Πώς να ανοίξετε τον Επεξεργαστή μητρώου

Χρησιμοποιήστε τον Επεξεργαστή μητρώου για να κάνετε αλλαγές μητρώου στα Windows

Όλες οι μη αυτόματες αλλαγές στο μητρώο των Windows μπορούν να ολοκληρωθούν μέσω του Επεξεργαστή Μητρώου , ενός εργαλείου που περιλαμβάνεται σε όλες τις εκδόσεις των Windows.

Ο Επεξεργαστής Μητρώου (Registry Editor) σας επιτρέπει να προβάλετε, να δημιουργήσετε και να τροποποιήσετε τα κλειδιά μητρώου και τις τιμές μητρώου που αποτελούν ολόκληρο το μητρώο των Windows.

Δυστυχώς, δεν υπάρχει συντόμευση για το εργαλείο στο μενού "Έναρξη" ή στην οθόνη "Εφαρμογές", πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να ανοίξετε τον Επεξεργαστή Μητρώου εκτελώντας τον από μια γραμμή εντολών . Μην ανησυχείτε, όμως, δεν είναι καθόλου δύσκολο να το κάνετε.

Ακολουθήστε αυτά τα εύκολα βήματα για να ανοίξετε τον Επεξεργαστή Μητρώου

Σημείωση: Μπορείτε να ανοίξετε τον Επεξεργαστή Μητρώου με αυτόν τον τρόπο σε οποιαδήποτε έκδοση των Windows που χρησιμοποιεί το μητρώο, συμπεριλαμβανομένων των Windows 10 , Windows 8 , Windows 7 , Windows Vista και Windows XP .

Απαιτείται χρόνος: Απαιτείται συνήθως μόνο μερικά δευτερόλεπτα για να ανοίξει ο Επεξεργαστής μητρώου σε οποιαδήποτε έκδοση των Windows.

Πώς να ανοίξετε τον Επεξεργαστή μητρώου

Συμβουλή: Εάν βρίσκεστε σε βιασύνη, ανατρέξτε στην Συμβουλή 1 στο κάτω μέρος αυτής της σελίδας για να μάθετε πώς να κάνετε αεράκι μέσα από αυτό το πρώτο βήμα και να μεταβείτε στο Βήμα 2 .

  1. Στα Windows 10 ή στα Windows 8.1, κάντε δεξί κλικ ή πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί Έναρξη και, στη συνέχεια, επιλέξτε Εκτέλεση . Πριν από τα Windows 8.1, η εκτέλεση είναι πιο εύκολα διαθέσιμη από την οθόνη εφαρμογών .
    1. Στα Windows 7 ή στα Windows Vista, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη .
    2. Στα Windows XP, κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Εκτέλεση ....
    3. Συμβουλή: Δείτε την έκδοση των Windows που έχω; αν δεν είστε βέβαιοι.
  2. Στο παράθυρο αναζήτησης ή στο παράθυρο εκτέλεσης , πληκτρολογήστε τα εξής: regedit και στη συνέχεια πατήστε Enter .
    1. Σημείωση: Ανάλογα με την έκδοση των Windows που διαθέτετε και τον τρόπο ρύθμισής της, ενδέχεται να εμφανιστεί ένα παράθυρο διαλόγου Έλεγχος λογαριασμού χρήστη, όπου θα πρέπει να επιβεβαιώσετε ότι θέλετε να ανοίξετε τον Επεξεργαστή Μητρώου.
  3. Θα ανοίξει ο Επεξεργαστής Μητρώου.
    1. Αν έχετε χρησιμοποιήσει προηγουμένως τον Επεξεργαστή Μητρώου, θα ανοίξει στην ίδια τοποθεσία που δουλέψατε την τελευταία φορά. Αν συμβεί αυτό και δεν θέλετε να εργαστείτε με τα κλειδιά ή τις τιμές εκείνης της τοποθεσίας, απλά συνεχίστε να ελαχιστοποιείτε τα κλειδιά μητρώου μέχρι να φτάσετε στο ανώτερο επίπεδο, αναφέροντας τις διάφορες κυψέλες μητρώου .
    2. Συμβουλή: Μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε ή να επεκτείνετε τα κλειδιά μητρώου κάνοντας κλικ ή πατώντας το μικρό εικονίδιο δίπλα στο πλήκτρο. Στα Windows XP, χρησιμοποιείται το εικονίδιο + .
  1. Τώρα μπορείτε να κάνετε τις αλλαγές που πρέπει να κάνετε στο μητρώο. Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος προσθήκης, αλλαγής και διαγραφής κλειδιών μητρώου και τιμών για οδηγίες και άλλες συμβουλές για την ασφαλή επεξεργασία του μητρώου.
    1. Σημαντικό: Λαμβάνοντας υπόψη την επίδραση που έχει το μητρώο στον υπολογιστή σας που βασίζεται στα Windows, σας συνιστώ να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του μητρώου , είτε ολόκληρου του αντικειμένου είτε ακόμη και μόνο των περιοχών στις οποίες εργάζεστε, προτού κάνετε οτιδήποτε.

Περισσότερες Βοήθεια με τον Επεξεργαστή Μητρώου

  1. Ένας πολύ γρήγορος τρόπος για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου " Εκτέλεση " ( Run ) στο Windows είναι να χρησιμοποιήσετε τη συντόμευση πληκτρολογίου Windows Key + R.
  2. Εάν χρησιμοποιείτε τον Επεξεργαστή Μητρώου για να επαναφέρετε ένα αρχείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας REG , αλλά δεν είστε σίγουροι για το τι κάνετε, μπορείτε να ακολουθήσετε μαζί μου στην ενότητα Πώς να επαναφέρετε το κομμάτι μητρώου των Windows .
  3. Παρόλο που ο Επεξεργαστής Μητρώου είναι ανοιχτός και έτοιμος για χρήση, δεν είναι πάντοτε συνετό να πραγματοποιήσετε αλλαγές με μη αυτόματο τρόπο, ειδικά εάν ένα πρόγραμμα ή αυτοματοποιημένη υπηρεσία μπορεί να το κάνει για εσάς. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε τον Επεξεργαστή Μητρώου (Registry Editor) για να εκκαθαρίσετε καταχωρίσεις μητρώου υπολειμμάτων ή ανεπιθύμητων ενεργειών, δεν πρέπει να το κάνετε μόνοι σας εκτός αν είστε πολύ σίγουροι ότι γνωρίζετε τι κάνετε.
    1. Αντ 'αυτού, δείτε αυτά τα ελεύθερα καθαριστικά μητρώου, αν θέλετε να καθαρίσετε το κοινό μητρώο σκουπίδια αυτόματα.
  4. Η ίδια εντολή regedit μπορεί να εκτελεστεί από την εντολή Command Prompt . Εάν δεν είστε βέβαιοι για το πώς να το κάνετε αυτό, δείτε τον οδηγό μας σχετικά με το πώς να ανοίξετε τη γραμμή εντολών .