Προσθήκη και κατάργηση μουσικής στο Windows Media Player 12

Διαχειριστείτε τη μουσική βιβλιοθήκη σας πιο αποτελεσματικά προσθέτοντας φακέλους παρακολούθησης

Αν θέλετε να δημιουργήσετε τη βιβλιοθήκη Windows Media Player 12, τότε θα θέλετε να προσθέσετε γρήγορα όλα τα αρχεία τραγουδιών σας. Αντί απλώς ανοίγοντας αρχεία από το σκληρό σας δίσκο, είναι πολύ πιο εύκολο να διαμορφώσετε τη συσκευή αναπαραγωγής της Microsoft για να παρακολουθείτε φακέλους. Από προεπιλογή, το WMP 12 διατηρεί ήδη καρτέλες στους ιδιωτικούς και δημόσιους φακέλους μουσικής σας, αλλά τι γίνεται αν έχετε άλλες τοποθεσίες στον υπολογιστή σας ή ακόμα και σε εξωτερικό αποθηκευτικό χώρο ;

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να προσθέσετε περισσότερους φακέλους για το Windows Media Player για να παρακολουθείτε. Το πλεονέκτημα της προσθήκης θέσεων στον υπολογιστή σας για την παρακολούθηση του WMP 12 είναι ότι η μουσική σας βιβλιοθήκη θα είναι ενημερωμένη - χρήσιμη για τον συγχρονισμό της τελευταίας μουσικής με το MP3 player κ.λπ. Εάν το περιεχόμενο των φακέλων του σκληρού σας δίσκου αλλάζει πάντα , τότε αυτό θα αντικατοπτρίζεται στη μουσική βιβλιοθήκη του WMP.

Σε αυτόν τον οδηγό θα σας δείξουμε πώς μπορείτε να προσθέσετε φακέλους για την παρακολούθηση του WMP 12. Θα δείτε επίσης τον τρόπο αλλαγής του προεπιλεγμένου αποθηκευτικού φακέλου και την κατάργηση όσων δεν χρειάζονται πλέον.

Διαχείριση φακέλων μουσικής στο Windows Media Player 12

  1. Για να διαχειριστείτε τη λίστα με τα αρχεία μουσικής στο WMP 12, θα πρέπει να βρίσκεστε σε λειτουργία προβολής βιβλιοθήκης. Εάν πρέπει να μεταβείτε σε αυτήν την προβολή, ο πιο γρήγορος τρόπος είναι να κρατήσετε πατημένο το πλήκτρο CTRL και πατήστε 1 .
  2. Για να δείτε μια λίστα με τους φακέλους μουσικής που παρακολουθεί επί του παρόντος το WMP 12, κάντε κλικ στο μενού Organize (Οργανώστε) κοντά στην πάνω αριστερή πλευρά της οθόνης. Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω από την επιλογή " Διαχείριση βιβλιοθηκών " και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Μουσική .
  3. Για να προσθέσετε ένα φάκελο στον σκληρό σας δίσκο που περιέχει αρχεία μουσικής, κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη . Αυτή η ενέργεια δεν αντιγράφει τίποτα. Το λέει απλά στο WMP πού να κοιτάξει.
  4. Εντοπίστε το φάκελο που θέλετε να προσθέσετε, κάντε κλικ με το αριστερό του κουμπί και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Συμπερίληψη φακέλου .
  5. Για να προσθέσετε περισσότερες τοποθεσίες, απλά επαναλάβετε τα βήματα 3 και 4.
  6. Εάν θέλετε να αλλάξετε το φάκελο που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση νέων αρχείων ήχου, κάντε δεξί κλικ σε ένα στη λίστα και, στη συνέχεια, επιλέξτε την επιλογή Ορισμός ως προεπιλεγμένης αποθήκευσης . Αυτό είναι χρήσιμο για παράδειγμα όταν θέλετε μια κεντρική τοποθεσία για όλη τη μουσική σας. Εάν αντιγράφετε ένα CD ήχου, τότε όλα τα κομμάτια θα μεταβούν σε αυτή τη νέα προεπιλεγμένη θέση και όχι στον αρχικό φάκελο "Η μουσική μου".
  1. Μερικές φορές θα θέλετε να καταργήσετε φακέλους που δεν χρειάζεται να παρακολουθούνται πλέον. Για να το κάνετε αυτό, επισημάνετε ένα φάκελο κάνοντας κλικ σε αυτό και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Κατάργηση .
  2. Τέλος, όταν είστε ικανοποιημένοι με τη λίστα των φακέλων, κάντε κλικ στο κουμπί OK για αποθήκευση.