Ο έγχρωμος σαρωτής τελειότητας V39 της Epson

Καλές σαρώσεις, εξαιρετικό OCR και άλλα ισχυρά προγράμματα

Από όλα τα πράγματα που μπορείτε να επισυνάψετε στον υπολογιστή σας, όπως οι εκτυπωτές, οι σαρωτές ήταν εδώ και πολύ καιρό. Όπως και οι πρώτοι εκτυπωτές λέιζερ, οι πρώτοι σαρωτές ήταν αργές και δαπανηρές. Στην πραγματικότητα, τα εργαλεία εκδόσεων υψηλής τεχνολογίας, όπως οι εκτυπωτές λέιζερ και οι σαρωτές, ήταν απαγορευτικά ακριβό, προκαλώντας πολλά σχεδιασμό εγγράφων και επαγγελματική διάταξη για να νοικιάσουν χρόνο σε αυτές τις δαπανηρές μηχανές.

Σήμερα, οι πίνακες έχουν μετατραπεί στο σημείο ότι το πρόβλημα είναι η εύρεση ενός καλού σαρωτή ή του καλύτερου σαρωτή για την εφαρμογή σας (δηλαδή φωτογραφίες, έγγραφα και τα δύο). Λίγοι (εάν υπάρχουν) κατασκευαστές σαρωτών κάνουν περισσότερα μοντέλα σαρωτών από την Epson, οπότε είναι πολύ πιθανό να προσφέρετε ένα σύνολο χαρακτηριστικών που ταιριάζουν ιδανικά (ή κοντά, ούτως ή άλλως) στις ανάγκες σας.

Αυτό μας φέρνει στο τελευταίο προσωπικό σαρωτή από την Epson, το 100 $ MSRP Perfection V39 Color Scanner, το επόμενο βήμα από το Perfection V19 που εξετάσαμε λίγο πίσω.

Design & amp; Χαρακτηριστικά

Η προσέγγιση του V39 παρέχει κορυφαία ποιότητα ανίχνευσης εύκολα και οικονομικά, χωρίς μια υψηλή καμπύλη μάθησης και πολλή αναστάτωση. Όπου είναι δυνατόν, μεγάλο μέρος της διαδικασίας σάρωσης, αποθήκευσης και καταλογογράφησης είναι αυτόματη, μειώνοντας έτσι συχνά την ανάγκη λήψης αποφάσεων που επηρεάζουν την ποιότητα. Ο ίδιος ο σαρωτής περιλαμβάνει τέσσερα κουμπιά δράσης: PDF, Αποστολή, Αντιγραφή και Έναρξη, τα οποία σας επιτρέπουν να εκτελέσετε μερικές τυπικές εργασίες.

Συνήθως, αυτοί μιλούν από μόνοι τους, αλλά μόνο σε περίπτωση: Αντιγραφή στέλνει στην πραγματικότητα τη σάρωση στον εκτυπωτή σας, η Αποστολή σάς επιτρέπει να στείλετε σε μία ή περισσότερες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και η Έναρξη ξεκινά μια νέα συνεδρία σάρωσης. Σε πλάτος 9,9 ίντσες, μήκους 14,4 ίντσες, πάχους 1,5 ίντσας και βάρους μόλις 3,4 κιλά, το V39 είναι ελαφρύ, μικροσκοπικό και εξομαλυνμένο.

Επιπλέον, ένα μικρό στήριγμα στο πίσω μέρος κρατάει το μηχάνημα σε ημι-όρθια θέση, μειώνοντας το αποτύπωμα της επιφάνειας εργασίας του και καθιστώντας το λίγο πιο εύκολο στη χρήση. Η πηγή ενέργειας / δεδομένων V39'sonly είναι USB, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε οπουδήποτε, αρκεί να έχετε υπολογιστική συσκευή με διαθέσιμη θύρα USB 2.0.

Λογισμικό

Ενώ το V39 σαρώνει αρκετά αρκετά καλά για ένα σαρωτή $ 100, η ​​πραγματική αξία εδώ είναι στο πακέτο λογισμικού, το οποίο περιλαμβάνει τους ακόλουθους τίτλους (Τα ονόματα συνήθως μιλούν για τον εαυτό τους, θα επεξεργαστώ όπου δεν το κάνουν):

Εκτέλεση

Δεν θα περίμενε κανείς ότι ένας σαρωτής αξίας $ 100 ή οποιοσδήποτε σαρωτής χωρίς αυτόματο τροφοδότη εγγράφων θα είναι γρήγορος. Ανεξάρτητα από το πόσο γρήγορα λειτουργεί το ίδιο το μηχάνημα, πρέπει να φορτώσετε ξεχωριστά κάθε έγγραφο ή εικόνα. Εκτός αυτού, όπου οι περισσότεροι σαρωτές μετρούν την ταχύτητα σε σελίδες ανά λεπτό (ppm) για σάρωση μονής όψης και εικόνες ανά λεπτό (ipm) για σαρώσεις διπλής όψης, το φύλλο προδιαγραφών της Epson ισχυρίζεται ότι οι έγχρωμες εικόνες των 300 στιγμών ανά ίντσα (dpi) δευτερόλεπτα και οι εικόνες 600dpi διαρκούν 30 δευτερόλεπτα.

Ωστόσο, κατά τη σάρωση εικόνων, μπορείτε να βγάλετε την ανάλυση μέχρι 4.800dpi, η οποία σας επιτρέπει να αλλάξετε το μέγεθος και να χειριστείτε με άλλο τρόπο την εικόνα χωρίς να υποβαθμίσετε την ποιότητα.

Το τέλος

Με τόσους πολλούς σαρωτές διαθέσιμους σήμερα, η επιλογή ενός δεν είναι εύκολη. Λάβετε επίσης υπόψη σας ότι οι σαρωτές υψηλότερου επιπέδου συνήθως ειδικεύονται σε σάρωση εγγράφων ή φωτογραφιών. Αλλά τότε αυτοί είναι βαριά μηχανήματα σχεδιασμένα κυρίως για τις επιχειρήσεις. Αν ψάχνετε για ένα σαρωτή που εκτελεί και τους δύο τύπους σάρωσης σε λογική τιμή, αυτό αξίζει σίγουρα υπόψη σας.