Πώς να επιλέξετε το DVR που είναι κατάλληλο για εσάς

Η επιλογή της σωστής μεθόδου λήψης και αργότερης προβολής του τηλεοπτικού προγραμματισμού δεν είναι πάντα εύκολη. Υπάρχουν πολλές επιλογές στην αγορά και αυτό που επιλέγετε θα καταλήξει σε διάφορους παράγοντες, όπως η τιμή, η χρηστικότητα και η εταιρεία που παρέχει τη συνδρομή σας.

Τούτου λεχθέντος, υπάρχουν διάφοροι τρόποι να προχωρήσουμε στην επιλογή μιας μεθόδου για τη λήψη της τηλεόρασης και μπορούν να χωριστούν σε τρεις γενικές κατηγορίες:

Κάθε μέθοδος έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που θα σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε την καλύτερη επιλογή για εσάς και την οικογένειά σας.

Ρυθμιστικό κουτί

Αυτή είναι η πιο κοινή μέθοδος που οι άνθρωποι επιλέγουν όταν πρόκειται να αγοράσουν ή να νοικιάσουν ένα ψηφιακό βίντεο . Οι περισσότερες, αν όχι όλες, από τις μεγαλύτερες εταιρείες καλωδιακής και δορυφορικής τηλεόρασης παρέχουν έναν αποκωδικοποιητή που μπορεί να μισθωθεί από αυτούς για ένα μηνιαίο τέλος που μπορεί να ποικίλει οπουδήποτε από $ 8 έως $ 16 το μήνα. Έχετε επίσης την επιλογή να αγοράσετε το δικό σας αποκωδικοποιητή .

Ένας από τους μεγαλύτερους λόγους πίσω από την υιοθέτηση του set-top box (STB) είναι η ευκολία εγκατάστασης. Όταν παραγγείλετε υπηρεσίες από τον παροχέα σας, ένας εγκαταστάτης έρχεται στο σπίτι σας και κάνει τα πάντα από τη σύνδεση του STB με την εκτέλεση οποιασδήποτε απαιτούμενης εγκατάστασης με τον υπάρχοντα εξοπλισμό σας. Μια συσκευή TiVo σας περπατά μέσα από όλα όσα πρέπει να κάνετε κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης και είναι σχεδόν εξίσου εύκολη η τοποθέτηση ενός τεχνικού καλωδίου για εσάς.

Ένας άλλος λόγος είναι το κόστος. Τα DVR που παρέχονται από την καλωδιακή ή δορυφορική εταιρεία σας συνήθως δεν έχουν κανένα προκαταρκτικό κόστος που να συνδέεται με αυτά. Πληρώνετε απλώς το τέλος μίσθωσης ως μέρος του μηνιαίου λογαριασμού σας.

Υπάρχουν βέβαια και άλλα STB στην αγορά, όπως το TiVo και το Moxi. Αυτά διαφέρουν σημαντικά από την εμπειρία του χρήστη και το κόστος για μισθωμένους αποκωδικοποιητές. Τούτου λεχθέντος, η χρήση τους είναι πολύ παρόμοια. Το καλώδιο συνδέεται στη συσκευή, η οποία στη συνέχεια συνδέεται με τον άλλο εξοπλισμό στο σπίτι θέασης ή στην αίθουσα τηλεόρασης.

Συνολικά, οι αποκωδικοποιητές είναι εύχρηστοι, σχετικά φθηνοί, ανάλογα με την εταιρεία, και συνολικά μπορούν να προσφέρουν αξιοπρεπή εμπειρία χρήστη.

DVD Εγγραφείς

Ενώ μπορεί να φαίνεται ότι οι συσκευές εγγραφής DVD θα είναι μία από τις πιο εύκολες συσκευές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν, μπορεί να είναι αρκετά περίπλοκες. Όχι μόνο για να ρυθμίσετε, αλλά και να αγοράσετε το σωστό DVD recorder μπορεί να είναι μια πρόκληση για διάφορους λόγους.

Οι συσκευές εγγραφής DVD λειτουργούν σχεδόν ακριβώς σαν ένα βίντεο, αλλά αντί για κασέτες χρησιμοποιείτε δίσκους. Οι ηχογραφήσεις δημιουργούνται με το χέρι και μόλις γεμίσει ένας δίσκος θα πρέπει να το αντικαταστήσετε ή στην περίπτωση ενός δίσκου που μπορεί να εγγραφεί ξανά, να αντικαταστήσετε τον ήδη καταγραμμένο προγραμματισμό.

Οι περισσότερες συσκευές εγγραφής DVD έχουν δύο αδυναμίες: δεν υπάρχουν τηλεοπτικοί δέκτες και δεν υπάρχει ηλεκτρονικός οδηγός προγραμματισμού . Ενώ ορισμένοι παρέχουν αυτές τις δυνατότητες, είναι σπάνιες και όλο και πιο δύσκολο να βρεθούν.

Χωρίς δέκτες, θα πρέπει να συνδέσετε τη συσκευή εγγραφής σας σε άλλη συσκευή και να παράσχετε έναν τρόπο να αλλάξει κανάλια στη συγκεκριμένη συσκευή.

Εάν δεν έχετε οδηγό προγραμματισμού, θα πρέπει να προγραμματίσετε χειροκίνητα κάθε εγγραφή. Αυτό μπορεί να καταλήξει να είναι εύκολο να ξεχαστεί και υπάρχει πάντα μια πιθανότητα να λείπει μια επίδειξη? κάτι που συνήθως δεν συμβαίνει με ένα DVR.

Ένα πλεονέκτημα DVD εγγραφής έχουν είναι η τιμή. Εκτός από το κόστος αγοράς της συσκευής, το οποίο μπορεί να κυμαίνεται από $ 120 έως $ 300, η ​​νομισματική σας επένδυση είναι ελάχιστη, ειδικά εάν χρησιμοποιείτε δίσκους DVD-RW που μπορούν να χρησιμοποιηθούν πολλές φορές. Δεν υπάρχουν μηνιαίες χρεώσεις που σχετίζονται με συσκευές εγγραφής DVD.

Εάν δεν σας απασχολεί η επιπλέον εργασία που αφορά τον προγραμματισμό των ηχογραφήσεων σας και θέλετε να εξοικονομήσετε μηνιαίες χρεώσεις ή μεγαλύτερα προκαταβολικά έξοδα, μπορεί να είναι για εσάς ένα DVD recorder.

Υπολογιστές οικιακού κινηματογράφου

Εάν θέλετε τον μέγιστο έλεγχο της εμπειρίας DVR σας, τότε ίσως θέλετε να δείτε τους προσωπικούς υπολογιστές οικιακού κινηματογράφου . Κοινώς ονομάζονται HTPCs, αυτά είναι ακριβώς όσα υποδηλώνει το όνομα: ένας υπολογιστής συνδεδεμένος στην τηλεόρασή σας με σκοπό να είναι ο κόμβος ψυχαγωγίας σας.

Υπάρχουν πολλές επιλογές λογισμικού όταν πρόκειται για την εκτέλεση ενός HTPC . Τα Microsoft Windows Media Center , το SageTV και το MythTV είναι τρία από τα πιο δημοφιλή. Ο καθένας έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα και ποιο από αυτά θα επιλέξετε εξαρτάται από τις ανάγκες σας.

Τα HTPC έχουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα σε σχέση τόσο με τις συσκευές STB όσο και με τους καταγραφείς DVD όσον αφορά την προσαρμογή και τη χρηστικότητα. Παρέχουν πρόσβαση όχι μόνο σε ένα σύστημα DVR, αλλά και σε τοπικά αποθηκευμένα βίντεο και βίντεο, μουσική και εικόνες καθώς και σε άλλο περιεχόμενο που μπορεί να θέλετε να εμφανίζεται στην τηλεόρασή σας.

Ωστόσο, έχουν τα μειονεκτήματά τους. Το κόστος εκ των προτέρων μπορεί να είναι αρκετά υψηλό με ένα HTPC αν και συνήθως δεν υπάρχει μηνιαία αμοιβή για πληρωμή. Επίσης, ένα σωστό HTPC μπορεί να είναι δύσκολο να εγκατασταθεί και να διατηρηθεί. Υπάρχει μια ορισμένη αφοσίωση που απαιτείται για τη διαχείριση ενός από αυτά τα συστήματα, αλλά οι ανταμοιβές μπορεί να είναι σημαντικές.

συμπέρασμα

Στο τέλος, ο τύπος DVR που θα επιλέξετε θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες: κόστος, χρηστικότητα και συντήρηση. Υπάρχουν πολλές επιλογές και η ζύγιση καθενός, ενώ δύσκολο, δεν είναι αδύνατο. Ενώ μπορεί να φαίνεται ότι είναι μία από τις μικρότερες αποφάσεις που πρέπει να κάνετε, το DVR που θα επιλέξετε θα αποτελέσει κεντρικό στοιχείο για την ψυχαγωγία της οικογένειάς σας. Αξίζει να αφιερώσετε χρόνο για να βρείτε ένα σύστημα που θα απολαύσετε να χρησιμοποιήσετε όλα αυτά τα χρόνια.