Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας στο μαγικό ποντίκι τραβά ένα νόμο εξαναγκασμού

Χρησιμοποιήστε επαναφορτιζόμενες μπαταρίες NiMH AA για να μειώσετε το κόστος ενέργειας

Το πρωτότυπο Magic Mouse έρχεται με αλκαλικές μπαταρίες AA προεγκατεστημένες και έτοιμες για χρήση. Μερικοί πρώτοι χρήστες του Magic Mouse ανέφεραν ότι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας ήταν αβυσσαλυστική, αν και: μόλις 30 ημέρες περίπου. Αυτό μπορεί να είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η Apple άλλαξε τον τύπο της μπαταρίας που χρησιμοποιείται στο Magic Mouse 2 σε μια εσωτερική επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου.

Οι μπαταρίες, και όχι το ποντίκι, μπορεί να είναι ο ένοχος. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το Magic Mouse συνοδεύεται από μπαταρίες Energizer, οι οποίες είναι μια καλά-αναγνωρισμένη μάρκα, αλλά είναι δύσκολο να γνωρίζουμε πόσο καιρό βρίσκονται στο ράφι πριν εγκατασταθεί σε ένα μαγικό ποντίκι. Είναι πιθανό ότι οι νέες, νέες μπαταρίες θα διαρκέσουν περισσότερο από τις 30 ημέρες που μερικοί χρήστες βγαίνουν από την αρχική παρτίδα.

Φυσικά, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας εξαρτάται επίσης από τη χρήση. Το μαγικό ποντίκι υποτίθεται ότι μπαίνει σε κατάσταση αδρανοποίησης όταν εντοπίζει έλλειψη χρήσης, γεγονός που θα βοηθήσει στην επέκταση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας. Απενεργοποιώντας το μαγικό ποντίκι χειροκίνητα όταν τελειώσετε τη χρήση του, με το διακόπτη στην κοιλιά του ποντικιού, θα πρέπει να συμβάλει στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας λίγο περισσότερο.

Μια άλλη επιλογή για να βγάζετε τη μέγιστη ζωή από τις μπαταρίες του Magic Mouse είναι να τις αντικαταστήσετε είτε με μπαταρίες τύπου AA λιθίου-ιόντων είτε με επαναφορτιζόμενες NiMH μπαταρίες (Nickel Metal Hydride) . Και οι δύο πρέπει να παρέχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. οι μπαταρίες NiMH έχουν το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι είναι επαναφορτιζόμενες.

Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε την επαναφορτιζόμενη διαδρομή, αναζητήστε NiMH AA με μια βαθμολογία 2900 Mah (Milla amp hour) ή καλύτερη. Πολλά από τα φουσκωτά, επαναφορτιζόμενα εμπορικά σήματα που βρίσκετε στο διάδρομο τακτοποίησης του τοπικού σας υλικού ή μπακάλικου έχουν βαθμολογία 2300 έως 2500 Mah. Ενώ θα δουλέψουν, δεν θα έχουν τόσο μεγάλη ισχύ και θα βρεθείτε να τα επαναφορτίζετε αρκετά συχνά. Οι μπαταρίες 2900 Mah αναφέρονται μερικές φορές ως High Capacity ή άλλες μάρκες μάρκετινγκ.

Τα λιθίου AA είναι επίσης διαθέσιμα σε διάφορες βαθμολογίες Mah, και για άλλη μια φορά, η βαθμολογία 2900 Mah είναι μια καλή αξία για να ψάξετε. Το πλεονέκτημα των μπαταριών λιθίου είναι μια πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας από τα τυπικά αλκαλικά ΑΑ. Επίσης, διαρκούν περισσότερο από τις μπαταρίες NiMH σε μία μόνο φόρτιση, αλλά δεν είναι επαναφορτιζόμενες.

Φυσικά, οι ΑΑ λιθίου έχουν ένα μειονέκτημα. είναι λίγο ακριβό σε σύγκριση με τις τυπικές μπαταρίες AA.

Επαναφορτιζόμενες μπαταρίες

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, μία επιλογή είναι η χρήση επαναφορτιζόμενων μπαταριών AA. Χρησιμοποιούμε τον φορτιστή μπαταρίας της Apple, ο οποίος συνοδεύεται από έξι μπαταρίες NiMH υψηλής χωρητικότητας και τον φορτιστή μπαταριών δύο θέσεων. Οι έξι επαναφορτιζόμενες μπαταρίες είναι αρκετές για να τροφοδοτήσουν το Magic Mouse (δύο μπαταρίες), το πληκτρολόγιο Bluetooth της Apple (δύο μπαταρίες) και να αφήσουν δύο μπαταρίες στο φορτιστή για να έχετε πάντα μια πλήρως φορτισμένη συσκευή έτοιμη για χρήση.

Ο φορτιστής μπαταρίας της Apple είναι της έξυπνης ποικιλίας. μπορείτε να αφήσετε τις μπαταρίες στο φορτιστή χωρίς φόβο να τους υπερφορτώσετε. Επίσης, ο φορτιστής μπαταρίας έχει μία από τις χαμηλότερες ρεύμαες κλήσεις οποιουδήποτε φορτιστή μόλις οι μπαταρίες του φορτιστή φτάσουν σε πλήρη φόρτιση. Όταν ο φορτιστής γίνει αδρανής, η κλήρωση βαμπίρ (η κατανάλωση ενέργειας όταν είναι εκτός λειτουργίας ή σε κατάσταση αναμονής) είναι μόλις 30 mW (milliwatts), σε σύγκριση με την τυπική κλήρωση 315 mW του φορτιστή μπαταρίας.

Ο φορτιστής μπαταρίας της Apple θα λειτουργεί επίσης με οποιαδήποτε επαναφορτιζόμενη μπαταρία NiMH AA, όχι μόνο τη μάρκα της Apple.