Ιερό δισκοπότηρο? Αναθεώρηση ελεγκτή ασύρματης φωτογραφικής μηχανής Alpine Labs Pulse

Ας ρίξουμε μια φρυγανιά στο γάλλο Georges Melies.

Για τους ανθρώπους που απλά απάντησαν: «Ο Georges ποιος;» Ο Melies είναι σκηνοθέτης από τις αρχές του 20ου αιώνα, ο οποίος πρωτοστάτησε σε πολλές τεχνικές κινηματογράφου και φωτογραφίας, όπως storyboards, χρήση πολλαπλών εκθέσεων και αντικατάσταση μέσω φιλμ. Δεν είναι κακό για έναν άντρα που έβγαλε flak για να αντλήσει από τα βιβλία του.

Ο Melies, παρεμπιπτόντως, πιστώνεται επίσης με μία από τις πρώτες χρήσεις της φωτογραφίας. Ουσιαστικά, είναι μια τεχνική που σας επιτρέπει να καταγράφετε τις αλλαγές στο τοπίο για μεγάλο χρονικό διάστημα, λαμβάνοντας αρκετές φωτογραφίες και παρουσιάζοντάς τους ως μια γρήγορη, συντομευμένη ταινία. Αν έχετε παντρευτεί ποτέ σε μια σκηνή της γέφυρας Golden Gate που δείχνει ηλιοβασίλεμα να μετατραπεί σε νύχτα, ενώ τα αυτοκίνητα φτάνουν σαν να μεταφέρονταν γρήγορα στο χρόνο, τότε έχετε δει σίγουρα την ώρα της λήξης της δράσης.

Είναι επίσης μια τεχνική που έχει συγκεντρώσει τα επόμενα χρόνια μεταξύ επαγγελματιών και ερασιτεχνών shutterbugs. Ακόμη και με την εμφάνιση της ψηφιακής φωτογραφίας και των νέων τεχνολογικών επιλογών, ωστόσο, η λήψη χρονικών ατυχημάτων μπορεί να εξακολουθεί να εκφοβίζει πολλούς ανθρώπους. Ένα μεγάλο μέρος αυτού περιλαμβάνει τις τεχνικές γνώσεις που απαιτούνται για να ληφθούν καλής ποιότητας χρονικά λάθη. Αυτό περιλαμβάνει την κατάλληλη έκθεση καθώς και τον τρόπο χρήσης περιφερειακών όπως ένα χρονόμετρο, το οποίο σας επιτρέπει να κάνετε την κάμερα να τραβάει φωτογραφίες σε ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα.

Αυτό μας φέρνει στον ελεγκτή ασύρματης φωτογραφικής μηχανής Alpine Labs Pulse. Ένα gadget μεγέθους φοινικέτας με μια εμφάνιση που φαίνεται να είναι εμπνευσμένη από τις φουτουριστικές αστέρες του Starship Enterprise από το Star Trek: Η επόμενη γενιά, το Pulse είναι μια συσκευή με δυνατότητα Bluetooth που σας επιτρέπει να επικοινωνείτε με την κάμερά σας ασύρματα μέσω του smartphone ή του tablet σας . Είναι επίσης το τρίτο gadget που χρονομετρείται από τα εργαστήρια της Alpine, μετά από τους Michron και Radian. Από την πλευρά του, η προέλευση του Pulse μπορεί να ανιχνευθεί στο site crowckunding Kickstarter, όπου έφερε περίπου 1 εκατομμύριο δολάρια από περισσότερους από 12.600 υποστηρικτές. Στη συνέχεια, η συσκευή ξεκίνησε δημόσια τον Νοέμβριο του 2016 με μια τιμή τιμής $ 89. Περιλαμβάνεται σε κάθε κιβώτιο η μονάδα Pulse, ένα καλώδιο φόρτισης USB, ένα καλώδιο USB κάμερας και μια μίνι θήκη μεταφοράς.

Η φορητότητα είναι σίγουρα ένα βασικό χαρακτηριστικό για τη συσκευή. Στο μακρύτερο σημείο του, ο παλμός μετράει μόνο 2,5 ίντσες και είναι πολύ ελαφρύ, καθιστώντας εύκολο να το μεταφέρετε μαζί σας. Προσφέρεται επίσης άνετα στο ζεστό παπούτσι ενός συμβατού DSLR ή φωτογραφικής μηχανής χωρίς καθρέφτη , οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε τόσο πολύ για την κατάργησή του όταν το χρησιμοποιείτε εκτός του χώρου. Όσον αφορά τη διατήρηση της ισχύος, ο παλμός μπορεί να διαρκέσει έως και 24 ώρες με πλήρη φόρτιση, προσφέροντας πρόσθετη ευελιξία από τον εκτεταμένο χρόνο λειτουργίας του. Ο χρόνος φόρτισης είναι μακρύς σε τέσσερις έως πέντε ώρες. Αυτό μπορεί να είναι ένα ζήτημα σε ένα τσίμπημα, αν και μπορείτε πάντα να το χρεώνετε μόνο στο μισό και να έχετε ακόμα μισή ημέρα αξίζει να χρησιμοποιήσετε από αυτό.

Η ρύθμιση της συσκευής, εν τω μεταξύ, είναι αρκετά εύκολη. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι το Bluetooth είναι ενεργοποιημένο για το τηλέφωνο ή το tablet σας και στη συνέχεια να πραγματοποιήσετε λήψη της εφαρμογής Ελέγχου φωτογραφικής μηχανής Pulse, η οποία διατίθεται από το App Store της Apple για iPhone και iPad ή το κατάστημα Google Play για συσκευές Android. Μόλις έχετε την εφαρμογή, απλώς σύρετε το Pulse στο καυτό παπούτσι της φωτογραφικής μηχανής, συνδέστε το με την κάμερα μέσω του καλωδίου USB που περιλαμβάνεται και βεβαιωθείτε ότι η φωτογραφική μηχανή και ο φακός βρίσκονται σε χειροκίνητη λειτουργία. Ενεργοποιήστε τη φωτογραφική μηχανή σας και το Pulse και θα πρέπει να δείτε το όνομά του να εμφανίζεται στην εφαρμογή για συγχρονισμό. Μόλις συνδεθείτε, μπορείτε να ρυθμίσετε ασύρματα τον Pulse σε απόσταση έως και 100 ποδιών, πράγμα που σας δίνει πολύ χώρο για να εργαστείτε. Για αυτή την κριτική, δοκιμάσαμε τη συσκευή σε Canon 6D με φακό EF 24-105mm, 4.0 L και συγχρονίστηκε χωρίς προβλήματα.

Η χαμηλή

Ένα από τα καθαρά πράγματα σχετικά με τη συσκευή είναι η ποσότητα ελέγχου που σας δίνει πάνω από τη φωτογραφική μηχανή σας. Με τον πιο απλό τρόπο, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όπως θα κάνατε σε οποιοδήποτε βασικό ασύρματο χειριστήριο, επιτρέποντάς σας να ενεργοποιήσετε την κάμερά σας από απόσταση για να τραβήξετε φωτογραφίες ή ακόμα και βίντεο εάν αυτό συμβαίνει να είναι ένα χαρακτηριστικό που υποστηρίζει η φωτογραφική μηχανή σας. Είναι το βάθος του ελέγχου της φωτογραφικής μηχανής που παρέχει το Pulse, ωστόσο, κάτι που το καθιστά κάτι περισσότερο από έναν δοξασμένο ασύρματο ελεγκτή. Αυτό είναι ιδιαίτερα τακτοποιημένο αν δεν σας αρέσει να παίζετε με ενσωματωμένα στοιχεία ελέγχου της φωτογραφικής μηχανής σας, τα οποία μπορεί να είναι δυσκίνητα λόγω της δυσκίνητης διεπαφής χρήστη που συχνά παρατηρείται σε πολλά από αυτά. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις κλειδιών κατευθείαν από την εφαρμογή, όπως διάφραγμα, ταχύτητα κλείστρου και ISO, για παράδειγμα. Για φωτογραφίες με χαμηλό φωτισμό ή δημιουργικές εικόνες που σας επιτρέπουν να μετατρέπετε αυτοκίνητα που κινούνται σε δρόμους φωτός, μπορείτε να κάνετε και εκτεταμένες εκθέσεις. Σας αρέσει να τσακίζετε σε υψηλή δυναμική εμβέλεια ή HDR φωτογραφία; Μπορείτε να τραβήξετε εύκολα τα πλάνα και να κάνετε πολλαπλές εκθέσεις μέσω της εφαρμογής Pulse, κάτι που μπορεί να είναι λίγο πόνο όταν κάνετε χειροκίνητα τις ρυθμίσεις της κάμεράς σας.

Και πάλι, η πρόσθετη ευκολία από αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί να μην είναι αρκετή για κάποιους ανθρώπους να δικαιολογήσουν τη λήψη του Pulse. Αυτός είναι ο τόπος όπου τα χαρακτηριστικά της λήγουν. Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Pulse σε συνδυασμό με τη μονάδα της, μπορείτε να προγραμματίσετε ρυθμίσεις, όπως τα διαστήματα λήψης και το χρονισμό διάρκειας για λήψη φωτογραφιών που χρονοτριβούν. Για να σας βοηθήσει να παρακολουθείτε την εργασία σας, η εφαρμογή μπορεί επίσης να εμφανίζει μικρογραφίες στο smartphone ή το tablet σας καθώς και ένα ιστόγραμμα για να βεβαιωθείτε ότι η έκθεση σας είναι σε σημείο. Επιπλέον, η εφαρμογή εμφανίζει πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των φωτογραφιών που θα πάρει για ένα έργο χρονικής καθυστέρησης, καθώς και μια εκτίμηση για το πόσα λεπτά θα φτάσει το μήκος σε σχέση με το ρυθμό καρέ προορισμού.

Για τους λάτρεις της χρονικής περιόδου, ωστόσο, το τελικό βραβείο είναι γνωστό ως "άγιος χάρης". Ο όρος αναφέρεται σε μια χρονική περίοδο που καταγράφει τέλεια τη μετάβαση μεταξύ ημέρας και νύχτας, όπως η ανατολή ή το ηλιοβασίλεμα. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολο λόγω των διαφορετικών εκθέσεων και ρυθμίσεων που απαιτούνται για την επιτυχή εξάλειψή του. Για να βοηθήσει με τέτοιες μεταβάσεις, ο παλμός επιτρέπει την αύξηση της έκθεσης, η οποία θεωρείται συνήθως το χρυσό πρότυπο για τη λήψη ομαλότερων, χωρίς τρεμόπαινο μεταβάσεις χρόνου. Το Pulse έχει επίσης ένα πλεονέκτημα σε ορισμένες επιλογές χρονικού διαλείμματος δεδομένου ότι σας επιτρέπει να αλλάξετε τις ρυθμίσεις της κάμερας χωρίς να αγγίζετε την κάμερά σας. Αυτό μειώνει τον κίνδυνο για κινήσεις της κάμερας που μπορεί να καταστρέψει μια κατά τα άλλα τέλεια χρονική περίοδο. Αφού εισαγάγετε τις ρυθμίσεις σας και στείλετε στη λειτουργική μονάδα Pulse, μπορείτε να απενεργοποιήσετε την εφαρμογή - ή ακόμα και το τηλέφωνο ή το tablet σας - και η κάμερά σας θα συνεχίσει να λαμβάνει φωτογραφίες βάσει των πληροφοριών που έχετε προγραμματίσει. Διαφορετικά, μπορείτε επίσης να κάνετε προσαρμογές των ρυθμίσεων ακόμα και μετά την εκκίνηση του χρόνου σας.

Την ίδια στιγμή, ο Pulse έχει επίσης μερικές νύχτες που οι δυνητικοί χρήστες θα πρέπει να σκεφτούν. Παρόλο που επιτρέπει τη χρήση περισσότερων επιλογών κάμερας από το δωρεάν Magic Lantern της Canon, για παράδειγμα, οι συμβατές κάμερες περιορίζονται στη γραμμή προσφορών της Canon και της Nikon. Χάρη, αυτά είναι τα δύο πιο δημοφιλή εμπορικά σήματα κάμερας για επαγγελματίες και prosumers όσο, αλλά οι λαοί που χρησιμοποιούν σήματα όπως η Sony ή Olympus θα πρέπει να κοιτάξουμε αλλού.

Θα ήθελα επίσης ότι το gadget θα σας επιτρέψει να βλέπετε μια ζωντανή προβολή της προβολής της φωτογραφικής μηχανής σας ή τουλάχιστον να παρέχετε μια μικρογραφία υψηλότερης ποιότητας για την πρότασή σας. Οι οδηγίες που συνοδεύουν τη συσκευή βρίσκονται επίσης στην αραιή πλευρά, οπότε πρέπει να έχετε ήδη μια επαγγελματική γνώση των χρονικών περιόδων ή της φωτογραφίας γενικότερα. Διαφορετικά, θα πρέπει να ψάξετε τα πράγματα online. Αυτό, παρεμπιπτόντως, με φέρνει σε ένα βασικό σημείο σχετικά με τη χρήση της συσκευής. Σημειώστε ότι ο Pulse δεν είναι κάποιος μαγικός κώδικας εξαπατήσει που θα μετατρέψει αμέσως έναν αρχάριο σε μια επαγγελματική χρονική περίοδο. Εάν δεν έχετε καμιά ένδειξη σχετικά με τη φωτογραφία HDR ή το χρόνο που χάσατε, η συσκευή δεν θα σας κάνει μαγικά να σας ενημερώσει σχετικά. Διαστρέψτε τις λάθος ρυθμίσεις, για παράδειγμα, και θα βρείτε κακά αποτελέσματα ή ακόμα και να λάβετε έναν κωδικό σφάλματος. Στην πραγματικότητα, αν το μόνο που χρειάζεστε είναι μια συσκευή που μπορεί να ενεργοποιήσει την κάμερά σας από απόσταση για να τραβήξετε φωτογραφίες ή βίντεο, ο Pulse θα είναι σχεδόν υπερβολικός, καθώς υπάρχουν φτηνότερες επιλογές εκεί έξω για να κάνετε ακριβώς αυτό.

Αν έχετε ήδη γνώση - ακόμα και αν είναι απλώς βασική - για μακροχρόνιες εκθέσεις, HDR ή χρονικά διαστήματα, τότε ο Pulse γίνεται ένα εξαιρετικό εργαλείο που διευκολύνει όλα αυτά τα πράγματα. Ως κάποιος που ασχολείτο με τη φωτογραφία στο κολέγιο προτού μεταβεί στα αγγλικά λόγω των δαπανών, δεν θεωρώ τον εαυτό μου ως εμπειρογνώμονα φωτογραφίας με οποιονδήποτε τρόπο. Ωστόσο, απολάμβανα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που προσφέρει ο Pulse, ειδικά μετά την αλλαγή των φωτογραφικών μηχανών και δεν είναι αρκετά συνηθισμένος στο νέο μου ακόμα. Η πρόσθετη ευκολία μόνο του να μπορώ να αλλάξω όλα τα είδη των ρυθμίσεων από το smartphone μου χωρίς να χρειάζεται να μιλάω με το UI στη φωτογραφική μηχανή μου είναι θεός. Θέλω να πω, απλά κοιτάξτε τι έπρεπε να εργαστεί ο Georges Melies κατά τη διάρκεια του χρόνου του.

Τελικές σκέψεις

Η φορητή ηλεκτρονική μονάδα Alpine Labs Pulse είναι μια εξαιρετική επιλογή για ανθρώπους που αναζητούν έναν ασύρματο ελεγκτή κάμερας που μπορεί να κάνει περισσότερα από ό, τι απομακρυσμένη λήψη φωτογραφιών και βίντεο. Χάρη σε μια πληθώρα χαρακτηριστικών, οι δημιουργικοί τύποι μπορούν να κάνουν όλα τα πράγματα κατευθείαν από το smartphone ή το tablet τους, συμπεριλαμβανομένων βιντεοσκοπικών λήψεων για υψηλή φωτογραφία δυναμικής εμβέλειας ή λήψη μακροχρόνιων εκθέσεων για δραματικές λήψεις χαμηλού φωτισμού. Περιλαμβάνει επίσης μια ποικιλία επιλογών για την πραγματοποίηση χρονικών καθυστερήσεων, συμπεριλαμβανομένης της εκτόξευσης έκθεσης για την επίτευξη του "ιερού γραράλλου" των μεταβάσεων ημέρας και νύχτας. Η συμβατότητα περιορίζεται στις κάμερες Canon και Nikon και εύχομαι η εφαρμογή να παρέχει καλύτερες προεπισκοπήσεις. Απαιτεί επίσης τεχνική τεχνογνωσία για να επωφεληθεί πραγματικά από αυτό, το οποίο επιδεινώνεται από τις αραιές οδηγίες του. Συνολικά, ωστόσο, αυτό είναι ένα ευπροσάρμοστο εργαλείο για τους ανθρώπους που τους αρέσει να φτιάχνουν το παιχνίδι φωτογραφίας τους, να το πω έτσι.