείλτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου απευθείας από τη φόρμα έρευνας. Αυτό το βήμα απαιτεί απλώς την εισαγωγή διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή την επιλογή από τις επαφές εάν αποθηκεύετε διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα Έγγραφα Google. Στη συνέχεια, επιλέξτε Αποστολή. Η φόρμα έρευνας, συμπεριλαμβανομένης της εισαγωγής, αποστέλλεται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα συμμετέχοντα μέλη σας.

Διαφορετικά, μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε τη δεύτερη μέθοδο.

B - Αποστολή της διεύθυνσης URL από άλλη πηγή ως ενσωματωμένο σύνδεσμο, όπως φαίνεται παρακάτω.

05 του 08

Εναλλακτικό βήμα - Ενσωμάτωση σύνδεσης

Έγγραφα Google. Επεξεργασία εντύπου / αντιγραφής URL στο κάτω μέρος της φόρμας.

Ενσωματώστε είτε την πλήρη διεύθυνση URL (B, κίτρινου χρώματος, που εμφανίζεται στο προηγούμενο βήμα) είτε τη συντομευμένη σύνδεση σε μήνυμα κοινωνικής δικτύωσης ή άλλη πηγή, ανάλογα με το πού περιμένετε από τα μέλη να ανταποκριθούν στο αίτημά σας.

Σε αυτό το βήμα, έχω δημιουργήσει έναν συντομότερο bit.ly σύνδεσμο. Αυτό προτείνεται μόνο αν σκοπεύετε να παρακολουθείτε τις προβολές της έρευνας.

06 του 08

Συμμετέχοντες Πλήρης Έρευνα

Έξυπνο πρόγραμμα περιήγησης στο τηλέφωνο. Ann Augustine.

Κάθε πρόγραμμα περιήγησης στο διαδίκτυο στο οποίο έχουν πρόσβαση τα συμμετέχοντα μέλη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ολοκληρωθεί η έρευνα. Εμφανίζεται ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού σε μια έξυπνη συσκευή.

Επειδή έχετε σχεδιάσει μια σύντομη έρευνα, οι συμμετέχοντες μπορεί να είναι διατεθειμένοι να την ολοκληρώσουν.

07 του 08

Αναλύστε τα αποτελέσματα της Έρευνας

Έγγραφα Google. Έγγραφα / Δείγμα Κοινοτικής Έρευνας στο Διαδίκτυο. Ann Augustine.

Στη φόρμα υπολογιστικών φύλλων των Εγγράφων Google, το backend της έρευνας σας, οι απαντήσεις των συμμετεχόντων συμπληρώνονται αυτόματα σε κάθε στήλη ερωτήσεων.

Όταν συγκεντρώνετε απαντήσεις, τα δεδομένα θα έχουν μεγαλύτερη σημασία. Για παράδειγμα, εάν δύο από τις 50 απαντήσεις ήταν δυσμενείς, οι δύο απαντήσεις συνήθως δεν επαρκούν για να κάνουν μια αλλαγή. Ενδεχομένως υπάρχει κάποιος άλλος λόγος για τις δυσμενείς απαντήσεις, αλλά σίγουρα τους παρακολουθούν.

Στη συνέχεια, μεταβείτε στη συνοπτική προβολή, όπως φαίνεται στον κόκκινο κύκλο.

08 από 08

Περίληψη της έρευνας - τα επόμενα βήματα

Έγγραφα Google. Έγγραφα / Εμφάνιση σύνοψης απαντήσεων.

Μοιραστείτε την περίληψη της έρευνας με την ομάδα ή την επιτροπή σας για να μιλήσετε για τα αποτελέσματα. Έχετε διαφορετικά μέλη της ομάδας να εκφράσουν τις ανησυχίες τους πριν αποφασίσουν να κάνουν οποιεσδήποτε αλλαγές.

Πόσο συχνά διεξάγετε έρευνα μέλους; Για παράδειγμα, οι οργανώσεις εξυπηρέτησης πελατών διεξάγουν έρευνες κάθε φορά που επιλύεται ένα πρόβλημα πελάτη για να διασφαλιστεί ότι πληρούνται τα σημεία αναφοράς τους.

Τώρα μπορείτε να προσθέσετε σελιδοδείκτες σε αυτά τα βήματα της κοινοτικής έρευνας και συμβουλές για την επόμενη φορά που προετοιμάζετε μια έρευνα.