Τι είναι το Firmware της κάμερας;

Μάθηση γιατί το Firmware είναι σημαντικό στις ψηφιακές κάμερες

Το υλικολογισμικό είναι απαραίτητο για να γίνει η σημερινή τεχνολογία, επειδή είναι το λογισμικό που λέει στο hardware πώς πρέπει να λειτουργήσει. Οι ψηφιακές κάμερες περιλαμβάνουν το υλικολογισμικό και, όπως κάθε άλλη συσκευή, είναι σημαντικό να εγκατασταθούν ενημερώσεις.

Τι είναι το Firmware;

Το υλικολογισμικό της φωτογραφικής μηχανής είναι το βασικό λογισμικό και η κωδικοποίηση της DSLR , την οποία ο κατασκευαστής της κάμερας εγκαθιστά κατά τη στιγμή της κατασκευής. Το λογισμικό αποθηκεύεται στη μνήμη "Μόνο για ανάγνωση" (ROM) της κάμερας και έτσι δεν επηρεάζεται από την ισχύ της μπαταρίας.

Το υλικολογισμικό είναι υπεύθυνο για τη δουλειά της φωτογραφικής μηχανής σας και γι 'αυτό είναι ζωτικής σημασίας. Το υλικολογισμικό που είναι εγκατεστημένο στον μικροεπεξεργαστή της φωτογραφικής μηχανής ελέγχει όλες τις λειτουργίες από τις διάφορες λειτουργίες μέχρι τα βασικά όπως η αυτόματη εστίαση και η επεξεργασία εικόνας.

Γιατί πρέπει να ενημερώσετε το υλικολογισμικό

Από καιρό σε καιρό, οι κατασκευαστές φωτογραφικών μηχανών θα κυκλοφορήσουν ενημερώσεις υλικολογισμικού, οι οποίες θα αναβαθμίσουν την κάμερα βελτιώνοντας την απόδοση, προσθέτοντας νέες λειτουργίες ή ακόμα και καθορίζοντας γνωστά προβλήματα. Είναι σημαντικό να ελέγχετε περιοδικά τις ενημερώσεις υλικολογισμικού.

Οι ενημερώσεις υλικολογισμικού εγκαθίστανται χρησιμοποιώντας έναν υπολογιστή για να πραγματοποιήσετε λήψη ενημερώσεων στην κάμερα από τους ιστότοπους των κατασκευαστών. Συνιστάται να ελέγχετε για ενημερώσεις κάθε λίγους μήνες.

Παρόλο που οι ενημερώσεις υλικολογισμικού έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν τη λειτουργικότητα των DSLR ή οποιουδήποτε άλλου τύπου ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής, δεν είναι υποχρεωτικές και ορισμένες μικρές ενημερώσεις μπορεί να είναι εντελώς άσκοπη, όπως για παράδειγμα η προσθήκη μιας γλώσσας στο σύστημα μενού που δεν χρησιμοποιείτε, δεν μιλάει ακόμα!

Συμβουλές για την εγκατάσταση ενημερώσεων υλικολογισμικού

Επίσης, πρέπει να ληφθεί μέριμνα ώστε η ενημέρωση να λειτουργήσει στην υπάρχουσα κάμερα. Ορισμένες ενημερώσεις απαιτούν την εγκατάσταση ορισμένου επιπέδου υλικολογισμικού.

Άλλες ενημερώσεις υλικολογισμικού είναι συγκεκριμένες για την περιοχή. Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει το υλικολογισμικό για την περιοχή της Βόρειας Αμερικής (αν αυτό είναι όπου ζείτε) και όχι μια περιοχή αλλού στον κόσμο κατά λάθος!

Θα πρέπει επίσης να έχετε κατά νου τον τρόπο με τον οποίο η φωτογραφική μηχανή σας μεταφορτώνει νέο υλικολογισμικό. Ορισμένες κάμερες διαθέτουν προγραμματιζόμενη ROM (PROM), η οποία επιτρέπει την προσθήκη νέων πληροφοριών στο σύστημα.

Άλλοι διαθέτουν ηλεκτρονικά Erasable PROM (EEPROM), το οποίο επιτρέπει επίσης τη διαγραφή πληροφοριών. Αυτές οι κάμερες είναι προφανώς προτιμητέες, καθώς δεν είστε κολλημένοι με ενημερώσεις υλικολογισμικού αν δεν τους αρέσει.

Ενημερώστε με προσοχή

Όποτε σκέφτεστε να ενημερώσετε το υλικολογισμικό της φωτογραφικής μηχανής σας, φροντίστε να διαβάσετε προσεκτικά όλες τις οδηγίες. Ακόμη και μια αναζήτηση για να μάθετε εάν άλλοι χρήστες είχαν προβλήματα με μια ενημέρωση χρησιμοποιώντας τη φωτογραφική μηχανή σας.

Στην πραγματικότητα, οι ενημερώσεις υλικολογισμικού κάμερας πρέπει να γίνουν με μεγαλύτερη προσοχή από, ας πούμε μια ενημέρωση λογισμικού στον υπολογιστή σας (ή ακόμα και το τηλέφωνό σας!). Δεν έχετε τον έλεγχο της φωτογραφικής σας μηχανής, ώστε να κάνετε τον υπολογιστή σας, έτσι ώστε να μην μπορείτε να το αποκαταστήσετε μόνοι σας από προηγούμενη έκδοση.

Οι κακές ενημερώσεις μπορούν να καταστήσουν τη φωτογραφική σας μηχανή άχρηστη και μπορεί να χρειαστεί να σταλεί η κάμερα πίσω στον κατασκευαστή για να διορθωθεί. Πραγματοποιήστε την έρευνά σας πριν ενημερώσετε το υλικολογισμικό της φωτογραφικής μηχανής σας!