Είναι το Jailbreaking το iPhone σας ασφαλές;

Θα πρέπει να αποφασίσετε αν τα χαρακτηριστικά του κτύπημα bang αξίζουν τους πρόσθετους κινδύνους

Η Apple έχει εδώ και καιρό κυριαρχήσει στο iTunes App Store με πυγμή σιδήρου. Εάν ένας προγραμματιστής εφαρμογών δημιουργήσει μια εφαρμογή που δεν αναπαράγεται από τους κανόνες της Apple, τότε δεν θα επιτρέπεται στο κατάστημα εφαρμογών, ανεξάρτητα από το πόσο καινοτόμο και χρήσιμο είναι η εφαρμογή.

Η Apple είχε πλήρη έλεγχο της διαδικασίας έγκρισης της εφαρμογής έως ότου το iPhone είχε πειραχτεί ή "jailbroken", γεγονός που επέτρεψε να εγκατασταθεί και να εκτελεστεί χωρίς περιορισμούς ο μη εγκεκριμένος κώδικας. Οι προγραμματιστές που απομακρύνθηκαν από το κατάστημα εφαρμογών iTunes είχαν τώρα μια νέα αγορά: τα καταστήματα εφαρμογών Cydia και Rock που εγκαταστάθηκαν στο πλαίσιο της διαδικασίας jailbreak.

Αυτά τα εναλλακτικά καταστήματα εφαρμογών ήταν ένας τόπος όπου οι προγραμματιστές θα μπορούσαν να πουλήσουν τις εφαρμογές που απορρίφθηκαν από το επίσημο iTunes App Store. Μας αρέσει να απεικονίζουμε αυτά τα καταστήματα εφαρμογών ως The Island of Misfit Toys από το claymation Christmas classic.

Δεδομένου ότι τα δεσμά των υπευθύνων του iTunes App Store ήταν εκτός λειτουργίας, οι προγραμματιστές εφαρμογών ήταν ελεύθεροι να καινοτομούν στο περιεχόμενο της καρδιάς τους. Οι εφαρμογές στα καταστήματα εφαρμογών Cydia και Rock ήταν συχνά πολύ πιο καινοτόμες και θα μπορούσαν να κάνουν πιο δροσερά πράγματα από ό, τι πολλά από τα αντίστοιχά τους iTunes. Αυτές οι λαμπερές εφαρμογές οδήγησαν πολλούς ανθρώπους να εξετάσουν το jailbreaking τα iPhones τους, έτσι ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δροσερά πράγματα που η Apple δεν έβγαζε στο κατάστημα εφαρμογών της.

Η Apple πιθανώς κλέβει την πρακτική της jailbreaking για προφανείς επιχειρηματικούς λόγους, ωστόσο, η πρακτική της jailbreaking φαίνεται να έχει πάρει κάποια νομική υποστήριξη από το Γραφείο Ηνωμένων Πολιτειών Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

Έτσι, το μεγάλο ερώτημα παραμένει, είναι το jailbreaking αξίζει τον κόπο; Εδώ είναι μερικά πράγματα που μπορεί να θέλετε να εξετάσετε πριν αποφασίσετε να jailbreak το iPhone σας.

Jailbroken iPhones τείνουν να έχουν ζητήματα σταθερότητας

Δεδομένου ότι οι προγραμματιστές εφαρμογών jailbroken δεν πρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες μνήμης και χρήσης CPU που ορίζει η Apple, το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να είναι η μείωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας, η βραδύτερη απόδοση σε σχέση με τα iPhones χωρίς jailbroken και τυχόν τυχαίες επανεκκινήσεις. Μην μας κάνει λάθος, υπάρχουν διαθέσιμες πολλές εφαρμογές διαχείρισης απόδοσης για τα jailbroken iPhones, αλλά ίσως χρειαστεί να παίξετε με ρυθμίσεις μικροαλλαγές για λίγο, εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα που σχετίζονται με την απόδοση. Και πάλι, πολλοί από εμάς αγαπούν τις ρυθμίσεις μικροαλλαγές έτσι δεν είναι απαραιτήτως αρνητικό.

Η εγγύησή σας είναι άκυρη αν στέλνετε στο iPhone σας Jailbroken για υπηρεσία

Η Apple δεν παρέχει υποστήριξη για jailbroken iPhones, οπότε η εγγύησή σας θα απορριφθεί αποτελεσματικά από το παράθυρο αν η Apple διαπιστώσει ότι έχετε jailbroke το τηλέφωνό σας. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα πρόβλημα εάν έχετε προβλήματα που σχετίζονται με το υλικό και απαιτούνται υπηρεσίες. Είναι πιθανό να αντιστραφεί το jailbreak και να επαναφέρετε το iPhone σας στην αρχική του προ-jailbroken κατάσταση προτού προβείτε σε οποιαδήποτε σχετική με την εγγύηση υπηρεσία, αλλά πάντα υπάρχει η πιθανότητα ότι η Apple μπορεί να έχει κάποιο κρυμμένο τρόπο για να εντοπίσει ότι jailbroke το iPhone σας, Δεν υπολογίζεις σε αντίστροφη jailbreak ως θεραπεία.

Οι λειτουργίες του Cool Jailbroken μόνο σήμερα είναι πιθανό να προστεθούν στις μελλοντικές εκδόσεις iOS

Πολλά νέα χαρακτηριστικά που έχουν ενσωματωθεί στην τελευταία και μεγαλύτερη έκδοση του iOS ξεκίνησαν ως jailbroken εφαρμογές. Η κοινότητα jailbreaking είχε ασύρματη δυνατότητα συγχρονισμού για μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά προστέθηκε μόλις πρόσφατα στην iOS πριν από λίγα χρόνια. Εάν είστε πρόθυμοι να περιμένετε, η αγαπημένη σας λειτουργία iPhone μόνο για jailbroken θα κάνει πιθανώς το δρόμο της σε μια νέα έκδοση του iOS αργά ή γρήγορα. Αν υπάρχει ένα χαρακτηριστικό που πρέπει να έχει κανείς δεν πιστεύει ότι θα το κάνει ποτέ σε μια νέα έκδοση του iOS του iPhone, τότε ο jailbreaking μπορεί να είναι ο μόνος τρόπος για να το αποκτήσεις.

Εάν το Jailbreak δεν πηγαίνει καλά, θα μπορούσατε να το κάνετε # Brick & # 34; Το iPhone σας

Bricking είναι ένας όρος για όταν έχετε κάνει κάτι στο τηλέφωνό σας που αφήνει σε μια εντελώς άχρηστη κατάσταση που δεν μπορεί να διορθωθεί με την επανεκκίνηση ή την επαναφόρτωση λογισμικού. Ενώ το μη αναστρέψιμο τούβλο ενός iPhone είναι αρκετά σπάνιο, είναι γνωστό ότι συμβαίνει και είναι πάντα ένας κίνδυνος όταν προσπαθείτε να κάνετε jailbreak, ειδικά εάν το λογισμικό jailbreaking είναι σε μορφή "beta" και δεν έχει δοκιμάσει πολλά.

Μπορείτε να "κλειδωθούν" & # 34; Από το App Store ή άλλες υπηρεσίες περιεχομένου

Παρόλο που η Apple δεν φαίνεται να καταδικάζει ενεργά ή να αναλαμβάνει σοβαρή δράση εναντίον των jailbreakers, είναι πάντα πιθανό ότι θα μπορούσαν στο μέλλον όπως η Sony έχει φέρεται να έχει κάνει με ανθρώπους που hacked PS3s τους, κλείνοντας jailbroken χρήστες PS3 από το PlayStation Network και Υπηρεσίες.

Η Apple απέτρεψε αποτελεσματικά πολλούς χρήστες του jailbroken iOS από τη χρήση του iBook, αλλά η απαγόρευση σύντομα παρακάμφθηκε από τους προγραμματιστές jailbreak. Υπήρξε μια πρόσφατη ιστορία που ανέφερε ότι η Time Warner αποτρέπει τώρα τις συσκευές jailbroken iOS από το να μπορούν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή προβολής τηλεόρασης προσβάσιμη στο iPad. Άλλοι πάροχοι περιεχομένου μπορούν να ακολουθήσουν το παράδειγμα, καθιστώντας το jailbreaking λιγότερο ελκυστικό για τους ανθρώπους που καταναλώνουν πολλά μέσα στο iPhone τους

Η Jailbreaking μπορεί να ανοίξει το iPhone σας μέχρι κακόβουλο λογισμικό

Οι φίλοι ασφαλείας της Apple δεν παίζουν κάποιο ρόλο στην ανασκόπηση του κώδικα του λογισμικού μη-iTunes App Store, οπότε πρέπει να βασιστείτε στους προγραμματιστές για να αστυνομεύσουν τον δικό τους κώδικα για πιθανές ευπάθειες ασφαλείας. Υπάρχει επίσης ο κίνδυνος για τους προγραμματιστές κακόβουλου λογισμικού να δημιουργούν ιούς ειδικά για το iPhone, λογισμικό κατασκοπίας και άλλο κακόβουλο λογισμικό που μεταμφιέζεται ως νόμιμες εφαρμογές. Εάν κάνετε jailbreak το iPhone σας θα πρέπει να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης root μόλις το jailbreak ολοκληρωθεί ή μπορεί να είστε θύμα ενός hack νωρίτερα από ό, τι νομίζετε.

Στο τέλος, είναι η απόφασή σας για το κατά πόσο οι πιθανοί κίνδυνοι αξίζουν τα οφέλη που προκύπτουν από τη συντριβή του jailbreaking. Για πολλούς jailbreakers δεν είναι καν για τις δροσερές εφαρμογές, είναι για την ελευθερία να μπορούν να αποτυπώσουν τις μύτες τους στο "The Man" και να βάζουν ό, τι θέλουν στο τηλέφωνο χωρίς περιορισμούς.