Πώς να τερματίσετε τα Windows 8

9 τρόποι για να κλείσετε τελείως τα Windows 8 & 8.1

Τα Windows 8 ήταν μια μεγάλη αλλαγή από τα προηγούμενα λειτουργικά συστήματα της Microsoft, που σημαίνει ότι υπήρχαν πολλά για να ανανεώσετε, συμπεριλαμβανομένου κάτι τόσο απλό όσο να κλείσετε τα Windows 8!

Ευτυχώς, οι βελτιώσεις στα Windows 8, όπως τα Windows 8.1 και τα Windows 8.1 Update , διευκόλυναν την απενεργοποίηση των Windows 8 προσθέτοντας μερικές πρόσθετες μεθόδους.

Έχοντας σχεδόν δώδεκα τρόπους για να τερματίσετε τα Windows 8 δεν είναι όλα κακά, το μυαλό σας. Με τόσες πολλές επιλογές, έχετε αρκετές διαδρομές που μπορείτε να κάνετε για να κλείσετε τελείως τον υπολογιστή σας των Windows 8, τις επιλογές που θα είστε ευτυχείς εάν έχετε ανάγκη να απενεργοποιήσετε τον υπολογιστή σας κατά τη διάρκεια ορισμένων προβλημάτων.

Σημαντικό: Ενώ οι περισσότεροι υπολογιστές θα υποστηρίξουν όλες ή σχεδόν όλες τις μεθόδους τερματισμού των Windows 8 παρακάτω, μερικές ενδέχεται να μην οφείλονται σε περιορισμούς που ορίζονται από τον κατασκευαστή υπολογιστών ή τα ίδια τα Windows, λόγω του τύπου του υπολογιστή που έχετε (π.χ.

Ακολουθήστε οποιαδήποτε από αυτές τις εννέα, εξίσου αποτελεσματικές μεθόδους για να κλείσετε τα Windows 8:

Τερματίστε τα Windows 8 Από το κουμπί λειτουργίας στην οθόνη έναρξης

Ο ευκολότερος τρόπος τερματισμού των Windows 8, αν υποθέσουμε ότι ο υπολογιστής σας λειτουργεί σωστά, είναι να χρησιμοποιήσετε το εικονικό κουμπί λειτουργίας που υπάρχει στην Αρχική οθόνη:

  1. Πατήστε ή κάντε κλικ στο εικονίδιο του κουμπιού τροφοδοσίας από την οθόνη έναρξης .
  2. Πατήστε ή κάντε κλικ στην επιλογή Τερματισμός λειτουργίας από το μικρό μενού που εμφανίζεται.
  3. Περιμένετε έως ότου τερματίσουν τα Windows 8.

Δεν βλέπετε το εικονίδιο του κουμπιού λειτουργίας; Είτε ο υπολογιστής σας έχει ρυθμιστεί ως συσκευή δισκέτας στα Windows 8, η οποία αποκρύπτει αυτό το κουμπί για να αποτρέψει το δάχτυλό σας να το χτυπήσει τυχαία ή δεν έχετε εγκαταστήσει ακόμα την ενημερωμένη έκδοση των Windows 8.1. Δείτε το ενημερωτικό μας κομμάτι των Windows 8.1 για βοήθεια.

Τερματίστε τα Windows 8 Από τις καρτέλες ρυθμίσεων

Αυτή η μέθοδος απενεργοποίησης των Windows 8 είναι πιο εύκολη στη χρήση αν χρησιμοποιείτε μια διεπαφή αφής, αλλά το πληκτρολόγιο και το ποντίκι σας θα κάνουν το τέχνασμα επίσης:

  1. Σύρετε από τη δεξιά πλευρά για να ανοίξετε τη γραμμή Charms .
    1. Συμβουλή: Εάν χρησιμοποιείτε πληκτρολόγιο, είναι λίγο πιο γρήγορο εάν χρησιμοποιείτε το WIN + I. Εάν το κάνετε αυτό, μεταβείτε στο βήμα 3.
  2. Πατήστε ή κάντε κλικ στη γοητεία Ρυθμίσεις .
  3. Πατήστε ή κάντε κλικ στο εικονίδιο του κουμπιού τροφοδοσίας κοντά στο κάτω μέρος της καρτέλας Ρυθμίσεις .
  4. Πατήστε ή κάντε κλικ στην επιλογή Τερματισμός λειτουργίας από το μικρό μενού που εμφανίζεται.
  5. Περιμένετε μέχρι ο υπολογιστής σας των Windows 8 να απενεργοποιηθεί εντελώς.

Αυτή είναι η "αρχική" μέθοδος τερματισμού των Windows 8. Δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη γιατί οι άνθρωποι ζήτησαν έναν τρόπο να κλείσουν τα Windows 8 που πήραν λιγότερα βήματα.

Τερματίστε τα Windows 8 από το μενού Win & # 43; X

Το μενού Power User , μερικές φορές αποκαλούμενο το μενού WIN + X, είναι ένα από τα αγαπημένα μου μυστικά για τα Windows 8. Μεταξύ άλλων, σας επιτρέπει να τερματίσετε τα Windows 8 με μερικά μόνο κλικ:

  1. Από την επιφάνεια εργασίας , κάντε δεξί κλικ στο κουμπί "Έναρξη" .
    1. Χρησιμοποιώντας το συνδυασμό πληκτρολογίου WIN + X λειτουργεί επίσης.
  2. Κάντε κλικ, πατήστε ή τοποθετήστε δείκτη του ποντικιού πάνω από το κουμπί Τερματισμός ή αποσύνδεση , κοντά στο κάτω μέρος του μενού Power User.
  3. Πατήστε ή κάντε κλικ στην επιλογή Τερματισμός λειτουργίας από τη μικρή λίστα που ανοίγει προς τα δεξιά.
  4. Περιμένετε μέχρι να κλείσει πλήρως τα Windows 8.

Δεν βλέπετε ένα κουμπί "Έναρξη"; Είναι αλήθεια ότι μπορείτε ακόμα να ανοίξετε το μενού Power User χωρίς ένα κουμπί Start, αλλά συμβαίνει ακριβώς ότι το κουμπί Start και η δυνατότητα τερματισμού των Windows 8 από το Power User Menu εμφανίστηκαν ταυτόχρονα - με τα Windows 8.1. Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος αναβάθμισης στα Windows 8.1 για βοήθεια σχετικά με αυτό.

Τερματίστε τα Windows 8 από την οθόνη εισόδου

Παρόλο που αυτό μπορεί να φαίνεται λίγο περίεργο, η πρώτη ευκαιρία που σας δίνεται να τερματίσετε τα Windows 8 είναι αμέσως μετά το ξεκίνημα των Windows 8:

  1. Περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκίνηση της συσκευής Windows 8.
    1. Συμβουλή: Αν θέλετε να κλείσετε τα Windows 8 με αυτόν τον τρόπο, αλλά ο υπολογιστής σας εκτελείται, μπορείτε είτε να κάνετε επανεκκίνηση των Windows 8 μόνοι σας είτε να κλειδώσετε τον υπολογιστή σας με τη συντόμευση πληκτρολογίου WIN + L.
  2. Αγγίξτε ή κάντε κλικ στο εικονίδιο του κουμπιού λειτουργίας στο κάτω δεξιά μέρος της οθόνης.
  3. Πατήστε ή κάντε κλικ στην επιλογή Τερματισμός λειτουργίας από το μικρό μενού που εμφανίζεται.
  4. Περιμένετε μέχρι να τερματιστεί πλήρως ο υπολογιστής ή η συσκευή σας των Windows 8.

Pro Tip: Εάν ένα πρόβλημα με τον υπολογιστή σας εμποδίζει τα Windows να λειτουργούν σωστά αλλά φτάνετε μέχρι την οθόνη σύνδεσης, αυτό το εικονίδιο με το μικρό κουμπί λειτουργίας θα είναι πολύ χρήσιμο για την αντιμετώπιση προβλημάτων. Ανατρέξτε στη μέθοδο 1 από την επιλογή Πρόσθετες επιλογές εκκίνησης για πρόσβαση σε Windows 8 για περισσότερα.

Τερματίστε τα Windows 8 Από την οθόνη ασφαλείας των Windows

Ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να κλείσετε τα Windows 8 είναι από ένα μέρος που ίσως έχετε δει πριν, αλλά δεν είστε σίγουροι τι να καλέσετε:

  1. Χρησιμοποιήστε τη συντόμευση Ctrl + Alt + Del για να ανοίξετε την Ασφάλεια των Windows .
  2. Κάντε κλικ ή πατήστε το εικονίδιο του κουμπιού τροφοδοσίας στην κάτω δεξιά γωνία.
  3. Κάντε κλικ ή επιλέξτε Τερματισμός λειτουργίας από το μικρό αναδυόμενο παράθυρο που εμφανίζεται.
  4. Περιμένετε έως ότου τερματίσουν τα Windows 8.

Μην χρησιμοποιείτε πληκτρολόγιο; Μπορείτε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε το Ctrl + Alt + Del με το πληκτρολόγιο οθόνης των Windows 8, αλλά έχω μοιραστεί αποτελέσματα με αυτό. Εάν χρησιμοποιείτε tablet, δοκιμάστε να κρατήσετε πατημένο το κουμπί των φυσικών Windows (αν υπάρχει) και, στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί τροφοδοσίας του tablet. Αυτός ο συνδυασμός μιμείται το Ctrl + Alt + Del σε ορισμένους υπολογιστές.

Τερματίστε τα Windows 8 με Alt & # 43; F4

Η μέθοδος τερματισμού Alt + F4 έχει λειτουργήσει από τις πρώτες μέρες των Windows και εξακολουθεί να λειτουργεί εξίσου και για να κλείσει τα Windows 8:

  1. Ανοίξτε την επιφάνεια εργασίας, αν δεν είστε ήδη εκεί.
  2. Ελαχιστοποιήστε τυχόν ανοιχτά προγράμματα ή, τουλάχιστον, μετακινήστε τυχόν ανοιχτά παράθυρα γύρω, ώστε να έχετε μια καθαρή εικόνα τουλάχιστον σε κάποια ενότητα της επιφάνειας εργασίας .
    1. Συμβουλή: Η έξοδος από οποιαδήποτε ανοιχτά προγράμματα είναι ωραία, πάρα πολύ, και ίσως η καλύτερη επιλογή αφού θα κλείσετε τον υπολογιστή σας.
  3. Κάντε κλικ ή επιλέξτε οπουδήποτε στο παρασκήνιο της επιφάνειας εργασίας . Αποφύγετε να κάνετε κλικ σε οποιαδήποτε εικονίδια ή παράθυρα προγραμμάτων.
    1. Σημείωση: Ο στόχος εδώ, αν είστε πολύ εξοικειωμένοι με τα Windows, είναι να μην έχετε κανένα πρόγραμμα εστιασμένο . Με άλλα λόγια, δεν θέλετε τίποτα να επιλεγεί.
  4. Πατήστε Alt + F4 .
  5. Από το πλαίσιο τερματισμού των Windows που εμφανίζεται στην οθόνη, επιλέξτε Τερματισμός λειτουργίας από το στοιχείο Τι θέλετε να κάνει ο υπολογιστής; λίστα επιλογών.
  6. Περιμένετε να τερματιστούν τα Windows 8.

Αν έχετε κλείσει ένα από τα προγράμματα σας αντί για το παράθυρο Shut Down Windows , αυτό σημαίνει ότι δεν έχετε αποεπιλέξει όλα τα ανοιχτά παράθυρα. Δοκιμάστε ξανά από το Βήμα 3 παραπάνω.

Τερματίστε τα Windows 8 με την εντολή Shutdown

Η γραμμή εντολών των Windows 8 είναι γεμάτη από χρήσιμα εργαλεία, ένα από τα οποία είναι η εντολή τερματισμού λειτουργίας, η οποία, όπως υποθέτετε, κλείνει τα Windows 8 όταν χρησιμοποιείται σωστά:

  1. Ανοίξτε το Windows 8 Command Promp t . Το κουτί Run είναι επίσης πολύ καλό εάν προτιμάτε να πάτε αυτή τη διαδρομή.
  2. Πληκτρολογήστε τα εξής και, στη συνέχεια, πατήστε Enter : shutdown / p Προειδοποίηση: Τα Windows 8 θα ξεκινήσουν να κλείνουν αμέσως μετά την εκτέλεση της παραπάνω εντολής . Βεβαιωθείτε ότι αποθηκεύετε οτιδήποτε εργάζεστε πριν κάνετε αυτό.
  3. Περιμένετε μέχρι ο υπολογιστής σας των Windows 8 να τερματιστεί.

Η εντολή τερματισμού έχει αρκετές πρόσθετες επιλογές που σας δίνουν όλα τα είδη ελέγχου για τον τερματισμό των Windows 8, όπως ο καθορισμός του χρόνου αναμονής πριν από το κλείσιμο. Δείτε το τεμάχιο εντολής τερματισμού λειτουργίας για μια πλήρη αναδρομή αυτής της ισχυρής εντολής.

Τερματισμός των Windows 8 Με το εργαλείο SlideToShutDown

Ειλικρινά, μπορώ μόνο να σκεφτώ μερικά παράξενα αλλά σοβαρά προβλήματα με τον υπολογιστή σας που μπορεί να σας αναγκάσουν να καταφύγετε σε αυτή τη μέθοδο τερματισμού των Windows 8, αλλά πρέπει να το αναφέρω για να είναι λεπτομερής:

  1. Μεταβείτε στο φάκελο C: \ Windows \ System32 .
  2. Εντοπίστε το αρχείο SlideToShutDown.exe μεταβαίνοντας προς τα κάτω μέχρι να το βρείτε ή αναζητήστε το στο πλαίσιο Αναζήτηση συστήματος32 στο φάκελο "Εξερεύνηση αρχείων" .
  3. Πατήστε ή κάντε διπλό κλικ στο SlideToShutDown.exe .
  4. Χρησιμοποιώντας το δάχτυλο ή το ποντίκι σας, τραβήξτε προς τα κάτω το Slide για να τερματίσετε την περιοχή του υπολογιστή σας που αναλαμβάνει την κορυφή του μισού της οθόνης σας.
    1. Σημείωση: Έχετε μόνο περίπου 10 δευτερόλεπτα για να το κάνετε αυτό πριν εξαφανιστεί η επιλογή. Αν συμβεί αυτό, εκτελέστε ξανά το SlideToShutDown.exe .
  5. Περιμένετε έως ότου τερματίσουν τα Windows 8.

Pro Tip: Ένας πολύ νόμιμος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο SlideToShutDown είναι να δημιουργήσετε μια συντόμευση για το πρόγραμμα έτσι ώστε το κλείσιμο των Windows 8 να είναι μόνο με ένα πάτημα ή διπλό κλικ μακριά. Η γραμμή εργασιών της επιφάνειας εργασίας θα ήταν ένα καλό μέρος για να κρατήσει αυτή τη συντόμευση. Για να κάνετε μια συντόμευση, κάντε δεξί κλικ ή πατήστε και κρατήστε πατημένο το αρχείο και μεταβείτε στην επιλογή Αποστολή> Επιφάνεια εργασίας (δημιουργία συντόμευσης) .

Τερματίστε τα Windows 8 κρατώντας πατημένο το κουμπί λειτουργίας

Ορισμένοι υπερ-κινητοί υπολογιστές με Windows 8 έχουν ρυθμιστεί κατά τρόπο που επιτρέπει σωστό τερματισμό μετά από το πάτημα του κουμπιού τροφοδοσίας:

  1. Πατήστε και κρατήστε πατημένο το κουμπί λειτουργίας στη συσκευή Windows 8 για τουλάχιστον 3 δευτερόλεπτα.
  2. Απελευθερώστε το κουμπί λειτουργίας όταν εμφανιστεί ένα μήνυμα τερματισμού στην οθόνη.
  3. Επιλέξτε Τερματισμός λειτουργίας από το μενού επιλογών.
    1. Σημείωση: Δεδομένου ότι πρόκειται για μια συγκεκριμένη μέθοδο αποκλεισμού των Windows 8 από τον κατασκευαστή, το ακριβές μενού και η λίστα επιλογών τερματισμού και επανεκκίνησης ενδέχεται να διαφέρουν από υπολογιστή σε υπολογιστή.
  4. Περιμένετε έως ότου τερματίσουν τα Windows 8.

Σημαντικό: Σημειώστε ότι η απενεργοποίηση του υπολογιστή σας με αυτό τον τρόπο, αν δεν υποστηρίζεται από τον κατασκευαστή του υπολογιστή σας, δεν επιτρέπει στα Windows 8 να διακόψουν με ασφάλεια τις διαδικασίες και να κλείσουν τα προγράμματά σας, προκαλώντας ενδεχομένως πολύ σοβαρά προβλήματα. Οι περισσότεροι φορητοί υπολογιστές γραφείου και φορητοί υπολογιστές που δεν έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο δεν έχουν ρυθμιστεί έτσι

Συμβουλές τερματισμού των Windows 8 & amp; Περισσότερες πληροφορίες

Εδώ είναι λίγα πράγματα που είναι σημαντικά να γνωρίζετε για τον τερματισμό του υπολογιστή σας των Windows 8.

"Θα σταματήσουν τα Windows 8 εάν κλείσω το κάλυμμα του φορητού μου υπολογιστή, πατήστε το κουμπί λειτουργίας ή αφήστε το αρκετά μακριά;"

Όχι, κλείνοντας το καπάκι στον υπολογιστή σας, πατώντας το κουμπί τροφοδοσίας μία φορά ή αφήνοντας τον υπολογιστή μόνο του δεν θα κλείσει τα Windows 8 . Όχι συνήθως, ούτως ή άλλως.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οποιοδήποτε από αυτά τα τρία σενάρια θα βάλει απλώς τα Windows 8 σε ύπνο , μια λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης που είναι πολύ διαφορετική από το κλείσιμο.

Μερικές φορές, ένας υπολογιστής θα έχει ρυθμιστεί ώστε να χειμεσιάζει σε μια από αυτές τις περιπτώσεις, ή μερικές φορές μετά από μια ορισμένη περίοδο ύπνου. Η αδρανοποίηση είναι μια λειτουργία χωρίς λειτουργία, αλλά εξακολουθεί να είναι διαφορετική από την πραγματική κλείσιμο του υπολογιστή Windows 8.

"Γιατί λέει ο υπολογιστής μου" Ενημέρωση και τερματισμός "Αντ 'αυτού;"

Τα Windows πραγματοποιούν αυτόματες λήψεις και εγκαθιστούν ενημερώσεις κώδικα στα Windows 8, συνήθως την Τρίτη Patch . Ορισμένες από αυτές τις ενημερώσεις απαιτούν την επανεκκίνηση του υπολογιστή σας ή τη διακοπή λειτουργίας και την επανενεργοποίηση, προτού εγκατασταθεί πλήρως.

Όταν τερματίζετε τις αλλαγές στην Ενημέρωση και τερματισμό , σημαίνει απλώς ότι ίσως χρειαστεί να περιμένετε μερικά επιπλέον λεπτά για να ολοκληρωθεί η διαδικασία τερματισμού των Windows 8.

Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος αλλαγής των ρυθμίσεων του Windows Update στα Windows 8, αν προτιμάτε να μην εγκατασταθούν αυτόματα οι ενημερώσεις αυτές.