Απενεργοποιήστε τις Αυτόματες ασύρματες συνδέσεις

Μείνετε ασφαλείς, αποτρέποντας τις αυτόματες συνδέσεις σε ορισμένα δίκτυα

Από προεπιλογή, ο υπολογιστής σας των Windows συνδέεται αυτόματα σε οποιαδήποτε γνωστή υπάρχουσα ασύρματη σύνδεση. Αφού δώσετε διαπιστευτήρια και συνδεθείτε σε ένα δίκτυο μία φορά, τα Windows σας συνδέουν αυτόματα σε αυτό το δίκτυο την επόμενη φορά που το ανιχνεύει. Οι πληροφορίες σύνδεσης αποθηκεύονται σε ένα προφίλ δικτύου.

Λόγοι για την αποτροπή αυτόματων συνδέσεων

Συνήθως, αυτή η πρακτική έχει νόημα - δεν θα θέλατε να συνδεθείτε συνεχώς στο οικιακό σας δίκτυο. Ωστόσο, για ορισμένα δίκτυα, ίσως θέλετε να απενεργοποιήσετε αυτήν την δυνατότητα. Για παράδειγμα, τα δίκτυα των καφετεριών και των δημόσιων χώρων είναι συχνά ανασφάλιστα. Εκτός αν έχετε ένα ισχυρό τείχος προστασίας και είστε προσεκτικοί, ίσως να θέλετε να αποφύγετε τη σύνδεση με αυτά τα δίκτυα επειδή είναι συχνά στόχοι των χάκερ.

Ένας άλλος λόγος για να αποφύγετε τις αυτόματες συνδέσεις δικτύου είναι ότι ο υπολογιστής σας μπορεί να σας συνδέσει με μια αδύναμη σύνδεση όταν είναι πιο δυνατός.

Μπορείτε να απενεργοποιήσετε ρητά την αυτόματη σύνδεση για μεμονωμένα προφίλ δικτύου χρησιμοποιώντας τις διαδικασίες που αναφέρονται εδώ για τα Windows 7, 8 και 10.

Μια άλλη επιλογή είναι να αποσυνδεθείτε χειροκίνητα από το δίκτυο. Όταν τα Windows ανιχνεύσουν ότι έχετε αποσυνδεθεί με μη αυτόματο τρόπο από ένα δίκτυο, σας ζητά τον έλεγχο ταυτότητας την επόμενη φορά που θα προσπαθήσετε να συνδεθείτε.

Απενεργοποίηση των αυτόματων συνδέσεων στα Windows 10

  1. Πατήστε το εικονίδιο του Κέντρου δράσης και επιλέξτε Όλες τις ρυθμίσεις .
  2. Επιλέξτε Δίκτυο και Internet .
  3. Επιλέξτε Wi-Fi .
  4. Επιλέξτε Αλλαγή επιλογών προσαρμογέα στον δεξιό πίνακα στην περιοχή Συναφείς ρυθμίσεις για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου Συνδέσεις δικτύου.
  5. Κάντε διπλό κλικ στη σχετική σύνδεση Wi-Fi για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου Κατάστασης Wi-Fi.
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί Wireless Properties κάτω από την καρτέλα Γενικά για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου Ιδιότητες ασύρματου δικτύου.
  7. Καταργήστε την επιλογή της καταχώρησης Σύνδεση αυτόματα όταν το δίκτυο βρίσκεται στην εμβέλεια κάτω από την καρτέλα Σύνδεση .

Απενεργοποίηση αυτόματων συνδέσεων στα Windows 8

  1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο ασύρματου δικτύου στη γραμμή εργασιών της επιφάνειας εργασίας. Αυτή η εικόνα αποτελείται από πέντε ράβδους αυξανόμενου μεγέθους από μικρό σε μεγάλο. Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε το βοηθητικό πρόγραμμα Charms , πατήστε Ρυθμίσεις και έπειτα πιέστε το εικονίδιο Δίκτυο .
  2. Προσδιορίστε το όνομα δικτύου στη λίστα. Κάντε δεξί κλικ και επιλέξτε Ξεχάστε αυτό το δίκτυο . Αυτό διαγράφει πλήρως το προφίλ δικτύου.

Απενεργοποίηση των Αυτόματων Συνδέσεων στα Windows 7

  1. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Πίνακας Ελέγχου .
  2. Επιλέξτε το Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης εάν χρησιμοποιείτε την προβολή των εικονιδίων. Για την προβολή Κατηγορίας, επιλέξτε Δίκτυο και Internet και, στη συνέχεια, Κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης στο δεξιό τμήμα παραθύρου.
  3. Επιλέξτε Αλλαγή ρυθμίσεων προσαρμογέα στο αριστερό παράθυρο.
  4. Κάντε δεξί κλικ στο σχετικό δίκτυο και επιλέξτε Ιδιότητες για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου Ιδιότητες σύνδεσης.
  5. Επιλέξτε την καρτέλα "Έλεγχος ταυτότητας" και καταργήστε την επιλογή " Απομνημόνευση των διαπιστευτηρίων μου" για αυτή τη σύνδεση κάθε φορά που είμαι συνδεδεμένος .