Τι είναι το AirDrop; Πώς λειτουργεί?

Το AirDrop είναι ένα χαρακτηριστικό που επιτρέπει στις συσκευές Mac και iOS να μοιράζονται αρχεία ασύρματα με ελάχιστη αναστάτωση.

Το AirDrop είναι εξαιρετικά δροσερό και χρήσιμο, αλλά είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν. Όχι επειδή είναι δύσκολο να το χρησιμοποιήσετε (δεν είναι) αλλά επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι δεν σκέφτονται να το αναζητήσουν. Τις περισσότερες φορές όταν θέλουμε να μοιραστούμε μια φωτογραφία με κάποιον, απλά μας στέλνουμε σε ένα μήνυμα κειμένου. Το οποίο είναι αρκετά εύκολο, αλλά όταν κάποιος στέκεται δίπλα σας, είναι ακόμα ευκολότερο να χρησιμοποιήσετε την AirDrop.

Το AirDrop δεν είναι μόνο για φωτογραφίες, φυσικά. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να μεταφέρετε σχεδόν οτιδήποτε μπορείτε να μοιραστείτε. Για παράδειγμα, μπορείτε να AirDrop μια ιστοσελίδα από το iPad σας στο τηλέφωνο του φίλου σας, το οποίο είναι υπέροχο αν θέλουν να σελιδοδείκτη για να διαβάσετε αργότερα. Ή τι γίνεται με μια λίστα με παντοπωλεία; Μπορείτε να κάνετε Airdrop κειμένου από Notes σε iPad ή iPhone κάποιου άλλου. Μπορείτε να AirDrop οτιδήποτε από μια playlist σε μια τοποθεσία που έχετε καρφώσει στους Χάρτες της Apple. Θέλετε να μοιραστείτε τα στοιχεία επικοινωνίας σας; Αφήστε το AirDrop.

Πώς λειτουργεί το AirDrop;

Το AirDrop χρησιμοποιεί το Bluetooth για να δημιουργήσει ένα δίκτυο Wi-Fi peer-to-peer μεταξύ των συσκευών. Κάθε συσκευή δημιουργεί ένα τείχος προστασίας γύρω από τη σύνδεση και τα αρχεία αποστέλλονται κρυπτογραφημένα, γεγονός που την καθιστά ασφαλέστερη από τη μεταφορά μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Το AirDrop θα ανιχνεύει αυτόματα συσκευές που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση και οι συσκευές πρέπει να είναι αρκετά κοντά για να δημιουργήσουν καλή σύνδεση Wi-Fi, επιτρέποντας την κοινή χρήση αρχείων σε πολλά δωμάτια.

Ένα πλεονέκτημα για την AirDrop είναι η χρήση του Wi-Fi για τη σύνδεση. Ορισμένες εφαρμογές παρέχουν παρόμοια δυνατότητα κοινής χρήσης αρχείων μέσω Bluetooth. Και ορισμένες συσκευές Android χρησιμοποιούν ένα συνδυασμό Near Field Communications (NFC) και Bluetooth για να μοιράζονται αρχεία. Αλλά τόσο το Bluetooth όσο και το NFC είναι σχετικά αργές σε σύγκριση με το Wi-Fi, γεγονός που καθιστά την ανταλλαγή μεγαλύτερων αρχείων με το AirDrop πολύ πιο γρήγορο και βολικό.

Υποστηριζόμενες συσκευές AirDrop:

Το AirDrop υποστηρίζεται από τα τρέχοντα iPads που επιστρέφουν στο iPad 4 και το iPad Mini. Λειτουργεί επίσης με τα τρέχοντα iPhones που επιστρέφουν στο iPhone 5 (και, ναι, λειτουργεί ακόμα και στο iPod Touch 5). Υποστηρίζεται επίσης σε υπολογιστές Mac με OS X Lion, αν και Mac που κυκλοφόρησε νωρίτερα από το 2010 ενδέχεται να μην υποστηρίζονται.

Πώς να ενεργοποιήσετε το AirDrop

Έχετε δυσκολίες να μάθετε πού να ενεργοποιήσετε το AirDrop; Αν βρεθήκατε να κυνηγάτε τις ρυθμίσεις του iPad σας, ψάχνετε σε λάθος μέρος. Η Apple ήθελε να κάνει εύκολη την ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση του AirDrop, ώστε να θέσει τη ρύθμιση στον νέο πίνακα ελέγχου. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι η πρώτη θέση που όλοι μας αναζητούμε να ενεργοποιούμε τις ρυθμίσεις.

Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στον πίνακα ελέγχου μετακινώντας προς τα επάνω από το κάτω μέρος της οθόνης του iPad σας. Θυμηθείτε, πρέπει να ξεκινήσετε από την άκρη. Μπορείτε ακόμη και να ξεκινήσετε εντελώς την οθόνη του iPad αν αυτό σας βοηθάει.

Μόλις αποκαλυφθεί ο πίνακας ελέγχου, θα έχετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις AirDrop. Μπορείτε να την ενεργοποιήσετε, να απενεργοποιήσετε ή να επιλέξετε "επαφές μόνο", η οποία είναι η προεπιλεγμένη ρύθμιση. Μόνο "Επαφές" σημαίνει ότι μόνο άτομα στη λίστα επαφών σας θα έχουν τη δυνατότητα να σας στείλουν ένα αίτημα AirDrop.

Συμβουλή: Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το AirDrop που δεν λειτουργεί σωστά, δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές αντιμετώπισης προβλημάτων για να το επαναφέρετε σωστά .

Πώς να χρησιμοποιήσετε το AirDrop στο iPad

Θα πρέπει να βρίσκεστε κοντά στο άτομο με το οποίο μοιράζεστε και πρέπει να έχουν ενεργοποιημένη τη συσκευή τους για να εγγραφούν, ωστόσο, δεν χρειάζεται να βρίσκεστε δίπλα τους. Το AirDrop μπορεί ακόμη και να φτάσει στο επόμενο δωμάτιο. Και οι δύο συσκευές θα χρειαστούν επίσης τα σωστά δικαιώματα για AirDrop μεταξύ τους.

Στον Πίνακα Ελέγχου, μπορείτε να πατήσετε το κουμπί AirDrop για να ενεργοποιήσετε τα δικαιώματα από "Απενεργοποίηση" σε "Μόνο Επαφές" σε "Όλοι". Συνήθως είναι καλύτερο να το αφήνετε στο "Επαφές μόνο".

Θα χρειαστεί επίσης να πλοηγηθείτε σε ό, τι θέλετε να μοιραστείτε. Επομένως, αν θέλετε να μοιραστείτε μια ιστοσελίδα, θα πρέπει να βρίσκεστε σε αυτήν την ιστοσελίδα. Αν θέλετε να μοιραστείτε μια φωτογραφία, θα πρέπει να προβάλλετε τη φωτογραφία στην εφαρμογή Φωτογραφίες. Το AirDrop δεν είναι διαχειριστής αρχείων όπως αυτό που ίσως δείτε σε υπολογιστή. Έχει σχεδιαστεί για να μοιραστεί αυτό που κάνετε εκείνη την εποχή.

Αυτό είναι. Μπορείτε να αποθέσετε οτιδήποτε από φωτογραφίες σε ιστοσελίδες. Μπορείτε να μοιραστείτε ακόμη και μια επαφή πατώντας το κουμπί Share Share (Κοινή χρήση επαφής) στο τέλος των πληροφοριών της επαφής στην εφαρμογή επαφών.