Πόσο κοστίζει για να ζεστάνει ένα αυτοκίνητο και χρησιμοποιεί θερμό αέριο;

Για δεκαετίες, η επικρατούσα σοφία ήταν ότι πρέπει πάντα να αφήνετε το αυτοκίνητό σας να αδρανοποιείται και να ζεσταίνεται πριν χτυπήσει το δρόμο. Ενώ τα σύγχρονα συστήματα έγχυσης καυσίμου και οι έλεγχοι εκπομπών έχουν καταστήσει την επιτακτική ανάγκη να ζεσταθεί ο κινητήρας σας κάτι παλιό, το ζήτημα αυτό εξακολουθεί να είναι αμφισβητήσιμο.

Από τη μία πλευρά, έχετε ομάδες όπως η καμπάνια " Αναρρίχηση σε εξέλιξη " και το φιλανθρωπικό ίδρυμα Hinkle, το οποίο υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει περιβαλλοντική αδράνεια και από την άλλη έχετε ανθρώπους που έχουν να αντιμετωπίσουν όλες τις θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν όλο το χειμώνα. Ενώ ένα αυτοκίνητο που είναι αδρανές θα παράγει αναμφισβήτητα περισσότερες εκπομπές από αυτό που οδηγείται απλά, το γεγονός είναι ότι είναι αναμφισβήτητα ανασφαλές και απολύτως άβολο να οδηγείτε αυτοκίνητο χωρίς να το κάνετε ρελαντί πρώτα όταν ο υδράργυρος έχει πέσει αρκετά μακριά.

Η λειτουργία ενός θερμαντήρα αυτοκινήτου χρησιμοποιεί πραγματικά αέριο;

Πριν πραγματικά να σκάβουμε στους αριθμούς του πόσο κοστίζει το αυτοκίνητο σε αδράνεια, είναι σημαντικό να απαντήσουμε στο ερώτημα εάν λειτουργεί ή όχι ένα θερμαντήρα αυτοκινήτου χρησιμοποιεί πραγματικά αέριο.

Αν και δεν υπάρχει λάθος στο γεγονός ότι η λειτουργία του κλιματισμού χρησιμοποιεί αέριο και θα μειώσει την οικονομία καυσίμου, το γεγονός είναι ότι η εκκίνηση της ζέστης δεν θα μειώσει την οικονομία καυσίμου σας. Όταν εξετάζετε το κόστος της προθέρμανσης του αυτοκινήτου το πρωί, το σημαντικό είναι το γεγονός ότι το αυτοκίνητο είναι ρελαντί, όχι ότι ο θερμαντήρας λειτουργεί.

Στην πραγματικότητα, εάν ξεκινήσετε το αυτοκίνητό σας και αφήστε το σε αδράνεια, θα χρησιμοποιήσει ακριβώς την ίδια ποσότητα αερίου είτε η θερμότητα είναι ενεργοποιημένη είτε όχι. Αλλά θα χρησιμοποιεί απολύτως το αέριο όσο ο κινητήρας λειτουργεί, ακόμα κι αν είναι απλώς ρελαντί.

Αν και το ρεζερβουάρ σε αδράνεια χρησιμοποιεί σίγουρα το αέριο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι υπάρχει μια διαφορά μεταξύ της χρήσης ενός θερμαντήρα αυτοκινήτου όταν ένα αυτοκίνητο είναι ρελαντί και το χρησιμοποιεί όταν οδηγείται το αυτοκίνητο. Η λειτουργία ενός θερμαντήρα αυτοκινήτου, ενώ το αυτοκίνητο είναι σε κατάσταση ρελαντί, θα θερμάνει αποτελεσματικά το εσωτερικό του αυτοκινήτου, ενώ ο κινητήρας θερμαίνεται, αλλά δεν υπάρχει επιπλέον κόστος που να συνδέεται με τη στροφή του θερμαντήρα σε σχέση με την απλή λειτουργία του κινητήρα.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι θερμαντήρες αυτοκινήτων, σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις εκτός από τα ηλεκτρικά οχήματα, χρησιμοποιούν απορριπτόμενη θερμότητα από τον κινητήρα, που μπορεί είτε να διαλυθεί στην ατμόσφαιρα είτε να χρησιμοποιηθεί για να θερμανθεί το εσωτερικό του αυτοκινήτου.

Είναι απαραίτητο να αδράξετε ένα αυτοκίνητο πριν το οδηγήσετε;

Στις περισσότερες περιπτώσεις, και με τα περισσότερα οχήματα, το ρελαντί για να ζεσταθεί ο κινητήρας δεν είναι απολύτως απαραίτητο. Παλαιότερα οχήματα που δεν διαθέτουν έγχυση καυσίμου και σύγχρονοι έλεγχοι εκπομπών είναι η κύρια εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα, οπότε συνήθως θα είναι καλό να μεταβείτε σε οποιοδήποτε σύγχρονο αυτοκίνητο, να το στρέψετε, να περιμένετε δέκα ή είκοσι δευτερόλεπτα και να πάτε.

Άλλες εξαιρέσεις περιλαμβάνουν καταστάσεις όπου έχετε να αντιμετωπίζετε ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, οπότε ένας θερμαντήρας μπλοκ είναι πολύ καλύτερος τρόπος για να αποτραπεί η ζημιά του κινητήρα από ό, τι απλά ρελαντί ένας κινητήρας που έχει καθίσει σε υπο-μηδενικές θερμοκρασίες όλη τη νύχτα.

Φυσικά, όλα τα θερμαντικά σώματα μπλοκ και η περιβαλλοντική χειροκρότημα στον κόσμο δεν μπορούν να αλλάξουν το γεγονός ότι είναι τόσο ανασφαλή όσο και άβολα να πηδούν σε ένα παγωμένο αυτοκίνητο και να χτυπήσουν απλά το δρόμο.

Παρόλο που μια θέρμανση μπλοκ θα θερμαίνει τον κινητήρα σε κάποιο βαθμό, δεν θα κάνει τίποτα για να ζεσταθεί το εσωτερικό του αυτοκινήτου ή να αποψυχθούν τα παράθυρα. Για να αντιμετωπίσετε αυτά τα ζητήματα, πρέπει είτε να σταματήσετε το αυτοκίνητό σας είτε να εγκαταστήσετε κάποιο είδος φορητού θερμαντήρα (ιδανικά σε χρονοδιακόπτη ή με θερμοστάτη).

Πόσο Λειτουργεί το Κόστος Αυτοκινήτου;

Εάν πρόκειται να πάρετε μερικά από τα χαλαρά από το ρελαντί το αυτοκίνητό σας (είτε μέσω ενός απομακρυσμένου αυτοκινήτου εκκινητή είτε με την πραγματική εξάπλωση έξω στο παγωμένο κρύο), ίσως να είστε περίεργοι για το πόσο πραγματικά πρόκειται να κοστίσει.

Ενώ είναι αδύνατο να δοθεί ένα ενιαίο ποσό που θα λειτουργήσει για όλους, λόγω όλων των διαφορετικών παραγόντων που θα επηρεάσουν το φυσικό αέριο που πραγματικά καίτε, το Εθνικό Εργαστήριο Argonne πραγματοποίησε μια μελέτη σε τρεις διαφορετικούς κινητήρες, συμπεριλαμβανομένου ενός Honda Civic 1.8L, ένα 2.5L Ford Fusion και ένα 3.6L Chevrolet Malibu.

Για κάθε μία από αυτές τις μηχανές, η ρελαντί για 10 λεπτά καταναλώνει περίπου:

Σύμφωνα με την Έκθεση Καυσίμων της ΑΑΑ κατά τη χρονική στιγμή της γραφής, ο τρέχων εθνικός μέσος όρος για κανονική βενζίνη είναι περίπου 2,49 $ / gal, πράγμα που σημαίνει ότι το ρελαντί σας για δέκα λεπτά θα σας κοστίσει κάπου στην περιοχή των 0,06 - 0,34 $.

Δεδομένου ότι η χρήση καυσίμου κατά τη διάρκεια των στροφών ρελαντί γραμμικά με το χρόνο (σύμφωνα με την αναφορά ANL), μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτούς τους αριθμούς για να υπολογίσετε το κόστος σας εάν κάνετε αδράνεια για μεγαλύτερο ή μικρότερο χρονικό διάστημα. Αν έχετε μεγαλύτερο κινητήρα, τότε πρέπει να υπολογίσετε ότι θα κοστίσει περισσότερο.

Ενώ ένα τέταρτο εδώ ή εκεί είναι απίθανο να σπάσει την τράπεζα, είναι εύκολο να δούμε πώς το κόστος του ρελαντί θα μπορούσε να συσσωρεύεται με την πάροδο του χρόνου, ειδικά όταν οι τιμές του φυσικού αερίου είναι πιο υψηλές.

Φυσικά, είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε ότι είναι στην πραγματικότητα παράνομο να αφήνετε ένα αυτοκίνητο σε αδράνεια χωρίς επιτήρηση σε ορισμένες πολιτείες.

Είναι φθηνότερο να χρησιμοποιήσετε έναν θερμαντήρα χώρου για να θερμάνετε ένα αυτοκίνητο;

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, από την αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών ενέργειας, η μέση εθνική τιμή ηλεκτρικής ενέργειας ανά KWh είναι περίπου $ 0.132 αυτή τη στιγμή. Αυτός ο αριθμός κυμαίνεται από καιρό σε καιρό, αλλά είναι αρκετά κοντά για να πάρει μια εκτίμηση και μπορείτε να δείτε τα τρέχοντα αριθμητικά στοιχεία για έναν ακριβή αριθμό, αν προτιμάτε.

Ας υποθέσουμε ότι βρίσκετε έναν θερμαντήρα αυτοκινήτου 1000 W και τρέχετε ένα καλώδιο προέκτασης (είτε συνδέεται με τη θερμάστρα μπλοκ είτε με άλλα μέσα) και θέλετε να το χρησιμοποιήσετε για να θερμάνετε το αυτοκίνητό σας και να ξεπαγώσετε τα παρμπρίζ . Ακόμα και αν αφήσετε να τρέξει για μια ολόκληρη ώρα, είναι ακόμα μόνο που θα σας κοστίσει περίπου 13 σεντ (δώστε ή πάρτε, ανάλογα με το πού ζείτε.)

Αυτό σημαίνει ότι αν δεν οδηγείτε αυτοκίνητο με κινητήρα στην κλίμακα 1 λίτρου, είναι πραγματικά φθηνότερο να τρέχετε ένα θερμαντήρα χώρου για μια ώρα από ό, τι είναι για να σταματήσετε για δέκα λεπτά.