Σύνδεση της τηλεόρασης υψηλής ευκρίνειας στο κιβώτιο ρυθμίσεων μέσω του HDMI

Οι περισσότεροι αποκωδικοποιητές αυτές τις μέρες, είτε TiVo, Moxi είτε καλώδια και δορυφορικά κιβώτια, είναι ικανά για υψηλής ευκρίνειας.

Για να επωφεληθείτε πλήρως από την εμπειρία υψηλής ευκρίνειας, πρέπει να αλλάξετε τον τρόπο σύνδεσης της τηλεόρασής σας.

Ευτυχώς, είναι αρκετά εύκολο να το κάνετε. Επιπλέον, δεδομένου ότι ένα καλώδιο HDMI είναι αυτό που χρησιμοποιείται για αυτό, το οποίο μεταφέρει σήματα ήχου και βίντεο, χρειάζεστε μόνο ένα καλώδιο για να πάρετε τα πάντα στην HDTV σας.

Χρησιμοποιήστε το HDMI για να συνδέσετε το STB στην τηλεόρασή σας

Ας ρίξουμε μια ματιά στη χρήση του HDMI για να συνδέσετε το STB στην τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας, ώστε να μπορείτε να αρχίσετε να απολαμβάνετε τον προγραμματισμό HD που παρέχεται από τον παροχέα σας.

  1. Κατ 'αρχάς, καθορίστε εάν ο αποκωδικοποιητής σας διαθέτει σύνδεση HDMI. Η θύρα HDMI θα πρέπει να φαίνεται λίγο σαν μια επίπεδη, λανθάνουσα θύρα USB και να ακολουθεί το ίδιο σχήμα με το καλώδιο HDMI που τελειώνει όπως βλέπετε στην εικόνα παραπάνω.
    1. Ενώ οι περισσότεροι αποκωδικοποιητές έχουν μια θύρα εξόδου HDMI, εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες που, ενώ HD-ικανές, δεν θα υποστηρίζουν HDMI. Αν η δική σας δεν διαθέτει, δοκιμάστε να κάνετε αναβάθμιση σε κάποια που κάνει ή δοκιμάστε να συνδέσετε καλώδια συνιστωσών στην τηλεόρασή σας .
  2. Εντοπίστε μια από τις θύρες HDMI στην τηλεόρασή σας. Αν έχετε μόνο ένα, τότε δεν έχετε άλλη επιλογή από το να το χρησιμοποιήσετε. Ωστόσο, οι περισσότερες τηλεοράσεις έχουν τουλάχιστον δύο, με σήμανση HDMI 1 και HDMI 2 .
    1. Αν είναι ευκολότερο να θυμάστε ότι η συσκευή βρίσκεται σε HDMI 1 , τότε πηγαίνετε για αυτό. Πραγματικά δεν έχει σημασία ποια θα χρησιμοποιήσετε για όσο διάστημα θυμάστε που επιλέγετε.
  3. Συνδέστε το ένα από το τέλος του καλωδίου HDMI στην τηλεόρασή σας HDTV και το άλλο στην έξοδο HDMI του αποκωδικοποιητή σας.
    1. Βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε άλλες συνδέσεις μεταξύ του STB και της τηλεόρασης υψηλής ευκρίνειας, όπως το ομοαξονικό ή το στοιχείο. Είναι πιθανό τα άλλα καλώδια να συγχέουν τις συσκευές και δεν θα δείτε τίποτα στην οθόνη.
  1. Ενεργοποιήστε την τηλεόραση υψηλής ευκρίνειας και τη λειτουργία STB.
  2. Αλλάξτε την είσοδο στην τηλεόρασή σας στη θύρα HDMI που επιλέξατε. Αυτό μπορεί να γίνει από την ίδια την τηλεόραση, αλλά οι περισσότεροι τηλεχειρισμοί για τηλεοράσεις υψηλής ευκρίνειας έχουν ένα πλήκτρο "HDMI 1" και "HDMI 2". Επιλέξτε ό, τι ισχύει για την επιλογή που κάνατε στο Βήμα 2.
    1. Ορισμένες οθόνες υψηλής ευκρίνειας δεν θα σας αφήσουν να επιλέξετε τη θύρα μέχρι να πραγματοποιήσετε μια σύνδεση , οπότε αν παραλείψετε το βήμα 3, βεβαιωθείτε ότι συνδέσατε το καλώδιο τώρα και στη συνέχεια προσπαθήστε να αλλάξετε την είσοδο.
  3. Εάν έχετε επιλέξει τη σωστή είσοδο στην τηλεόραση, θα πρέπει να ρυθμίσετε όλες τις ρυθμίσεις. Τώρα μπορείτε να αφιερώσετε χρόνο για να προσαρμόσετε την ανάλυση και να κάνετε άλλες αλλαγές που απαιτούνται για να έχετε την καλύτερη εικόνα.

Συμβουλές