Τι συνέβη με την ιστοσελίδα κοινωνικής σελιδοποίησης Blinklist;

Ο Blinklist έχει εξαφανιστεί, αλλά υπάρχουν και άλλες μεγάλες τοποθεσίες bookmarking εκεί έξω

Ενημέρωση: Ο Blinklist δεν είναι πλέον μια υπηρεσία κοινωνικού bookmarking. Ο ιστότοπος έχει μετατραπεί από τότε σε ιστολόγιο που σχετίζεται με τεχνολογίες και περιλαμβάνει ιστορίες σχετικά με τις εκκινήσεις και τις εφαρμογές. Ο ίδιος ο ιστότοπος μπορεί επίσης να είναι ξεπερασμένος και ίσως εγκαταλειφθεί από τους ιδιοκτήτες του, δεδομένου ότι το έτος πνευματικής ιδιοκτησίας που εμφανίζεται στο υποσέλιδο είναι το 2015.

Ελέγξτε αυτούς τους άλλους πόρους για το κοινωνικό bookmarking:

Σχετικά με το Blinklist

Blinklist ήταν μια μεγάλη κοινωνική bookmarking site για αρχάριους και για τους μακροχρόνιους χρήστες του διαδικτύου. Επιτρέπει στους χρήστες να οργανώνουν τους σελιδοδείκτες τους με βάση τις ετικέτες των λέξεων-κλειδιών, να δουν τον τρόπο με τον οποίο οι άλλοι βαθμολόγησαν τους σελιδοδείκτες τους και να δουν προσφάτως προστεθείσες, δημοφ Ο ιστότοπος χρησιμοποιείται επίσης για να παρουσιάσει μαθήματα βίντεο που το καθιστούν εύκολο για τους νέους για κοινωνική bookmarking να ξεκινήσουν και να λειτουργούν.

Μπορεί να προστεθεί ένα κουμπί "αναβοσβήνει" στη γραμμή εργαλείων του προγράμματος περιήγησης για γρήγορη δημιουργία σελιδοδεικτών και τοποθέτηση ετικετών χωρίς να απομακρυνθεί από τον ιστότοπο. Οι χρήστες θα μπορούσαν επίσης να επισημάνουν μερικά από τα κείμενα του ιστότοπου και να τα προσθέσουν στους σελιδοδείκτες τους ως πρόσθετο μπόνους.

Blinklist Επαγγελματίες

Blinklist Μειονεκτήματα

Το Blinklist εξέτασε

Το Blinklist ξεκίνησε με το social bookmarking αρκετά απλό. Η δημιουργία ενός λογαριασμού ήταν τόσο εύκολη όσο η επιλογή ονόματος και κωδικού πρόσβασης, η εισαγωγή της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και η πληκτρολόγηση των γραμμάτων από την εικόνα φιλτραρίσματος ανεπιθύμητης αλληλογραφίας.

Μόλις ο λογαριασμός σας έχει ρυθμιστεί, ο Blinklist σας έδωσε ένα γρήγορο σεμινάριο που εξηγεί πώς μπορείτε να προσθέσετε το κουμπί αναβοσβήνει στο πρόγραμμα περιήγησης και πώς να προσθέσετε σελιδοδείκτες σε ιστότοπους. Αυτοί οι νέοι στην κοινωνική bookmarking βρήκαν πιθανώς τα tutorials βίντεο τους ένα χρήσιμο επίδομα.

Το κουμπί αναβοσβήνει σας επιτρέπει να προσθέσετε έναν ιστότοπο στη λίστα σας με ένα μόνο κλικ. Αντί να σας μεταφέρουμε στην τοποθεσία Blinklist, το κουμπί έφερε ένα μικρό παράθυρο όπου μπορείτε να προσθέσετε τις κατάλληλες ετικέτες λέξεων-κλειδιών, να γράψετε μια μικρή περιγραφή, να βαθμολογήσετε τον ιστότοπο ή να στείλετε τον ιστότοπο σε έναν φίλο. Εάν έχετε επισημάνει ένα τμήμα κειμένου στην ιστοσελίδα πριν κάνετε κλικ στο κουμπί, το κείμενο θα εμφανιστεί στο πεδίο σημειώσεων, εξοικονομώντας τον εαυτό σας με κάποια πληκτρολόγηση.

Οι σελιδοδείκτες οργανώθηκαν σε μια σελίδα που ήταν εύκολο να το διαβάσετε, όπου θα μπορούσατε εύκολα να τις αναζητήσετε. Θα μπορούσατε επίσης να δείτε πόσα αναβοσβήματα είχαν, τα οποία έδειξαν τον αριθμό των φορών που είχαν καταχωριστεί από άλλους χρήστες. Θα μπορούσατε επίσης να δείτε τη συνολική βαθμολογία που δόθηκε από τους χρήστες.

Οι φίλοι θα μπορούσαν επίσης να προστεθούν στο Blinklist και οι δημόσιοι σελιδοδείκτες θα μπορούσαν να αναζητηθούν. Ενώ αυτό ήταν μια σχετικά απλή διαδικασία, υπήρχαν ακόμα μερικές συστροφές στο σύστημα. Για παράδειγμα, ενώ θα μπορούσατε να δείτε ποιος πρόσθεσε έναν ιστότοπο στη λίστα που προστέθηκε πρόσφατα, δεν μπορείτε να δείτε ποιος πρόσθεσε σελιδοδείκτες στις λίστες «καυτό τώρα» ή «δημοφιλή».

Ο Blinklist είχε επίσης αρκετά πρόβλημα με το spam, οπότε μερικές φορές η αναζήτηση στους δημόσιους σελιδοδείκτες ήταν απογοητευτική όταν οι περισσότεροι από τους ιστότοπους που προέκυψαν ήταν spam. Αυτό θα μπορούσε να συνέβαλε στην αποτυχία του ιστοτόπου με την πάροδο του χρόνου, ειδικά καθώς άλλες ιστοσελίδες κοινωνικής bookmarking έγιναν δημοφιλέστερες.

Ένα ωραίο πρόσθετο επίδομα ήταν η κάρτα μηνυμάτων που σας επέτρεψε να δημοσιεύσετε ένα γρήγορο μήνυμα. Αυτό ήταν ένα πραγματικό όφελος για τους νέους χρήστες που είχαν ερωτήσεις και δεν μπόρεσαν να βρουν τις απαντήσεις στο FAQ.

Ενημερώθηκε από: Elise Moreau