Δημιουργήστε αρχεία MP3 από αρχεία AMR χρησιμοποιώντας το Ελεύθερο Λογισμικό

Μετατροπή εγγραφών φωνής AMR και ήχων κλήσης σε MP3 για καλύτερη συμβατότητα

Γιατί να μετατρέψετε αρχεία AMR σε MP3;

Εάν έχετε μια επιλογή αρχείων AMR στο MP3 player σας , το PMP , το κινητό τηλέφωνο / smartphone κ.λπ., τότε πιθανόν να πρέπει να τα μετατρέψετε σε κάποια στιγμή σε πιο δημοφιλή μορφή. Οι ήχοι κλήσης , για παράδειγμα, μπορούν να έρθουν σε μορφή AMR, αλλά το νέο σας φορητό μπορεί να μην υποστηρίζει αυτό όπως το παλιό σας. Σε αυτή την περίπτωση, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε έναν μετατροπέα AMR σε MP3 για να μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε τη συλλογή των ringtones AMR. Αν έχετε καταγράψει μια σειρά εγγραφών φωνής χρησιμοποιώντας το ενσωματωμένο μικρόφωνο του φορητού υπολογιστή σας, τότε μπορεί να τα αποθηκεύσει ως αρχεία AMR - ο λόγος αυτής της επιλογής είναι ότι η μορφή AMR είναι ιδιαίτερα καλή κατά τη συμπίεση και την αποθήκευση της φωνής. Ενώ τα αρχεία AMR μπορούν να είναι σημαντικά μικρότερα από τα αρχεία MP3, η μορφή υποστηρίζεται πολύ λιγότερο τόσο από το υλικό όσο και από το λογισμικό. Ίσως θελήσετε να μεταγλωττίσετε τις εγγραφές φωνής AMR για να μπορέσετε να εργαστείτε μαζί τους σε ένα ευρύτερο φάσμα λύσεων υλικού και λογισμικού.

Βήματα

Σε αυτό το σεμινάριο, θα σας δείξουμε πώς να χρησιμοποιήσετε το AMR Player (Windows) για να μετατρέψετε τα αρχεία AMR σε MP3. Για τους χρήστες Mac OS X, δοκιμάστε το δωρεάν πρόγραμμα Audacity μεταξύ των πλατφορμών το οποίο μπορείτε να βρείτε στο άρθρο Top Audio Editors .

  1. Εγκαταστήστε και εκτελέστε το AMR Player.
    1. Σημειώσεις εγκατάστασης: Εάν θέλετε το πρόγραμμα εγκατάστασης να τοποθετεί αυτόματα ένα εικονίδιο συντόμευσης στην επιφάνεια εργασίας σας για το AMR Player, κάντε κλικ στο πλαίσιο ελέγχου δίπλα στην επιλογή Δημιουργία εικονιδίου επιφάνειας εργασίας (στην οθόνη Επιλογή πρόσθετων εργασιών).
  2. Για να μετατρέψετε ένα από τα αρχεία σας AMR, κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη αρχείου (μπλε σύμβολο συν) στο μενού της γραμμής εργαλείων του AMR Player. Πλοηγηθείτε όπου αποθηκεύεται το αρχείο AMR, επισημάνετε το χρησιμοποιώντας το ποντίκι και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί Άνοιγμα για να το προσθέσετε στη λίστα. Εάν θέλετε να προσθέσετε περισσότερα αρχεία AMR στη λίστα, κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη αρχείου άλλη μια φορά και επαναλάβετε τη διαδικασία.
  3. Αν θέλετε να ακούσετε ένα αρχείο AMR πριν το μετατρέψετε, επισημάνετε το αρχείο που έχετε επιλέξει κάνοντας αριστερό κλικ και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Αναπαραγωγή στη γραμμή εργαλείων. Για να διακόψετε την αναπαραγωγή του αρχείου, κάντε κλικ στο κουμπί Παύση .
  4. Για να δημιουργήσετε ένα αρχείο MP3 από ένα από τα αρχικά αρχεία AMR, κάντε αριστερό κλικ σε ένα για να το επιλέξετε και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί AMR σε MP3 στη γραμμή εργαλείων. Πληκτρολογήστε ένα όνομα για το νέο σας MP3 στο πλαίσιο κειμένου Όνομα αρχείου και κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση . Μπορεί να χρειαστεί να περιμένετε λίγο (εάν το αρχείο AMR είναι μεγάλο) για την AMR Player για να την αποκωδικοποιήσετε και να κωδικοποιήσετε τα δεδομένα ήχου σε MP3.
  1. Για να μετατρέψετε περισσότερα αρχεία AMR σε MP3, απλά επαναλάβετε το παραπάνω βήμα.
  2. Εάν προτιμάτε να μετατρέψετε σε μη συμπιεσμένα αρχεία WAV αντί για απώλεια MP3, επαναλάβετε το βήμα 4, αλλά αυτή τη φορά κάντε κλικ στο κουμπί AMR σε WAV στη γραμμή εργαλείων.