Προκαθορισμένοι κωδικοί πρόσβασης των δρομολογητών D-Link

Χρησιμοποιήστε τον προεπιλεγμένο κωδικό D-Link Router για σύνδεση

Για να αποκτήσετε πρόσβαση διαχειριστή στους περισσότερους ευρυζωνικούς δρομολογητές απαιτείται να έχετε τη διεύθυνση IP , το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης με τον οποίο έχει ρυθμιστεί ο δρομολογητής. Από προεπιλογή, όλοι οι δρομολογητές έρχονται με ένα συγκεκριμένο σύνολο διαπιστευτηρίων, συμπεριλαμβανομένων των δρομολογητών D-Link.

Για τους δρομολογητές D-Link απαιτείται ένας κωδικός πρόσβασης επειδή ορισμένες από τις ρυθμίσεις προστατεύονται και για καλό λόγο. Αυτές ενδέχεται να περιλαμβάνουν κρίσιμες ρυθμίσεις συστήματος, όπως τον κωδικό πρόσβασης ασύρματου δικτύου, τις επιλογές προώθησης θύρας και τους διακομιστές DNS .

Προεπιλεγμένοι κωδικοί πρόσβασης D-Link

Συνιστάται ιδιαίτερα να αλλάξετε τον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποιεί ο δρομολογητής σας, αλλά είναι απαραίτητο να συνδεθείτε στις ρυθμίσεις διαχείρισης για πρώτη φορά, έτσι ώστε όποιος χρησιμοποιεί το δρομολογητή να μπορεί εύκολα να γνωρίζει τον τρόπο πρόσβασης στις ρυθμίσεις.

Η προεπιλεγμένη σύνδεση για τους δρομολογητές D-Link ποικίλλει ανάλογα με το μοντέλο, αλλά τα περισσότερα από αυτά μπορούν να προσεγγιστούν χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό αυτού που φαίνεται σε αυτόν τον πίνακα:

Μοντέλο D-Link Προεπιλεγμένο όνομα χρήστη Προεπιλεγμένος κωδικός
DI-514, DI-524, DI-604, DI-704, DI-804 διαχειριστής (κανένας)
DGL-4100, DGL-4300, DI-701 (κανένας) (κανένας)
Οι υπολοιποι διαχειριστής διαχειριστής

Ανατρέξτε στην προεπιλεγμένη λίστα κωδικών πρόσβασης της D-Link εάν χρειάζεστε συγκεκριμένες λεπτομέρειες για άλλα μοντέλα ή αν δεν γνωρίζετε την προεπιλεγμένη διεύθυνση IP του δρομολογητή D-Link.

Σημείωση: Να θυμάστε ότι αυτές οι προεπιλεγμένες συνδέσεις θα αποτύχουν εάν ο δρομολογητής έχει αλλάξει για να χρησιμοποιήσει έναν προσαρμοσμένο κωδικό πρόσβασης.

Πρέπει να αλλάξετε τον προεπιλεγμένο κωδικό D-Link;

Θα έπρεπε, ναι, αλλά δεν είναι απαραίτητο. Ένας διαχειριστής μπορεί να αλλάξει τον κωδικό πρόσβασης του δρομολογητή ή / και το όνομα χρήστη ανά πάσα στιγμή, αλλά δεν είναι τεχνικά απαραίτητο.

Μπορείτε να συνδεθείτε με τα προεπιλεγμένα διαπιστευτήρια για όλη τη διάρκεια ζωής του δρομολογητή χωρίς προβλήματα.

Ωστόσο, δεδομένου ότι ο προεπιλεγμένος κωδικός πρόσβασης και το όνομα χρήστη είναι ελεύθερα διαθέσιμο σε οποιονδήποτε το αναζητεί (βλέπε παραπάνω), οποιοσδήποτε μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε δρομολογητή D-Link ως διαχειριστής και να κάνει οποιεσδήποτε αλλαγές επιθυμεί.

Επειδή χρειάζονται μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να αλλάξει ο κωδικός πρόσβασης, θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει ότι δεν υπάρχει κανένα μειονέκτημα για να το κάνει.

Ωστόσο, είναι σπάνιο να χρειάζεστε πραγματικά πρόσβαση στις ρυθμίσεις του δρομολογητή, ειδικά αν δεν είστε κάποιος που θα κάνει αλλαγές ολόκληρου του δικτύου, γεγονός που καθιστά ευκολότερο να ξεχάσει (εκτός αν μπορείτε να το κρατήσετε σε έναν ελεύθερο διαχειριστή κωδικών ).

Επιπλέον, η αδυναμία των ιδιοκτητών κατοικιών να θυμούνται τους κωδικούς πρόσβασης για τους δρομολογητές μπορεί να παρουσιάσει σοβαρά προβλήματα όταν το οικιακό δίκτυο απαιτεί την αντιμετώπιση προβλημάτων ή την ενημέρωση, διότι τότε ολόκληρος ο δρομολογητής πρέπει να επαναφερθεί (βλ. Παρακάτω).

Το επίπεδο κινδύνου για την μη αλλαγή του προκαθορισμένου κωδικού πρόσβασης του δρομολογητή εξαρτάται κυρίως από τη ζωή του νοικοκυριού. Για παράδειγμα, οι γονείς με έφηβους ενδέχεται να εξετάσουν την αλλαγή των προεπιλεγμένων κωδικών πρόσβασης, έτσι ώστε τα περίεργα παιδιά να αποθαρρύνονται να κάνουν αλλαγές σε κρίσιμες ρυθμίσεις. Οι προσκεκλημένοι επισκέπτες μπορούν επίσης να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές σε ένα οικιακό δίκτυο με πρόσβαση σε διοικητικό επίπεδο.

Επαναφορά των δρομολογητών D-Link

Για να επαναφέρετε έναν δρομολογητή, πρέπει να διαγράψετε τυχόν προσαρμοσμένες ρυθμίσεις και να τις αντικαταστήσετε με προεπιλογές. Μπορεί συνήθως να γίνει μέσω ενός μικρού φυσικού κουμπιού που πρέπει να πατηθεί για μερικά δευτερόλεπτα.

Η επαναφορά ενός δρομολογητή D-Link θα επαναφέρει τον προεπιλεγμένο κωδικό πρόσβασης, τη διεύθυνση IP και το όνομα χρήστη με το οποίο το λογισμικό του είχε αρχικά φορτωθεί. Οποιεσδήποτε άλλες προσαρμοσμένες επιλογές καταργούνται επίσης, όπως προσαρμοσμένοι διακομιστές DNS , ασύρματο SSID , επιλογές προώθησης θύρας, κρατήσεις DHCP κ.λπ.