Πώς μπορώ να προσδιορίσω τις καλύτερες ρυθμίσεις κάμερας;

Συχνές ερωτήσεις ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής: Ερωτήσεις σχετικά με την εργασία με εικόνες

Ε: Πώς μπορώ να προσδιορίσω τις καλύτερες ρυθμίσεις κάμερας;

Όταν πρόκειται να υπολογίσετε ποιες είναι οι καλύτερες ρυθμίσεις κάμερας που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, ως φωτογράφος πρέπει να λάβετε υπόψη αρκετά διαφορετικά στοιχεία της σκηνής που θέλετε να καταγράψετε. Παρόλο που σχεδόν κάθε σύγχρονη ψηφιακή φωτογραφική μηχανή σας επιτρέπει να κάνετε κάποιες αλλαγές στις ρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένης ακόμα και της πιο απλής ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής, η επιλογή των σωστών ρυθμίσεων απαιτεί ελάχιστες γνώσεις και πρακτική.

Για να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τις ρυθμίσεις της μηχανής με απλό τρόπο, μπορείτε να ορίσετε πτυχές της εικόνας, όπως ανάλυση, μορφοποίηση εικόνας και ποιότητα εικόνας. Η ανάλυση αναφέρεται στον αριθμό των εικονοστοιχείων της εικόνας και οι εικόνες μεγαλύτερης ανάλυσης θα φαίνονται καλύτερα όταν εκτυπώνονται ή εμφανίζονται σε μεγάλα μεγέθη. Η ποιότητα περιλαμβάνει το μέγεθος της συμπίεσης που χρησιμοποιείται στη φωτογραφία, όπου οι ρυθμίσεις όπως Fine και Super Fine παρέχουν την υψηλότερη ποιότητα εικόνας. Και η μορφοποίηση εικόνας σας επιτρέπει να επιλέξετε μεταξύ JPEG και RAW , όπου οι εικόνες RAW δεν έχουν εφαρμογή συμπίεσης. (Δεν είναι δυνατή η εγγραφή όλων των φωτογραφικών μηχανών σε RAW.)

Μόλις καταφέρετε να μάθετε τα βασικά, ίσως είστε έτοιμοι να αλλάξετε κάποιες πιο προηγμένες ρυθμίσεις στη μηχανή, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας λήψης ή των ρυθμίσεων όπως ISO, ταχύτητα κλείστρου και διάφραγμα. Οι άπειροι φωτογράφοι θα επιλέξουν σχεδόν πάντα να επιτρέψουν στην κάμερα να δημιουργήσει αυτόματα αυτές τις ρυθμίσεις, απλοποιώντας τη διαδικασία χρήσης της κάμερας. Αλλά για να αποκτήσετε τον μεγαλύτερο έλεγχο της τελικής εικόνας, ίσως θέλετε να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τις καλύτερες ρυθμίσεις και για αυτές τις προηγμένες κατηγορίες.

Ας σπάσουμε όλες αυτές τις ρυθμίσεις σε λίγες λεπτομέρειες.

Ανάλυση

Η ανάλυση είναι η ρύθμιση που αρχίζουν οι περισσότεροι φωτογράφοι όταν επιχειρούν να επιλέξουν τις καλύτερες ρυθμίσεις για την κάμερα.

Οι περισσότερες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές σάς δίνουν τη δυνατότητα λήψης στην καλύτερη / υψηλή, κανονική και ποιότητα Web / υπολογιστή, αν και μερικές κάμερες έχουν περισσότερες επιλογές. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις ποιότητας μέσω του μενού της κάμερας. Μπορείτε επίσης συνήθως να επιλέξετε από μια ποικιλία ποσών ανάλυσης μέσω του μενού της φωτογραφικής μηχανής. Οι φωτογραφίες με υψηλότερη ανάλυση θα έχουν περισσότερα pixel και θα πρέπει να είναι υψηλότερης ποιότητας.

Οι εικόνες με μεγαλύτερη συμπίεση και λιγότερα εικονοστοιχεία θα έχουν μικρότερη συνολική ποιότητα εικόνας, απαιτούν λιγότερους αποθηκευτικούς χώρους. Οι εικόνες με λιγότερη συμπίεση και περισσότερα εικονοστοιχεία θα έχουν μεγαλύτερη ποιότητα εικόνας, αλλά θα απαιτούν περισσότερο χώρο αποθήκευσης. Επειδή η μνήμη είναι τόσο φθηνή αυτές τις μέρες, θα σπάνια θέλετε να πυροβολείτε σε ρυθμίσεις που έχουν ως αποτέλεσμα χαμηλή ποιότητα εικόνας. Μόλις φωτογραφηθεί μια φωτογραφία, δεν μπορείτε να επιστρέψετε και να προσθέσετε εικονοστοιχεία, τελικά. Οι εικόνες που σκοπεύετε να εκτυπώσετε πρέπει να έχουν υψηλή ποιότητα εικόνας με την υψηλότερη ανάλυση εικόνας που επιτρέπετε στην κάμερα.

Ωστόσο, η μία φορά που ίσως θελήσετε να εξετάσετε τη λήψη σε χαμηλότερη ανάλυση είναι όταν γνωρίζετε ότι θα μοιράζεστε μόνο τις φωτογραφίες στα κοινωνικά μέσα. Για να μειώσετε τον απαιτούμενο χρόνο για τη μεταφόρτωση των εικόνων στον ιστότοπο κοινωνικών μέσων, μια φωτογραφία χαμηλότερης ανάλυσης είναι μια καλύτερη επιλογή.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι αναλύσεις σχετίζονται με τα μεγέθη των εκτυπώσεων που μπορείτε να κάνετε, ανατρέξτε στο διάγραμμα "Ποια ανάλυση φωτογραφικής μηχανής χρειάζομαι" .

Προηγμένες ρυθμίσεις

Για να αλλάξετε ρυθμίσεις όπως η ταχύτητα κλείστρου, το ISO και το διάφραγμα, θα χρειαστεί να έχετε μια προηγμένη κάμερα που μπορεί να τραβήξει σε χειροκίνητη λειτουργία. Οι λειτουργίες προτεραιότητας διαφράγματος και κλείστρου σας δίνουν τη δυνατότητα να αλλάξετε κάποιες από αυτές τις ρυθμίσεις.

Οι ρυθμίσεις ISO, ταχύτητας κλείστρου και διαφράγματος λειτουργούν ταυτόχρονα για να καθορίσουν το επίπεδο έκθεσης για τη φωτογραφία, η οποία παίζει καθοριστικό ρόλο στη συνολική ποιότητα εικόνας. Η χρήση υψηλότερης ρύθμισης ISO σας επιτρέπει να φωτογραφίζετε με μεγαλύτερη ταχύτητα κλείστρου, για παράδειγμα. Αυτές οι προηγμένες ρυθμίσεις απαιτούν κάποια πρακτική από μέρους σας για να χρησιμοποιήσετε καλά, αλλά θα εκτιμήσετε την εξαιρετική ποιότητα που θα καταλήξετε να δημιουργείτε στις φωτογραφίες σας!

Βρείτε περισσότερες απαντήσεις σε συνήθεις ερωτήσεις σχετικά με τη φωτογραφική μηχανή στη σελίδα Συχνές ερωτήσεις της μηχανής.