Πώς να χρησιμοποιήσετε σελιδοδείκτες στο Safari Browser του iPad

01 από 02

Πώς να προσθέσετε σελιδοδείκτη σε μια τοποθεσία στο Safari Browser του iPad

Η δυνατότητα να προσθέσετε σελιδοδείκτη σε έναν ιστότοπο έχει γίνει παγκόσμια μεταξύ των προγραμμάτων περιήγησης ιστού. Ο σελιδοδείκτης σάς επιτρέπει να ανοίξετε γρήγορα έναν αγαπημένο ιστότοπο και μπορείτε να δημιουργήσετε φακέλους για να διατηρήσετε οργανωμένους τους σελιδοδείκτες σας. Δεν έχετε χρόνο να διαβάσετε αυτό το άρθρο; Υπάρχει επίσης μια ειδική λίστα ανάγνωσης, που σημαίνει ότι μπορείτε να κρατήσετε τα άρθρα σας ξεχωριστά από τους αγαπημένους σας ιστότοπους.

Πώς να δημιουργήσετε ένα σελιδοδείκτη:

Το κλειδί για την αποθήκευση ενός ιστότοπου ως σελιδοδείκτη στο πρόγραμμα περιήγησης Safari είναι το κουμπί "Κοινή χρήση" . Αυτό το κουμπί μοιάζει με κουτί με ένα βέλος που δείχνει έξω από αυτό και βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης, ακριβώς στα δεξιά της γραμμής διευθύνσεων. Θυμηθείτε: η γραμμή διευθύνσεων κρύβεται κατά την κύλιση προς τα κάτω στη σελίδα, αλλά πάντα μπορείτε να πατήσετε το επάνω μέρος της οθόνης δεξιά όπου εμφανίζεται η ώρα για να εμφανιστεί ξανά η γραμμή διευθύνσεων.

Όταν πατήσετε το κουμπί κοινής χρήσης, εμφανίζεται ένα παράθυρο με όλες τις επιλογές κοινής χρήσης. Η προσθήκη του ιστότοπου στους σελιδοδείκτες σας είναι το πρώτο κουμπί στο δεύτερο επίπεδο κουμπιών. Φαίνεται σαν ένα ανοιχτό βιβλίο.

Όταν πατήσετε το κουμπί Προσθήκη σελιδοδεικτών, θα σας ζητηθεί ένα όνομα και μια θέση για το σελιδοδείκτη. Το προεπιλεγμένο όνομα και τοποθεσία θα πρέπει να είναι εντάξει. Καθώς η λίστα των σελιδοδεικτών σας μεγαλώνει, ίσως θέλετε να οργανώσετε τους σελιδοδείκτες σας σε φακέλους. (Περισσότερα για αυτό αργότερα ...)

Οι καλύτερες εναλλακτικές λύσεις για το Safari στο iPad

Πώς να αποθηκεύσετε ένα άρθρο στη λίστα ανάγνωσης:

Μπορείτε να αποθηκεύσετε ένα άρθρο στη λίστα ανάγνωσης με τον ίδιο τρόπο που μπορείτε να αποθηκεύσετε έναν ιστότοπο στους σελιδοδείκτες σας. Αφού πατήσετε το κουμπί "Κοινή χρήση", απλά επιλέξτε το κουμπί "Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης" αντί για το κουμπί "Προσθήκη σελιδοδείκτη". Τα κουμπιά αυτά είναι δίπλα-δίπλα. Το κουμπί για την προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης έχει ένα ζευγάρι γυαλιά σε αυτό.

Ξέρετε: Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε έναν ιστότοπο στην αρχική οθόνη του iPad σας.

Πώς να ανοίξετε τους σελιδοδείκτες σας και τη λίστα ανάγνωσής σας

Φυσικά, δεν θα μας έκανε πολύ καλό να τοποθετήσουμε σελιδοδείκτη σε έναν ιστότοπο αν δεν μπορούσαμε να βγάλουμε μια λίστα με αυτούς τους σελιδοδείκτες. Οι σελιδοδείκτες σας είναι προσπελάσιμοι πατώντας το κουμπί Bookmark, το οποίο βρίσκεται στα αριστερά της γραμμής διευθύνσεων στο επάνω μέρος της οθόνης. Αυτό το κουμπί μοιάζει με ένα ανοιχτό βιβλίο.

Το επάνω μέρος αυτής της λίστας περιλαμβάνει ένα φάκελο αγαπημένων, έναν φάκελο ιστορικού και όλους τους άλλους προσαρμοσμένους φακέλους που έχετε δημιουργήσει. Μετά τους φακέλους, θα εμφανίζονται μεμονωμένοι ιστότοποι. Εάν αποθηκεύσατε ένα σελιδοδείκτη στα αγαπημένα σας, μπορείτε να αγγίξετε τον φάκελο "Αγαπημένα" για να τον ανακτήσετε από τη λίστα. Για να ανοίξετε έναν ιστότοπο, απλώς πιέστε το όνομά του από τη λίστα.

Ο φάκελος ιστορικού σάς επιτρέπει να περιηγηθείτε στο ιστορικό ιστού σας. Αυτό είναι υπέροχο εάν θέλετε να επιστρέψετε σε έναν ιστότοπο που επισκεφθήκατε πρόσφατα, αλλά δεν το έχετε επισημάνει. Πώς να καθαρίσετε το ιστορικό ιστού σας στο iPad.

Στο επάνω μέρος της λίστας σελιδοδεικτών υπάρχουν τρεις καρτέλες. Το ανοιχτό βιβλίο είναι για σελιδοδείκτες, τα γυαλιά ανάγνωσης είναι για άρθρα που έχετε προσθέσει στη λίστα ανάγνωσης και το σύμβολο "@" είναι για άρθρα που έχουν μοιραστεί στη ροή σας Twitter. (Θα χρειαστεί να συνδέσετε το iPad στο λογαριασμό σας Twitter για να λειτουργήσει αυτή η λειτουργία.) Εάν έχετε αποθηκεύσει οποιαδήποτε άρθρα στη λίστα ανάγνωσης, μπορείτε να αγγίξετε τα γυαλιά για να τα ανακτήσετε.

Επόμενο: Προσθήκη φακέλων και διαγραφή ιστοτόπων από τους σελιδοδείκτες σας.

02 του 02

Πώς να διαγράψετε σελιδοδείκτες και να δημιουργήσετε φακέλους στο Safari για iPad

Καθώς αρχίζετε να γεμίζετε το φάκελο σελιδοδεικτών στο πρόγραμμα περιήγησης Safari, μπορεί να αποδιοργανωθεί. Ποιο είναι το καλό του σελιδοδείκτη αν πρέπει να κυνηγήσετε σε μια μακρά λίστα για να το βρείτε; Ευτυχώς, μπορείτε να οργανώσετε τους σελιδοδείκτες σας στο iPad.

Αρχικά, ανοίξτε την καρτέλα σελιδοδεικτών στο Safari. Μπορείτε να το κάνετε κάνοντας κλικ στο κουμπί που μοιάζει με ένα ανοιχτό βιβλίο στα αριστερά της γραμμής διευθύνσεων στο επάνω μέρος της οθόνης. (Δεν υπάρχει γραμμή διεύθυνσης; Απλώς αγγίξτε την ώρα στο επάνω μέρος της οθόνης για να εμφανιστεί.)

Ακριβώς κάτω από τη λίστα των σελιδοδεικτών είναι το κουμπί "Επεξεργασία". Πατώντας αυτό το κουμπί θα τεθούν οι σελιδοδείκτες σας στη λειτουργία επεξεργασίας.

Πώς να προσθέσετε widgets στο Safari Browser

Στη λειτουργία επεξεργασίας, μπορείτε να διαγράψετε ένα σελιδοδείκτη πατώντας το κόκκινο κυκλικό κουμπί με το σύμβολο μείον. Αυτό θα εμφανίσει το κουμπί Διαγραφή. Πατήστε το κουμπί Διαγραφή για να επιβεβαιώσετε την απόφασή σας.

Μπορείτε να μετακινήσετε σελιδοδείκτες γύρω από τη λίστα κρατώντας το δάχτυλό σας σε έναν ιστότοπο σελιδοδεικτών και σύροντάς τον σε μια νέα θέση στη λίστα.

Μπορείτε να επεξεργαστείτε ένα σελιδοδείκτη αγγίζοντας το. Αυτό όχι μόνο θα σας επιτρέψει να αλλάξετε το όνομα του σελιδοδείκτη, αλλά και τη θέση. Επομένως, εάν έχετε πολλούς φακέλους, μπορείτε να μεταφέρετε ένα σελιδοδείκτη σε νέο φάκελο μέσω αυτής της οθόνης.

Τέλος, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα φάκελο αγγίζοντας το κουμπί "Νέο φάκελο" στο κάτω μέρος αυτής της οθόνης. Θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε ένα όνομα για το φάκελο. Αφού δημιουργηθεί, μπορείτε να μεταφέρετε ιστοσελίδες στον νέο φάκελο. Θα έχετε επίσης τη δυνατότητα να προσθέσετε νέους σελιδοδείκτες απευθείας στον φάκελο.

Όταν ολοκληρώσετε την οργάνωση των σελιδοδεικτών σας, πατήστε το κουμπί Τέλος στο κάτω μέρος.

Πώς να επιλέξετε Bing ως την προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης