Πώς να αποκλείσετε ή να διαγράψετε αρχεία του Google Update

Πού να βρείτε και να αποκλείσετε / διαγράψετε το GoogleUpdate.exe

Το Google Chrome, το Google Earth και ένας άφθονος αριθμός άλλων εφαρμογών Google μπορεί να εγκαταστήσει έναν μηχανισμό ενημέρωσης που ονομάζεται googleupdate.exe , googleupdater.exe ή κάτι παρόμοιο.

Το αρχείο μπορεί να επιχειρεί συνεχώς πρόσβαση στο διαδίκτυο χωρίς να ζητά άδεια και χωρίς να παρέχει την επιλογή να το απενεργοποιήσει. Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να παραμείνει ακόμα και μετά την κατάργηση της γονικής εφαρμογής.

Συμβουλή: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια φορητή έκδοση του Google Chrome για να αποφύγετε την εγκατάσταση υπηρεσιών και άλλων αυτοματοποιημένων αρχείων του Google Update.

Πώς να αποκλείσετε ή να καταργήσετε αρχεία του Google Update

Ενώ δεν υπάρχει κανένας μόνος τρόπος για να απαλλαγείτε από το σύστημα των αρχείων του Google Update χωρίς να διαγράψετε τη γονική εφαρμογή, εξετάστε αυτές τις συμβουλές ...

Αντί της αφαίρεσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα πρόγραμμα τείχους προστασίας που βασίζεται σε δικαιώματα όπως το ZoneAlarm για να αποκλείσει προσωρινά τα αρχεία του Google Update.

Εάν είναι επιθυμητό, ​​τα παρακάτω βήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πλήρη κατάργηση του GoogleUpdate από το σύστημα.

Σημαντικό: Πριν επιχειρήσετε οποιαδήποτε χειροκίνητη κατάργηση, είναι καλό να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας για τα αρχεία που καταργείτε (είτε αποθηκεύοντας ένα άλλο αντίγραφο σε άλλο σημείο είτε μετακινώντας το αρχείο χωρίς να το διαγράψετε) καθώς και ξεχωριστό αντίγραφο ασφαλείας του μητρώου του συστήματος . Θυμηθείτε επίσης ότι η κατάργηση των αρχείων του Google Update θα επηρεάσει τη δυνατότητα των γονικών εφαρμογών να λαμβάνουν ενημερώσεις.

  1. Ανοίξτε τη Διαχείριση εργασιών ή τη ρύθμιση παραμέτρων συστήματος (με την εντολή "Εκτέλεση msconfig ") για να σταματήσετε τις εργασίες του Google Update να εκτελούνται κατά την εκκίνηση.
  2. Καταργήστε τις εργασίες του Google Update στο πρόγραμμα του Task Scheduler (μέσω της εντολής taskschd.msc ) ή % windir% \ Tasks . Άλλοι μπορεί να βρεθούν στο C: \ Windows \ System32 \ Tasks .
  3. Εντοπίστε όλες τις εμφανίσεις των αρχείων του Google Update, αναζητώντας όλους τους σκληρούς δίσκους σας για googleupd ή googleupd * . Το * wildcard ενδέχεται να απαιτείται ανάλογα με το εργαλείο αναζήτησης.
  4. Δημιουργήστε αντίγραφα όλων των αρχείων που εντοπίστηκαν σημειώνοντας την αρχική τους θέση. Ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα, μπορεί να βρεθούν μερικά ή όλα τα αρχεία από κάτω.
  5. Θα πρέπει να μπορείτε να διαγράψετε το αρχείο GoogleUpdateHelper.msi χωρίς προβλήματα. Ωστόσο, για να διαγράψετε το GoogleUpdate.exe, πρέπει πρώτα να χρησιμοποιήσετε το Task Manager για να σταματήσετε την τρέχουσα εργασία (εάν εκτελείται). Σε άλλες περιπτώσεις, τα αρχεία του Google Update ενδέχεται να εγκατασταθούν ως υπηρεσία , οπότε θα πρέπει πρώτα να σταματήσετε την υπηρεσία πριν προσπαθήσετε να διαγράψετε το αρχείο.
  6. Στη συνέχεια, ανοίξτε τον Επεξεργαστή Μητρώου (Registry Editor) και μεταβείτε στο ακόλουθο δευτερεύον κλειδί : HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Run \ .
  1. Στο δεξιό τμήμα του παραθύρου, εντοπίστε την τιμή που ονομάζεται Google Update .
  2. Κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Διαγραφή .
  3. Κάντε κλικ στο κουμπί Ναι για να επιβεβαιώσετε τη διαγραφή.
  4. Όταν ολοκληρωθεί, κλείστε τον Επεξεργαστή Μητρώου και επανεκκινήστε το σύστημα .

Κοινές τοποθεσίες των αρχείων του Google Update

Το αρχείο googleupdate.exe είναι πιθανότατα σε ένα φάκελο Ενημέρωση μέσα στον κατάλογο εγκατάστασης της εφαρμογής Google. Μπορεί επίσης να υπάρχουν κάποια αρχεία GoogleUpdateHelper, GoogleUpdateBroker, GoogleUpdateCore και GoogleUpdateOnDemand .

Αυτά τα αρχεία ενδέχεται να βρεθούν στο φάκελο C: \ Users \ [username \ Local Settings \ Application Data \ Google \ Update \ αν χρησιμοποιείτε μια παλιά έκδοση των Windows.

Τα αρχεία προγραμμάτων 32-bit βρίσκονται στο φάκελο C: \ Program Files \ ενώ τα 64-bit χρησιμοποιούν τα αρχεία C: \ Program Files (x86) \ .