Μια ανασκόπηση της υπηρεσίας μουσικής Jamendo

Λήψη ή ροή μουσικής χωρίς δικαιώματα από ανεξάρτητους καλλιτέχνες

Το Jamendo μπορεί να μην είναι τόσο γνωστό όσο κάποιες από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες δωρεάν μουσικής, αλλά αξίζει τον κόπο να το ελέγξετε, ειδικά αν θέλετε να υποστηρίξετε ανεξάρτητους καλλιτέχνες. Το Jamendo είναι μια online μουσική κοινότητα, όπου μπορούν να συνδεθούν ανεξάρτητοι καλλιτέχνες και ακροατές. Η ιστοσελίδα ξεκίνησε το 2004 με την άδεια Creative Commons, αλλά τώρα διαφημίζει τη μουσική της ως "Free Streaming / Free Download" για προσωπική χρήση. Η δωρεάν υπηρεσία περιλαμβάνει εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να μπορείτε να μοιράζεστε τις ανακαλύψεις σας με άλλους.

Κύρια χαρακτηριστικά του Jamendo

Η υπηρεσία Jamendo Music είναι δωρεάν και νόμιμη για λήψη . Το site διαθέτει μια μουσική βιβλιοθήκη με πάνω από 500.000 κομμάτια από 40.000 καλλιτέχνες σε περισσότερες από 150 χώρες. Μπορείτε να κατεβάσετε τη μουσική σε μορφή MP3 και OGG, ή μπορείτε να κάνετε stream.

Μετά την εγγραφή και την επικύρωση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αποκτάτε πρόσβαση σε λειτουργίες που περιλαμβάνουν:

Σχεδιασμός ιστότοπου

Η ιστοσελίδα Jamendo είναι καλά σχεδιασμένη και εύκολη στη χρήση. Η εύρεση μουσικής είναι εύκολη χρησιμοποιώντας τη λειτουργία αναζήτησης της υπηρεσίας. Ο ιστότοπος σας δίνει επιλογές για αναζήτηση ενός συγκεκριμένου είδους, διάθεσης ή συγκεκριμένου οργάνου. Τα τελευταία και τα τρεχούμενα τμήματα του ιστότοπου είναι χρήσιμα αν θέλετε να ακούσετε τη μουσική που είναι επί του παρόντος δημοφιλής και τρεχούσης στο Jamendo.

Βιβλιοθήκη μουσικής

Η μουσική που διατίθεται στη βιβλιοθήκη του Jamendo καλύπτει τα περισσότερα μουσικά είδη, οπότε υπάρχει κάτι για όλους. Η ποιότητα της μουσικής, δεδομένου ότι δεν είναι mainstream, είναι εντυπωσιακή.

Μουσική παράδοση και μορφές

Η μουσική παρέχεται ως MP3 αν τη μεταφορτώνετε μέσω συνδέσμου HTTP ή OGG αν χρησιμοποιείτε δίκτυο κοινής χρήσης αρχείων P2P, όπως το BitTorrent . Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ήχο συνεχούς ροής που προβάλλεται σε 96Kbps.

Η κατώτατη γραμμή

Αν θέλετε να επεκτείνετε τους μουσικούς σας ορίζοντες, τότε η βιβλιοθήκη του Jamendo με πάνω από μισό εκατομμύριο τραγούδια θα σας κρατήσει απασχολημένους για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μπορείτε να επιλέξετε να ακούτε μουσική από τόσα άλμπουμ ή μεμονωμένα κομμάτια που θέλετε.

Εμπορική Αδειοδότηση

Ο ιστότοπος προσφέρει επίσης άδεια εμπορικής μουσικής για λιανική μουσική υπόκρουση και άλλες εμπορικές επιμέρους προσφορές έναντι αμοιβής. Το πλεονέκτημα για τους ανεξάρτητους καλλιτέχνες είναι ότι η Jamendo προσφέρει μια δημοφιλής πλατφόρμα όπου μπορούν να προωθήσουν τη μουσική τους παγκοσμίως και μπορούν να ωφεληθούν οικονομικά αν ο Jamendo μοιραστεί τη μουσική τους σε μία από τις εμπορικές του προσφορές. Η Jamendo πωλεί άδειες για εμπορική χρήση επιλεγμένης μουσικής σε απευθείας σύνδεση, σε εφαρμογές, για ραδιοφωνικούς ακροατές, συμμετέχοντες σε φεστιβάλ, εκθέσεις και συνέδρια.

Εκτός από τις άλλες εμπορικές προσφορές του Jamendo, οι ιδιοκτήτες λιανικών επιχειρήσεων μπορούν να επιλέξουν μουσική υπόκρουση χωρίς δικαιώματα από το site. Για μια μηνιαία αμοιβή, οι έμποροι λιανικής πώλησης μπορούν να προβάλλουν μουσική χωρίς διαφημίσεις, χωρίς διακοπή, σε όλα τα καταστήματα και τους χώρους τους. Ο ιστότοπος προσφέρει 24ωρη πρόσβαση σε 27 ραδιοφωνικούς σταθμούς σε οποιονδήποτε υπολογιστή, smartphone ή tablet. Οι επίδειξη των ραδιοφωνικών σταθμών διατίθενται στον ιστότοπο. Όσοι ενδιαφέρονται για τις εμπορικές προσφορές του Jamendo μπορούν να εγγραφούν για μια δωρεάν δοκιμή διάρκειας δύο εβδομάδων για να αξιολογήσουν την υπηρεσία.