Αντιγραφή αρχείων CD στο Windows Media Player 12

Πάρτε τη μουσική σας μαζί σας μετατρέποντάς την σε ψηφιακή μορφή

Η αντιγραφή ενός μουσικού CD αναφέρεται στη διαδικασία αντιγραφής των περιεχομένων ενός CD στον υπολογιστή σας όπου μπορείτε να τον ακούσετε ανά πάσα στιγμή χωρίς το CD στη μονάδα δίσκου. Μπορείτε επίσης να αντιγράψετε τη μουσική από τον υπολογιστή σας σε φορητή συσκευή αναπαραγωγής μουσικής. Μέρος της διαδικασίας αντιγραφής αντιμετωπίζει την ανάγκη αλλαγής της μορφής της μουσικής από το CD σε μορφή ψηφιακής μουσικής. Το Windows Media Player 12, το οποίο αποστέλλεται πρώτα με τα Windows 7, μπορεί να χειριστεί αυτή τη διαδικασία για εσάς.

Η αντιγραφή των περιεχομένων ενός CD στον υπολογιστή σας ή σε μια κινητή συσκευή είναι απολύτως νόμιμη εφόσον έχετε ένα αντίγραφο του CD. Δεν μπορείτε να δημιουργήσετε αντίγραφα και να τα πουλήσετε.

Αλλαγή της προεπιλεγμένης μορφής ήχου

Πριν να αντιγράψετε ένα CD, κάντε τα εξής:

  1. Ανοίξτε το Windows Media Player και κάντε κλικ στην επιλογή Οργάνωση.
  2. Επιλέξτε Επιλογές.
  3. Κάντε κλικ στην καρτέλα Rip Music .
  4. Η προεπιλεγμένη μορφή είναι το Windows Media Audio, το οποίο μπορεί να μην είναι συμβατό με τις κινητές συσκευές. Αντ 'αυτού, κάντε κλικ στο πεδίο Μορφή και αλλάξτε την επιλογή σε MP3 , η οποία είναι μια καλύτερη επιλογή για μουσική.
  5. Αν παίζετε τη μουσική πίσω σε μια συσκευή αναπαραγωγής υψηλής ποιότητας, χρησιμοποιήστε το ρυθμιστικό στην ενότητα " Ηχητική ποιότητα " για να βελτιώσετε την ποιότητα της μετατροπής μετακινώντας το ρυθμιστικό προς την καλύτερη ποιότητα . Σημείωση: Αυτό αυξάνει το μέγεθος των αρχείων MP3 .
  6. Κάντε κλικ στο OK για να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις και να βγείτε από την οθόνη.

Αντιγραφή του CD

Τώρα που έχετε ρυθμίσει τη μορφή ήχου, είναι καιρός να αντιγράψετε ένα CD:

  1. Τοποθετήστε ένα CD στη μονάδα δίσκου. Το όνομά του θα εμφανιστεί στον αριστερό πίνακα της καρτέλας Rip Music του Windows Media Player.
  2. Κάντε κλικ στο όνομα του CD μία φορά για να εμφανιστεί η λίστα κομματιών, η οποία πιθανώς δεν θα περιλαμβάνει τα ονόματα της μουσικής στο CD, μόνο γενικά ονόματα κομματιών. Θα μπορούσατε να αντιγράψετε το CD σε αυτό το σημείο, αλλά ίσως προτιμάτε να έχετε πρώτα τα σωστά ονόματα για τα τραγούδια.
  3. Για να αναζητήσετε τα ονόματα των τραγουδιών στην ηλεκτρονική βάση δεδομένων CD, κάντε δεξί κλικ στο όνομα του CD ξανά. Επιλέξτε Εύρεση πληροφοριών άλμπουμ .
  4. Εάν το άλμπουμ δεν αναγνωρίζεται αυτόματα, πληκτρολογήστε το όνομα στο παρεχόμενο πεδίο. Κάντε κλικ στο σωστό άλμπουμ στα αποτελέσματα αναζήτησης και κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο .
  5. Επιβεβαιώστε οπτικά ότι η λίστα κομματιών περιέχει τα ονόματα μουσικής CD. Θα πρέπει να ταιριάζει με τη λίστα στο πίσω μέρος του CD σας. Κάντε κλικ στο κουμπί Τέλος .
  6. Καταργήστε την επιλογή κάθε τραγουδιού που δεν θέλετε να τραβήξετε και κάντε κλικ στο εικονίδιο του CD στον αριστερό πίνακα για να αρχίσετε να αντιγράφετε τη μουσική.
  7. Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία αντιγραφής, μεταβείτε στη βιβλιοθήκη μουσικής στο αριστερό πλαίσιο όπου μπορείτε να δείτε το πρόσφατα αλλοιωμένο άλμπουμ.