Αυτόματος εκτυπωτής ADF και μηχανές εκτύπωσης

Εκτυπωτές που εκτυπώνουν, εκτυπώνουν, αντιγράφουν και φαξ διπλής όψης έγγραφα αυτόματα

Οι εκτυπωτές που μπορούν να εκτυπώνουν αυτόματα τις σελίδες διπλής όψης - και σήμερα οι περισσότεροι, αλλά και οι λιγότερο ακριβοί, μπορούν να είναι μαζί μας για λίγο. Αυτοί οι εκτυπωτές λέγεται ότι είναι αυτόματης εκτύπωσης διπλής όψης, πράγμα που σημαίνει ότι έχουν μια συσκευή κοντά στο άκρο της διαδρομής χαρτιού που αρπάζει τη σελίδα και τα αναδιπλώνει αυτόματα έτσι ώστε να μπορεί να τρέξει πίσω μέσω της συσκευής εκτύπωσης για να εκτυπώσει την άλλη πλευρά της σελίδας . Όλοι δεν εκτυπώνουν σελίδες διπλής όψης, αλλά έχοντας τη δυνατότητα να κάνουν αυτό το αυτόματο, σίγουρα πρέπει να εξασφαλίσει ότι πολύ περισσότεροι άνθρωποι κάνουν και χρησιμοποιώντας το μισό χαρτί τις περισσότερες φορές πρέπει να είναι καλό για όλους σχεδόν.

Ενώ αυτό δεν είναι ένας σκληρός και γρήγορος κανόνας, τυπικά οι εκτυπωτές και τα all-in-one (AIO) που κοστίζουν κάτω από $ 100, όπως το Canon Pixma MG2420, δεν συνοδεύονται από μηχανή εκτύπωσης διπλής όψης, ενώ ελαφρώς ακριβότερα μοντέλα όπως το Pixma MG7120 κάνει.

Αυτόματος τροφοδότης εγγράφων διπλής όψης (ADF)

Ορισμένες μονάδες AIO μεσαίας κατηγορίας και high-end έρχονται με μηχανές αυτόματης εκτύπωσης διπλής όψης για την εκτύπωση σελίδων διπλής όψης, αλλά οι περισσότεροι διαθέτουν επίσης αυτόματους τροφοδότες εγγράφων (ADF) αυτόματης εκτύπωσης διπλής όψης για την τροφοδοσία πρωτότυπων εγγράφων διπλής όψης στο σαρωτή. Με πολλούς τρόπους, οι αυτόματες μονάδες αυτόματης εκτύπωσης διπλής όψης (ADF) είναι περισσότερο απλές και πιο εύχρηστες από ό, τι οι αυτόματες μηχανές εκτύπωσης διπλής όψης.

Αλλά πρώτα, ας δούμε τα ADF γενικά. Έρχονται σε διάφορα μεγέθη, που κυμαίνονται από 15 έως 25 σελίδες έως 35 ή 50 σελίδες. αν και σήμερα οι περισσότεροι τύποι ADF υποστηρίζουν είτε 35 ή 50 πρωτότυπα. Χωρίς τον αυτόματο τροφοδότη εγγράφων (ADF), αναγκάζετε να σαρώσετε τα πρωτότυπα έγγραφα - είτε τα σαρώνετε στον υπολογιστή είτε σε μια κάρτα μνήμης, αντιγράφοντάς τα, ή στέλνοντάς τα με φαξ - μία σελίδα τη φορά. Αυτό συνεπάγεται τη ρύθμιση του πρώτου φύλλου στη γυάλινη επιφάνεια του σαρωτή ή την εκκίνηση της πρώτης σάρωσης, αντιγραφής ή φαξ είτε από τον πίνακα ελέγχου του εκτυπωτή ( PC-Free ) είτε από έναν υπολογιστή, ολοκληρώνοντας την πρώτη σελίδα, αφαιρώντας την το στρώμα του σαρωτή και στη συνέχεια να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για κάθε σελίδα.

Ανάλογα με τον αριθμό σελίδων που επεξεργάζεστε και τον τρόπο με τον οποίο μπορείτε να σαρώσετε πολλαπλές σελίδες με μη αυτόματο τρόπο, μπορεί να έχετε μεγάλη δυσκολία, ειδικά εάν η εφαρμογή σας συνεπάγεται την αποθήκευση των σαρωμένων σελίδων σε αρχεία ή την αποστολή φαξ σε πολλαπλές σελίδες. Στην πραγματικότητα, η αποστολή φαξ σε πολλαπλές σελίδες από ένα AIO χωρίς αυτόματο τροφοδότη εγγράφων (ADF) συνεπάγεται συνήθως την αποστολή φαξ σε μία σελίδα τη φορά. Ωστόσο, με έναν αυτόματο τροφοδότη εγγράφων ( ADF ) μπορείτε να τοποθετήσετε τα πρωτότυπα, να ρυθμίσετε την εργασία και να πάτε - εκτός αν, δηλαδή, τα πρωτότυπα είναι διπλής όψης. Στη συνέχεια, έχετε κολλήσει τη σάρωση μιας πλευράς κάθε σελίδας, γυρίζοντας τη στοίβα πάνω και στη συνέχεια σαρώνοντας την άλλη πλευρά.

Με τον αυτόματο αντιεκτυπωτή ADF, από την άλλη πλευρά, το AIO σαρώνει και επεξεργάζεται μία πλευρά της σελίδας, γυρίζει τη σελίδα και μετά την περνά πάνω από την πλάκα του σαρωτή, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία για κάθε σελίδα. Αυτό όχι μόνο καθιστά πολύ πιο εύκολη τη σάρωση και την αποστολή φαξ σε πολλαπλά έγγραφα διπλής όψης, αλλά βοηθά πραγματικά στην αντιγραφή εγγράφων διπλής όψης, όπου και ο σαρωτής και ο εκτυπωτής λειτουργούν.

Όταν η μηχανή εκτύπωσης και ο ADF υποστηρίζουν αυτόματη εκτύπωση διπλής όψης, μπορείτε να αντιγράψετε πρωτότυπα διπλής όψης με απλά μερικά βήματα ρύθμισης από τον πίνακα ελέγχου και ο εκτυπωτής κάνει τα υπόλοιπα. Ο ADF περνάει από την πρώτη πλευρά της πρώτης σελίδας της κλίνης του σαρωτή και έπειτα σαρώνει την άλλη πλευρά. Στη συνέχεια, η μηχανή εκτύπωσης ξεκινά την εκτύπωση της πρώτης πλευράς της πρώτης σελίδας, μετατρέποντάς την και στη συνέχεια εκτυπώνοντας την άλλη πλευρά και ενώ αυτό συμβαίνει, ο ADF ξεκίνησε τη σάρωση της δεύτερης σελίδας. Και στη διαδικασία πηγαίνει-σαρώνοντας τη μια πλευρά, η άλλη, εκτυπώνοντας τη μια πλευρά, τότε την άλλη, συνεχόμενα και μέχρι, μέχρι να ολοκληρωθεί η εργασία.

Αν έχετε προσπαθήσει ποτέ να αντιγράψετε χειροκίνητα ένα έγγραφο πολλαπλών σελίδων διπλής όψης, με όλες τις προσπάθειες να μάθετε πώς να τροφοδοτήσετε τα πρωτότυπα και τις εκτυπωμένες σελίδες πίσω στο μηχάνημα, έχετε σίγουρα μια εκτίμηση για έναν αυτόματο αντιεκτυπωτή ADF.