Πώς να ελέγξετε για τις αιτίες των ηλεκτρικών σορτς σε έναν υπολογιστή

01 από 02

Ελέγξτε για χαλαρές βίδες

© Sadeugra / E + / Getty Images

Τα ηλεκτρικά σορτς μέσα σε έναν υπολογιστή προκαλούνται συνήθως από αδέσποτα κομμάτια μετάλλου που σχηματίζουν μια ηλεκτρική σύνδεση που κανονικά δεν πρέπει να υπάρχει. Τα ηλεκτρικά σορτς μπορούν να προκαλέσουν την απενεργοποίηση του υπολογιστή χωρίς προειδοποίηση και χωρίς μήνυμα σφάλματος. Μπορούν επίσης να προκαλέσουν τον υπολογιστή να μην ενεργοποιηθεί καθόλου.

Προειδοποίηση: Πάντοτε να απενεργοποιείτε και να αποσυνδέετε τον υπολογιστή πριν να αντιμετωπίσετε τα αίτια των ηλεκτρικών σορτς. Ο υπολογιστής πρέπει πάντα να αποσυνδεθεί όταν εργάζεται μέσα στο περίβλημα.

Τα ηλεκτρικά σορτς στο εσωτερικό του υπολογιστή προκαλούνται συχνά από αδέσποτες βίδες στην περίπτωση που έχουν έρθει σε επαφή με τη μητρική πλακέτα ή άλλο εσωτερικό στοιχείο. Οι βίδες χρησιμοποιούνται για την ασφάλιση σχεδόν όλων των στοιχείων στο εσωτερικό της θήκης, συμπεριλαμβανομένων των καρτών βίντεο, των καρτών ήχου , των σκληρών δίσκων , των οπτικών δίσκων κ.λπ.

Σηκώστε τη θήκη του υπολογιστή και χαλαρώστε απαλά το πλάι στο πλάι. Αν ακούσετε έναν κροταλισμένο ήχο, μια βίδα μπορεί να έχει χαλαρώσει και να κυλήσει μέσα στην θήκη σας. Μερικά φως κουνήματα θα χτυπήσουν συνήθως το χαλαρό και στο κάτω μέρος της θήκης.

Εάν η βίδα είναι τοποθετημένη κάπου που δεν μπορείτε να φτάσετε με τα δάχτυλά σας, χρησιμοποιήστε ένα μακρύ ζεύγος τσιμπιδάκι για να το αφαιρέσετε.

02 του 02

Ελέγξτε τα καλώδια και τα καλώδια για το εκτεθειμένο μέταλλο

Jeffrey Coolidge / Getty Images

Τα ηλεκτρικά σορτς μέσα στον υπολογιστή προκαλούνται μερικές φορές από σύρματα που έχουν χάσει την προστατευτική τους επικάλυψη και έρχονται σε επαφή με εσωτερικά εξαρτήματα.

Επιθεωρήστε όλα τα καλώδια στο εσωτερικό του υπολογιστή και, αν υπάρχουν, αποκαταστήστε τα αμέσως.

Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει οποιαδήποτε άλλα καλώδια μέσα στον υπολογιστή, συμπεριλαμβανομένων συστροφών συστροφής και άλλων καλωδίων που ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για την οργάνωση καλωδίων. Ενώ τα περισσότερα από αυτά είναι πλέον 100% πλαστικά, μερικά είναι μέταλλα και θα φορούν με την πάροδο του χρόνου.