Ο έγχρωμος εκτυπωτής λέιζερ της CanonCLASS LBP7660Cdn της Canon

Στερεά έξοδος κλάσης λέιζερ σε ελαφρώς διογκωμένη CPP

Δεν είναι κάθε γραφείο μικρού ή μεσαίου μεγέθους που απαιτεί έξοδο λέιζερ, αλλά πολλοί το κάνουν. Αν ψάχνετε για έναν καλό έγχρωμο εκτυπωτή λέιζερ, η Canon κάνει πολλά, συμπεριλαμβανομένων των μηχανών εκτύπωσης για πολλούς εκτυπωτές laser HP. Και, όπως και οι περισσότερες συσκευές απεικόνισης της Canon, το θέμα αυτής της αναθεώρησης, ο εκτυπωτής laser ColorClass CLASS LBP7660Cdn της Canon (που είναι τώρα πλήρης) δεν αποτελεί εξαίρεση. Είναι ένας πρωτοποριακός έγχρωμος εκτυπωτής λέιζερ εισόδου-επιπέδου / μεσαίου μεγέθους μονής λειτουργίας με μέση ταχύτητα εκτύπωσης και μέση απόδοση.

Πριν συνεχίσετε, ωστόσο, να θυμάστε ότι το LBP7660Cdn βρίσκεται στην αγορά εδώ και λίγα χρόνια. Ως εκ τούτου, το βρήκα σε λίγα σημεία πώλησης για πολύ κάτω από $ 350. Όπως και με τους περισσότερους εκτυπωτές λέιζερ σε αυτήν την κατηγορία, η κύρια αντίρρησή μου είναι το υψηλό κόστος ανά σελίδα, ειδικά σε σύγκριση με μοντέλα ψεκασμού με παρόμοια τιμολόγια (και συχνά φθηνότερα) που εκτυπώνουν συχνά σελίδες με καλύτερη εμφάνιση για πολύ χαμηλότερο τρέχον λειτουργικό κόστος. Αλλά τότε δεν είναι λέιζερ ...

Σχεδιασμός και χαρακτηριστικά

Αυτό είναι ένα έγχρωμο λέιζερ στην παλιά σχολική αίσθηση ότι είναι τεράστιο και βαρύ. Εγκατάσταση και έτοιμη να πάει, έχει τα μέτρα 16,3 ίντσες σε όλη, 19,7 ίντσες από μπροστά προς τα πίσω, και στέκεται 13,6 ίντσες υψηλό. Επιπλέον, με γεμάτα γεμάτα δοχεία γραφίτη, ζυγίζει 55,6 λίβρες. Επιπλέον, δεδομένου ότι δεν υποστηρίζει Wi-Fi (και δεν προσφέρει δυνατότητα αναβάθμισης), η εξεύρεση ενός χώρου για τον εντοπισμό του θα μπορούσε να αποδειχθεί λίγο πιο δύσκολο, καθώς ίσως χρειαστεί να εκτελέσετε μια πτώση Ethernet για να την προσαρμόσετε.

Μπορείτε επίσης να συνδέσετε ένα μόνο υπολογιστή στο LBP7660Cdn μέσω καλωδίου USB, αν και αυτό κάνει τη σύνδεση με άλλους υπολογιστές στο δίκτυό σας λίγο πιο δύσκολη, τουλάχιστον την αρχική ρύθμιση. Ωστόσο, δεν θα βρείτε επιλογές σύνδεσης για κινητές συσκευές , όπως εκτύπωση από τοποθεσίες σύννεφων, Wi-Fi Direct και επικοινωνία κοντά στο πεδίο (NFC) . Δεν υπάρχει κάρτα μέσων ή υποδοχές για κλειδιά USB για λειτουργία χωρίς υπολογιστή ή με περιστροφική κίνηση. Όλη αυτή η εικόνα CLASS Laser εκτυπώνεται.

Ωστόσο, εκτυπώνει αυτόματα σελίδες διπλής όψης. Στην πραγματικότητα, η αυτόματη εκτύπωση διπλής όψης είναι η προεπιλεγμένη ρύθμιση, πράγμα που σημαίνει ότι αν δεν θέλετε όλες οι σελίδες σας να εμφανιστούν διπλής όψης, πρέπει να την απενεργοποιήσετε.

Απόδοση, Ποιότητα εκτύπωσης, Χειρισμός χαρτιού

Δεδομένου ότι το LBP7660Cdn ήταν περίπου μια στιγμή, εκτός από τις δοκιμές ταχύτητας και ποιότητας μου, κατάφερα να βρω αρκετά άλλα γύρω από το Internet. Η Canon το βαθμολογεί σε 21 σελίδες ανά λεπτό (ppm) τόσο για μονόχρωμες όσο και για έγχρωμες σελίδες, αλλά αυτές είναι μόνο σελίδες με κείμενο χωρίς γραφικά ή φωτογραφίες. Όταν έριξα κάποιες εικασίες στο μείγμα, το LBP7660Cdn έβγαλε σελίδες σε περίπου 5.8ppm, το οποίο είναι αρκετά darned μέσος όρος και συνεπής με άλλες δοκιμές που έχω δει.

Η ποιότητα της εκτύπωσης είναι εκείνη που λάμπει αυτό το μοντέλο imageCLASS, με κείμενο ποιότητας κοντά στο τύμπανο και γραφικά και φωτογραφίες άνω του μέσου όρου (για ένα λέιζερ). Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η ποιότητα της φωτογραφίας ταιριάζει με εκείνη των περισσότερων inkjets. Παρόλα αυτά, ήταν εντυπωσιακό.

Όσον αφορά το χειρισμό χαρτιού, το LBP7660Cdn συνοδεύεται από δίσκο χαρτιού 250 φύλλων και δίσκο πολλαπλών χρήσεων ή αντικατάστασης 50 φύλλων για συνολικά 300 σελίδες. Αν χρειάζεστε περισσότερο από αυτό, ή ίσως απλά μια πρόσθετη πηγή εισόδου, η Canon προσφέρει μια πρόσθετη κασέτα 250 φύλλων για $ 199.

Κόστος ανά σελίδα

Το κόστος αυτού του λέιζερ ανά σελίδα είναι το μεγαλύτερο παράπονό μου, αλλά δεν είναι μόνο του. Δυστυχώς, η Canon προσφέρει μόνο μία κασέτα μεγέθους για αυτόν τον εκτυπωτή. Παρέχουν ένα CPP περίπου 3,9 σεντς για ασπρόμαυρες σελίδες και ένα τεράστιο 17,2 σεντ για το χρώμα. Αλλά περίμενε. Υπάρχουν κάποιες άλλες σκέψεις.

Πρώτον, αυτά τα φυσίγγια έρχονται με δικά τους τύμπανα εικόνας, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα αγοράζετε κιτ τυμπάνων, κάτι που αυξάνει το κόστος κάθε σελίδας, μερικές φορές όσο το πλήρες σεντ (αλλά συνήθως πιο κοντά στο μισό σεντ). Δεύτερον, βρήκα τις κασέτες αυτού του εκτυπωτή σε όλο το Internet για πολύ λιγότερο από ό, τι στην τοποθεσία της Canon. Όσο πληρώνετε λιγότερα για τις κασέτες, τόσο χαμηλότερο είναι το CPP, φυσικά.

Το τέλος

Η κατώτατη γραμμή είναι ότι αυτός ο εκτυπωτής λέιζερ εκτυπώνει λίγο καλύτερα από πολλούς από τους ανταγωνιστές του. Το εμπόριο είναι ότι κοστίζει περισσότερο ανά σελίδα. Ποιο είναι πιο σημαντικό για εσάς;