Τρόπος πρόσβασης στη Διαχείριση συσκευών από τη γραμμή εντολών

Εκκινήστε τη Διαχείριση Συσκευών από τη γραμμή εντολών με αυτό το τέχνασμα

Ένας πραγματικά εύκολος τρόπος για να ξεκινήσετε τη Διαχείριση Συσκευών σε οποιαδήποτε έκδοση των Windows είναι από τη Γραμμή εντολών .

Απλά πληκτρολογήστε τη σωστή εντολή όπως την έχουμε παρακάτω, και αφήστε ... Η Διαχείριση Συσκευών ξεκινάει δεξιά!

Εκτός του ότι είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να το ανοίξετε, γνωρίζοντας ότι η εντολή εκτέλεσης για τη Διαχείριση Συσκευών πρέπει να έρθει χρήσιμη και για άλλα πράγματα. Οι σύνθετες εργασίες, όπως η εγγραφή σεναρίων γραμμής εντολών, θα καλούν την εντολή Διαχείριση συσκευών, καθώς και άλλες εργασίες προγραμματισμού στα Windows.

Συμβουλή: Αντιμετωπίζετε άβολα την εργασία σας με εντολές; Δεν πρέπει να είστε, αλλά υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να ξεκινήσετε και τη Διαχείριση Συσκευών. Ανατρέξτε στην ενότητα Τρόπος ανοίγματος της Διαχείρισης Συσκευών στα Windows για βοήθεια.

Τρόπος πρόσβασης στη Διαχείριση συσκευών από τη γραμμή εντολών

Χρόνος που απαιτείται: Η πρόσβαση στη Διαχείριση συσκευών από τη Γραμμή εντολών ή σε ένα άλλο εργαλείο γραμμής εντολών στα Windows θα πρέπει να διαρκέσει λιγότερο από ένα λεπτό, ακόμα και αν αυτή εκτελεί εντολές για πρώτη φορά.

Σημείωση: Μπορείτε να ανοίξετε τη Διαχείριση Συσκευών μέσω μιας γραμμής εντολών ανεξάρτητα από την έκδοση των Windows που χρησιμοποιείτε - Windows 10 , Windows 8 , Windows 7 , Windows Vista ή Windows XP . Η εντολή είναι η ίδια σε κάθε ένα από αυτά τα λειτουργικά συστήματα των Windows.

Ακολουθήστε αυτά τα εύκολα βήματα για να αποκτήσετε πρόσβαση στη Διαχείριση Συσκευών από τη Γραμμή εντολών:

  1. Ανοίξτε τη γραμμή εντολών .
    1. Θα μπορούσατε επίσης να το κάνετε με δικαιώματα διαχειριστή ανοίγοντας μια ανυψωμένη γραμμή εντολών , αλλά γνωρίζετε ότι δεν χρειάζεται να ανοίξετε τη γραμμή εντολών με δικαιώματα διαχειριστή για να μεταβείτε στη Διαχείριση συσκευών από τη γραμμή εντολών.
    2. Συμβουλή: Η γραμμή εντολών είναι ο πιο ολοκληρωμένος τρόπος εκτέλεσης εντολών στα Windows, αλλά τα παρακάτω βήματα μπορούν να εκτελεστούν μέσω του εργαλείου "Εκτέλεση" ή ακόμα και από το Cortona ή τη γραμμή αναζήτησης σε νεότερες εκδόσεις των Windows.
    3. Σημείωση: Μπορείτε να ανοίξετε το εργαλείο "Εκτέλεση" χρησιμοποιώντας τη συντόμευση πληκτρολογίου Windows Key + R.
  2. Αφού ανοίξετε, πληκτρολογήστε ένα από τα παρακάτω και στη συνέχεια πατήστε Enter : devmgmt.msc ή mmc devmgmt.msc Η Διαχείριση Συσκευών πρέπει να ανοίξει αμέσως.
    1. Συμβουλή: Τα αρχεία MSC, τα οποία είναι αρχεία XML , χρησιμοποιούνται σε αυτές τις εντολές επειδή η Διαχείριση Συσκευών είναι ένα τμήμα της Κονσόλας διαχείρισης της Microsoft, το ενσωματωμένο εργαλείο που περιλαμβάνεται στα Windows που ανοίγει αυτά τα είδη αρχείων.
  3. Τώρα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη Διαχείριση Συσκευών για να ενημερώσετε τα προγράμματα οδήγησης , να προβάλετε την κατάσταση μιας συσκευής , να διαχειριστείτε τους πόρους συστήματος που έχουν εκχωρήσει τα Windows στο υλικό σας και πολλά άλλα.

Δύο μέθοδοι CMD διαχείρισης εναλλακτικών συσκευών

Στα Windows 10, 8, 7 και Vista, η Διαχείριση Συσκευών περιλαμβάνεται ως μικροεφαρμογή στον Πίνακα Ελέγχου . Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει διαθέσιμη μια σχετική εντολή μικροεφαρμογής πίνακα ελέγχου .

Δύο από αυτούς, στην πραγματικότητα:

έλεγχος / όνομα Microsoft.DeviceManager

ή

έλεγχος hdwwiz.cpl

Και οι δύο λειτουργούν εξίσου καλά, αλλά πρέπει να εκτελούνται από την εντολή Command Prompt ή Run, όχι από το Cortona ή από άλλα πεδία παγκόσμιας αναζήτησης.

Πόροι διαχειριστή συσκευών

Ανεξάρτητα από το πώς μπορείτε να το ανοίξετε - μέσω του Πίνακα Ελέγχου, Εκτέλεση, συντόμευση επιφάνειας εργασίας, Γραμμή εντολών, κλπ. - Ο Διαχειριστής Συσκευών λειτουργεί το ίδιο.

Ακολουθούν ορισμένα άρθρα με περισσότερες πληροφορίες και μαθήματα σχετικά με τη Διαχείριση Συσκευών: