Πώς να σκουπίσετε έναν σκληρό δίσκο

Σκουπίστε ένα σκληρό δίσκο του υπολογιστή καθαρίστε με αυτά τα βήματα

Για να σκουπίσετε ένα σκληρό δίσκο σημαίνει να διαγράψετε εντελώς τη μονάδα όλων των πληροφοριών. Η διαγραφή όλων δεν σκουπίζει έναν σκληρό δίσκο και η μορφοποίηση δεν [πάντα] σκουπίζει έναν σκληρό δίσκο. Θα χρειαστεί να κάνετε ένα επιπλέον βήμα για να σκουπίσετε εντελώς τον σκληρό δίσκο.

Όταν διαμορφώνετε έναν σκληρό δίσκο ή διαγράφετε ένα διαμέρισμα , συνήθως απλά διαγράφετε το σύστημα αρχείων , καθιστώντας τα δεδομένα αόρατα ή δεν εμφανίζονται πλέον ευδιάκριτα, αλλά δεν έχουν φύγει. Ένα πρόγραμμα ανάκτησης αρχείων ή ειδικό υλικό μπορεί εύκολα να ανακτήσει τις πληροφορίες.

Εάν θέλετε να βεβαιωθείτε ότι οι προσωπικές σας πληροφορίες έχουν φύγει για πάντα, θα πρέπει να σκουπίσετε το σκληρό δίσκο χρησιμοποιώντας ειδικό λογισμικό.

Σημαντικό: Βλ. Συμβουλή # 2 στο κάτω μέρος της σελίδας για πληροφορίες σχετικά με ένα "απλό" σκούπισμα χρησιμοποιώντας την εντολή μορφοποίησης στα Windows 10 , Windows 8 , Windows 7 και Windows Vista .

Ακολουθήστε τα παρακάτω εύκολα βήματα για να σκουπίσετε εντελώς έναν σκληρό δίσκο:

Πώς να σκουπίσετε έναν σκληρό δίσκο υπολογιστή

Απαιτείται χρόνος: Η διαδικασία αυτή μπορεί να διαρκέσει αρκετά λεπτά έως αρκετές ώρες, ανάλογα με το μέγεθος της μονάδας δίσκου και το λογισμικό / τη μέθοδο που επιλέγετε να την σκουπίσετε.

 1. Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας οτιδήποτε θέλετε να κρατήσετε. Όταν ολοκληρωθεί η σκούπισή του σκληρού δίσκου, δεν θα υπάρχει κανένας τρόπος να αποκτήσετε τίποτα στην πίσω μονάδα.
  1. Συμβουλή: Αν έχετε ήδη χρησιμοποιήσει μια υπηρεσία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας online , μπορείτε να υποθέσετε με ασφάλεια ότι όλα τα σημαντικά αρχεία σας έχουν ήδη δημιουργηθεί αντίγραφα ασφαλείας στο διαδίκτυο.
  2. Σημαντικό: Μερικές φορές υπάρχουν πολλές μονάδες δίσκου σε έναν σκληρό δίσκο. Μπορείτε να προβάλετε τις μονάδες δίσκου (τόμους) που κάθονται σε σκληρό δίσκο από το εργαλείο διαχείρισης δίσκων στα Windows.
 2. Κατεβάστε ένα δωρεάν πρόγραμμα καταστροφής δεδομένων . Οποιοδήποτε από τα οκτώ προγράμματα που συνιστούμε σε αυτήν τη λίστα θα λειτουργήσει εξαιρετικά επειδή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να σκουπίσει έναν σκληρό δίσκο από έξω από τα Windows, ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό εάν θέλετε να σκουπίσετε το σκληρό δίσκο στο οποίο είναι εγκατεστημένα τα Windows.
  1. Συμβουλή: Είμαι ένας μεγάλος οπαδός του DBAN , το πρώτο μας pick στη λίστα. Είναι πιθανώς το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο εργαλείο σκουπίσματος σκληρού δίσκου. Δείτε το πώς να σκουπίσετε έναν σκληρό δίσκο με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα DBAN εάν είστε νευρικοί για το σκούπισμα του σκληρού δίσκου ή προτιμάτε μια πιο λεπτομερή περίληψη (ναι, με στιγμιότυπα οθόνης).
  2. Σημείωση: Υπάρχουν πραγματικά πολλοί τρόποι για να διαγράψετε εντελώς έναν σκληρό δίσκο, αλλά χρησιμοποιώντας το λογισμικό καταστροφής δεδομένων είναι το πιο εύκολο και εξακολουθεί να επιτρέπει τη χρήση του σκληρού δίσκου και πάλι.
 1. Στη συνέχεια, συμπληρώστε τα απαραίτητα βήματα για την εγκατάσταση του λογισμικού ή, στην περίπτωση ενός προγράμματος εκκίνησης όπως το DBAN, αποκτήστε την εικόνα ISO σε δίσκο CD ή DVD ή συσκευή USB , όπως μια μονάδα flash :
  1. Εάν χρησιμοποιείτε ένα CD ή DVD , αυτό συνήθως περιλαμβάνει την εγγραφή της εικόνας ISO σε ένα δίσκο και στη συνέχεια εκκίνηση από το δίσκο για να εκτελέσετε το πρόγραμμα.
  2. Αν χρησιμοποιείτε μονάδα flash ή άλλη μονάδα USB , αυτό συνήθως περιλαμβάνει την καύση της εικόνας ISO στη συσκευή USB και στη συνέχεια εκκίνηση από αυτήν τη μονάδα USB για να ξεκινήσετε.
 2. Σκουπίστε το σκληρό δίσκο σύμφωνα με τις οδηγίες του προγράμματος.
  1. Σημείωση: Τα περισσότερα προγράμματα καταστροφής δεδομένων χρησιμοποιούν αρκετές διαφορετικές μεθόδους για να σκουπίσετε έναν σκληρό δίσκο. Αν είστε περίεργοι για την αποτελεσματικότητα ή τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για την ολοκλήρωση της σάρωσης του σκληρού δίσκου, ανατρέξτε στις μεθόδους αποκατάστασης στοιχείων .
 3. Αφού σκουπίσετε σωστά έναν σκληρό δίσκο, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι οποιαδήποτε πληροφορία ήταν σχετικά με το δίσκο έχει πλέον φύγει για καλό.
  1. Τώρα μπορείτε να εγκαταστήσετε τα Windows στη μονάδα δίσκου, να δημιουργήσετε ένα νέο διαμέρισμα , να πουλήσετε ή να παραδώσετε τον σκληρό δίσκο ή τον υπολογιστή, να το ανακυκλώσετε ή να το απορρίψετε , να επαναφέρετε τα αρχεία που έχετε δημιουργήσει ή να κάνετε οτιδήποτε άλλο χρειάζεται να κάνετε.

Συμβουλές & amp; Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σκούπισμα σκληρών δίσκων

 1. Το σκούπισμα ενός σκληρού δίσκου είναι ανεξάρτητο από το λειτουργικό σύστημα , εφ 'όσον χρησιμοποιείτε ένα από τα εργαλεία εκκίνησης από τη λίστα μας. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την ίδια γενική διαδικασία για να σκουπίσετε έναν σκληρό δίσκο εάν διαθέτετε Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP , Linux ή οποιοδήποτε άλλο λειτουργικό σύστημα υπολογιστή.
 2. Ξεκινώντας από τα Windows Vista, η διαδικασία μορφοποίησης άλλαξε και εφαρμόστηκε ένα μόνο μηδενικό πέρασμα εγγραφής σε κάθε τυποποιημένη (μη γρήγορη) μορφή. Με άλλα λόγια, μια πολύ βασική σκουπίστε σκληρό δίσκο εκτελείται κατά τη διάρκεια μιας μορφής.
  1. Εάν ένα μόνο πέρασμα μηδέν εγγραφής είναι αρκετά καλό για εσάς, θεωρήστε το δίσκο σας σκουπισμένο μετά από μια κανονική μορφή στα Windows 10, πίσω από τα Windows Vista. Αν θέλετε κάτι ακόμα πιο ασφαλές, προχωρήστε και ακολουθήστε τις οδηγίες σκουπίσματος του σκληρού δίσκου παραπάνω.
  2. Λάβετε επίσης υπόψη σας ότι αυτό είναι ένα σκούπισμα μόνο του διαμερίσματος που διαμορφώνετε. Αν έχετε περισσότερα από ένα διαμερίσματα σε έναν φυσικό σκληρό δίσκο, θα πρέπει να διαμορφώσετε και αυτές τις πρόσθετες μονάδες, αν θέλετε να θεωρήσετε ολόκληρο το φυσικό δίσκο ως "σκουπισμένο".
 1. Εάν αυτό που πραγματικά θέλετε να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι τα αρχεία που διαγράφετε έχουν πάει πραγματικά, ένα εργαλείο σκουπίσματος δεδομένων είναι κάτι περισσότερο από αυτό που χρειάζεστε. Ανατρέξτε στη λίστα Προγράμματα προγραμμάτων λογισμικού "Τελεφερίκ" για προγράμματα που "καταστρέφουν" τα μεμονωμένα αρχεία με βάση τις ανάγκες σας.
  1. Πολλά από αυτά τα προγράμματα "τεμαχιστή" κάνουν επίσης αυτό που ονομάζεται ελεύθερο σκουπίστε χώρο , το οποίο είναι ένα σκουπίστε από όλο τον ελεύθερο χώρο στο σκληρό σας δίσκο, το οποίο φυσικά θα περιλάμβανε οποιοδήποτε από τα παλιότερα διαγραμμένα αρχεία σας.
  2. Ακόμα μπερδεμένος? Δείτε το Wipe vs Shred vs Delete vs Erase: Ποια είναι η διαφορά; για πολλά περισσότερα σχετικά με αυτό.