Πώς να βρείτε μια διεύθυνση IP ενός αποστολέα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Προσδιορισμός της προέλευσης των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Τα ηλεκτρονικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έχουν σχεδιαστεί για τη μεταφορά της διεύθυνσης IP του υπολογιστή από τον οποίο στάλθηκε το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αυτή η διεύθυνση IP αποθηκεύεται σε μια κεφαλίδα email που παραδίδεται στον παραλήπτη μαζί με το μήνυμα. Οι κεφαλίδες του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορούν να θεωρηθούν σαν φακέλους για ταχυδρομική αλληλογραφία. Περιέχουν το ηλεκτρονικό ισοδύναμο διευθύνσεων και σφραγίδων που αντανακλούν τη δρομολόγηση αλληλογραφίας από πηγή σε προορισμό.

Εύρεση διευθύνσεων IP στις κεφαλίδες μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν δει ποτέ μια κεφαλίδα email, επειδή οι σύγχρονοι πελάτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου συχνά αποκρύπτουν τις κεφαλίδες από την προβολή. Ωστόσο, οι κεφαλίδες παρέχονται πάντα μαζί με τα περιεχόμενα του μηνύματος. Οι περισσότεροι πελάτες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παρέχουν μια επιλογή για την ενεργοποίηση της εμφάνισης αυτών των κεφαλίδων, αν είναι επιθυμητό.

Οι κεφαλίδες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Internet περιέχουν πολλές γραμμές κειμένου. Ορισμένες γραμμές αρχίζουν με τις λέξεις Λήψη: από . Μετά από αυτές τις λέξεις είναι μια διεύθυνση IP, όπως στο παρακάτω πλασματικό παράδειγμα:

Αυτές οι γραμμές κειμένου εισάγονται αυτόματα από διακομιστές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δρομολογούν το μήνυμα. Εάν μόνο μία γραμμή "Λήψη: από" εμφανίζεται στην κεφαλίδα, ένα άτομο μπορεί να είναι σίγουρο ότι αυτή είναι η πραγματική διεύθυνση IP του αποστολέα.

Κατανόηση πολλαπλής παραλαβής: από γραμμές

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, πολλές γραμμές "Λήψη: από" εμφανίζονται σε μια κεφαλίδα email. Αυτό συμβαίνει όταν το μήνυμα περνάει από πολλούς διακομιστές ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Εναλλακτικά, μερικοί αποστολείς μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα εισάγουν επιπλέον ψεύτικες "Λήψη: από" γραμμές στις κεφαλίδες οι ίδιοι σε μια προσπάθεια συγχύσεως των παραληπτών.

Για να προσδιορίσετε τη σωστή διεύθυνση IP όταν εμπλέκονται πολλαπλές "Λήψη: από" γραμμές απαιτεί ένα μικρό κομμάτι της εργασίας των ντετέκτιβ. Αν δεν εισήχθη καμία πλασματική πληροφορία, η σωστή διεύθυνση IP περιέχεται στην τελευταία γραμμή "Λήψη: από" της κεφαλίδας. Αυτός είναι ένας καλός απλός κανόνας που πρέπει να ακολουθήσετε όταν κοιτάζετε το ταχυδρομείο από φίλους ή οικογένεια.

Κατανόηση των επικεφαλίδων αλληλογραφίας με κακό

Εάν έχουν εισαχθεί πληροφορίες επικεφαλίδας κεφαλίδας από ένα spammer, πρέπει να εφαρμόζονται διαφορετικοί κανόνες για τον προσδιορισμό της διεύθυνσης IP του αποστολέα. Η σωστή διεύθυνση IP κανονικά δεν θα περιέχεται στην τελευταία γραμμή "Λήψη: από", επειδή οι πληροφορίες που υπονομεύονται από έναν αποστολέα εμφανίζονται πάντα στο κάτω μέρος μιας κεφαλίδας email.

Για να βρείτε τη σωστή διεύθυνση σε αυτή την περίπτωση, ξεκινήστε από την τελευταία γραμμή "Λήψη: από" και εντοπίστε τη διαδρομή που λαμβάνετε από το μήνυμα μεταβαίνοντας στην κεφαλίδα. Η θέση "από" (αποστολή) που αναφέρεται σε κάθε κεφαλίδα "Λήψη" πρέπει να ταιριάζει με τη θέση "από" (λήψης) που αναγράφεται στην επόμενη κεφαλίδα "Λήψη" παρακάτω. Αποκλείστε τυχόν καταχωρήσεις που περιέχουν ονόματα τομέων ή διευθύνσεις IP που δεν ταιριάζουν με την υπόλοιπη αλυσίδα κεφαλίδων. Η τελευταία γραμμή "Λήψη: από" που περιέχει έγκυρες πληροφορίες είναι αυτή που περιέχει την πραγματική διεύθυνση του αποστολέα.

Σημειώστε ότι πολλοί spammers στέλνουν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους απευθείας και όχι μέσω διακομιστών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Διαδίκτυο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, όλες οι γραμμές κεφαλίδας "Λήψη: από" από το "εκτός από την πρώτη" θα παραποιηθούν. Η πρώτη γραμμή "Ελήφθη: από", τότε, θα περιέχει την πραγματική διεύθυνση IP του αποστολέα σε αυτό το σενάριο.

Υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω Διαδικτύου και διευθύνσεις IP

Τέλος, οι δημοφιλείς υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που βασίζονται στο Διαδίκτυο διαφέρουν πολύ από τη χρήση των διευθύνσεων IP στις κεφαλίδες email. Χρησιμοποιήστε αυτές τις συμβουλές για να εντοπίσετε τις διευθύνσεις IP στα μηνύματα αυτά.

Αν θέλετε το email σας να είναι ασφαλές και ανώνυμο, κοιτάξτε το ProtonMail Tor .