Τι είναι το Bitcoin Cash;

Μπερδευτήκατε μεταξύ του Bitcoin και του spinoff του; Έχουμε τις απαντήσεις

Δημιουργήθηκε το 2009, το bitcoin είναι ένα εικονικό νόμισμα (ή κρυπτογράφηση ) το οποίο επιτρέπει στους χρήστες του να στέλνουν και να λαμβάνουν κεφάλαια απευθείας μεταξύ τους χωρίς να απαιτείται από μια τράπεζα ή άλλο διαμεσολαβητή επεξεργασίας πληρωμών να διευκολύνει τη συναλλαγή. Αυτό το σύστημα peer-to-peer βασίζεται στην τεχνολογία blockchain , η οποία διατηρεί ένα δημόσιο βιβλίο όλων των μεταφορών στο δίκτυο bitcoin, αποτρέποντας ταυτόχρονα τη δόλια δραστηριότητα, όπως η διπλή δαπάνη.

Το Bitcoin είναι το πιο δημοφιλές κρυπτοσυγκέντρωμα στον κόσμο με ευρύ περιθώριο, αλλά έχει αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις καθώς συνεχίζει να επεκτείνεται, ειδικά όσον αφορά την επεκτασιμότητα και τον χειρισμό της ταχείας ανάπτυξής του. Οι διαφωνίες εντός της κοινότητας bitcoin σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης αυτών των ζητημάτων οδήγησαν τελικά σε μια σκληρή διακλάδωση στο blockchain της και στη δημιουργία μιας νέας αυτόνομης cryptocurrency που ονομάζεται Bitcoin Cash (BCC).

Περισσότερες συναλλαγές, περισσότερα προβλήματα

Το Bitcoin χρησιμοποιεί τη μέθοδο Proof-of-Work (PoW) για να επιβεβαιώσει τις συναλλαγές στο δίκτυό του και στη συνέχεια να τις προσθέσει στο blockchain. Όταν πραγματοποιείται πρώτα μια συναλλαγή, ομαδοποιείται με άλλες που δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί σε κρυπτογραφικά προστατευμένο μπλοκ.

Οι υπολογιστές, που συνήθως αναφέρονται ως ανθρακωρύχοι, χρησιμοποιούν στη συνέχεια την ισχύ επεξεργασίας των κύκλων GPU και / ή CPU τους για την επίλυση πολύπλοκων μαθηματικών προβλημάτων. Περνάνουν τα δεδομένα μέσα σε ένα μπλοκ μέσω του αλγορίθμου SHA-256 έως ότου η συλλογική τους δύναμη ανακαλύψει μια λύση και ως εκ τούτου λύνει το μπλοκ.

Αφού λυθεί, το μπλοκ προσαρτάται στο blockchain και όλες οι αντίστοιχες συναλλαγές επικυρώνονται και θεωρούνται ότι έχουν πλήρως υποστεί επεξεργασία σε αυτό το σημείο. Οι ανθρακωρύχοι που λύνουν το μπλοκ ανταμείβονται στο bitcoin, με το ποσό που κάθε άτομο λαμβάνει με βάση την αντίστοιχη δύναμη εξαναγκασμού.

Το μέγιστο μέγεθος ενός μπλοκ στο blockchain bitcoin περιορίζεται στο 1 MB, περιορίζοντας τον αριθμό των συναλλαγών που μπορούν να επιβεβαιωθούν οποιαδήποτε στιγμή. Ως αποτέλεσμα, οι χρήστες που υπέβαλαν συναλλαγές βρέθηκαν να περιμένουν περισσότερο και περισσότερο για επιβεβαίωση, καθώς η χρήση bitcoin συνέχισε να αυξάνεται.

Όσοι επέλεξαν να πληρώσουν μεγαλύτερα τέλη συναλλαγών συγκέντρωσαν προτεραιότητα, αλλά η συνολική συμφόρηση ήταν εμφανής. Ο μέσος χρόνος για την επικύρωση της νομιμότητας μιας συναλλαγής bitcoin είχε επιβραδυνθεί σημαντικά, μια τάση που πιθανότατα θα συνεχιστεί.

Η γέννηση του Bitcoin Cash

Η λύση αυτού του προβλήματος μπορεί να φαίνεται απλή με την πρώτη ματιά: απλώς αυξήστε το μέγεθος του μπλοκ. Δεν είναι όμως τόσο εύκολο, καθώς υπάρχουν πολλαπλά πλεονεκτήματα για τα υπέρ και τα κατά, που πρέπει να λαμβάνουν υπόψη όταν κάνουν μια τέτοια αλλαγή. Πολλοί στην κοινότητα bitcoin υποστήριζαν να αφήνουν τα πράγματα όπως είναι, ενώ άλλοι φώναξαν για ένα μεγαλύτερο μέγιστο μπλοκ.

Τελικά, αυτό το σκληρό πιρούνι του blockchain ήταν το μονοπάτι που αποφάσισαν εκείνοι στην τελευταία ομάδα. Η διάσπαση πραγματοποιήθηκε την 1η Αυγούστου 2017, σηματοδοτώντας τη δημιουργία της Bitcoin Cash ως δική της ανεξάρτητη κρυπτογράφηση. Αυτό σήμαινε ότι οι λαοί που κατείχαν bitcoin κατά το χρόνο του πιρουνιού τώρα διέθεταν παρόμοιο ποσό Bitcoin Cash.

Όλες οι συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν μετά το τετράγωνο # 478558 στα bitcoin και τα μπλοκ αλυσίδες Bitcoin Cash, ωστόσο, αποτελούν μέρος εντελώς ξεχωριστών οντοτήτων και δεν έχουν σχέση μεταξύ τους προς τα εμπρός. Το Bitcoin Cash είναι μια εναλλακτική κρυπτογράφηση, γνωστή και ως altcoin, με μοναδική βάση κώδικα, κοινότητα προγραμματιστών και σύνολο κανόνων.

Bitcoin μετρητά εναντίον Bitcoin: Οι βασικές διαφορές

Αγορά, πώληση και εμπορία Bitcoin Cash

Το Bitcoin Cash μπορεί να αγοραστεί, να πωληθεί και να διακινηθεί για νόμισμα fiat, όπως δολάρια ΗΠΑ ή άλλα κρυπτοσυχνότητες, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του bitcoin, σε πολλά δημοφιλή χρηματιστήρια όπως το Coinbase , το Bittrex, το Kraken και το CEX.IO.

Bitcoin Cash Πορτοφόλια

Όπως και με το Bitcoin, το Litecoin, το Feathercoin και άλλες κρυπτοσυχνότητες, το Bitcoin Cash μπορεί να αποθηκευτεί σε ψηφιακό λογισμικό πορτοφολιού ή σε φυσικό πορτοφόλι υλικού - και οι δύο προστατεύονται από ιδιωτικά κλειδιά. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να αποθηκεύσετε το BCC offline σε χαρτοφυλάκιο χαρτιού, αλλά αυτή η μέθοδος συνιστάται μόνο για προχωρημένους χρήστες.

Για μια λίστα με συνιστώμενα πορτοφόλια Bitcoin Cash, επισκεφθείτε το BitcoinCash.org.