Πρόσβαση στο Xbox Live και τα επιτεύγματά σας στην περιήγηση

Μήπως ακούει ότι γνωστό "plop" παίζοντας ένα παιχνίδι Xbox στείλετε την καρδιά σας aflutter;

Η Microsoft άλλαξε το παιχνίδι για πάντα - καλό ή κακό - όταν εισήγαγε τα επιτεύγματα πολλά, πολλά φεγγάρια πριν. Ως κάποιος που έχει κερδίσει 100 τοις εκατό επιτεύγματα σε μερικά παιχνίδια, καταλαβαίνω σίγουρα την γοητεία του να πάρει αυτά τα "cheevos".

Για τους ανθρώπους που θέλουν να έχουν πρόσβαση στο Xbox Live ή να παρακολουθούν τα επιτεύγματά τους οπουδήποτε και να είναι, η εμφάνιση των smartphones και, σε κάποιο βαθμό, τα tablet επέτρεψε όχι μόνο να ελέγξετε τα επιτεύγματα και τους φίλους σας, αλλά και να επεξεργαστείτε το προφίλ σας και ακόμα και το avatar σας εν κινήσει. Αν θέλετε να έχετε πρόσβαση στο Xbox Live κυριολεκτικά στις τσέπες σας ή στην παλάμη των χεριών σας, μπορείτε να βρείτε μερικούς γρήγορους τρόπους για να το έχετε πρόσβαση εν κινήσει μέσω της κινητής σας συσκευής.

Το πρόγραμμα περιήγησης smartphone σας

Ένας τρόπος για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Xbox Live στο smartphone ή στο tablet σας είναι να μεταβείτε απλά στο πρόγραμμα περιήγησης και να επισκεφθείτε απευθείας τον ιστότοπο του Xbox Live. Η διεύθυνση μπορεί να αλλάξει ανάλογα με την περιοχή, ώστε να μπορέσετε να προχωρήσετε και να το κάνετε μόνο στο Google (για τους παίκτες στις Ηνωμένες Πολιτείες, για παράδειγμα, η διεύθυνση είναι www.xbox.com/en-US/live/).

Μόλις βρίσκεστε στον ιστότοπο, μπορείτε να συνδεθείτε πατώντας το εικονίδιο που βρίσκεται στην πάνω δεξιά γωνία της οθόνης σας και υποδεικνύεται από τρεις γραμμές. Έχω επαληθεύσει ότι αυτή η μέθοδος είναι η ίδια ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιείτε το Safari, το Chrome, την εφαρμογή Google και ακόμη και το πρόγραμμα περιήγησης των χρηστών της Samsung στο smartphone της Galaxy S.

Μόλις συνδεθείτε, αγγίξτε ξανά το ίδιο εικονίδιο τριών γραμμών στην πάνω δεξιά γωνία και θα δείτε την εικόνα, το όνομα και το Gamertag του προφίλ σας. Πατήστε αυτή τη γενική περιοχή και θα εμφανιστεί μια δέσμη επιλογών που θα σας επιτρέψουν να αποκτήσετε πρόσβαση στον λογαριασμό σας Microsoft, στο προφίλ σας, στη λίστα φίλων σας, στα μηνύματα και στις συνδρομές σας. Μπορείτε ακόμη να εξαργυρώσετε τους κωδικούς και να αλλάξετε τις ρυθμίσεις του Xbox από εδώ.

Για να ελέγξετε τα επιτεύγματά σας, απλά πατήστε στο "Προφίλ" και θα εμφανιστεί μια νέα οθόνη με το avatar σας, καθώς και μερικές καρτέλες μενού ακριβώς επάνω από αυτό. Ένα από αυτά είναι τα "Επιτεύγματα", τα οποία μπορείτε να αγγίξετε για πρόσβαση.

Ένα ζήτημα που έχω με την πρόσβαση στο Xbox Live μέσω του προγράμματος περιήγησης είναι ότι σας συνδέει αυτόματα με όποιο λογαριασμό της Microsoft ή του Hotmail μπορεί να έχετε ανοίξει σε μια διαφορετική καρτέλα προγράμματος περιήγησης. Δεδομένου ότι χρησιμοποιώ διαφορετικό λογαριασμό Microsoft για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και το προφίλ μου στο Xbox Live, αυτό μπορεί να είναι λίγο ενοχλητικό.

Η εφαρμογή Xbox LIVE μου

Εάν είστε χρήστης iPhone, iPad ή Android smartphone και προτιμάτε την απλότητα χρήσης μιας εφαρμογής για πρόσβαση στο Xbox Live, υπάρχει μια εφαρμογή για αυτό. Παλιά αναφορά, ξέρω.

Παρόλο που χρησιμοποίησα αρκετές εφαρμογές τρίτου μέρους τη μέρα, η Microsoft έχει πλέον μια επίσημη ονομασία My Xbox LIVE. Απλά κατεβάστε αυτό στη συσκευή σας iOS ή Android και είστε έτοιμοι.

Η διεπαφή για την εφαρμογή είναι πολύ απλούστερη από την τοποθεσία του κινητού. Το πρώτο παράθυρο σάς βάζει στο τμήμα Spotlight, το οποίο περιλαμβάνει μερικά βίντεο παιχνιδιών που η Microsoft θα θέλατε να παρακολουθήσετε. Αρκετά ύπουλος, η Microsoft ... Αντ 'αυτού, αυτό που πραγματικά θέλετε είναι το δεύτερο και το τρίτο παράθυρο, το οποίο μπορείτε να φτάσετε πατώντας αριστερά στην οθόνη σας. Παρεμπιπτόντως, σας προτείνω να πετάξετε πάνω στην άσπρη περιοχή στην κορυφή, κάνοντας έτσι στη γενική περιοχή της οθόνης μερικές φορές σας προκαλεί να ξεκινήσετε τυχαία ένα βίντεο (grrr!).

Το δεύτερο παράθυρο είναι το τμήμα Κοινωνικό, το οποίο δείχνει το συνολικό σκορ σας για τα επιτεύγματά σας καθώς και το avatar σας. Πατήστε στον avatar σας και θα καλέσει ό, τι κατοικίδιο ζώο έχετε εκεί μέσα ή κάνετε διαφορετικά κινούμενα σχέδια. Στα δεξιά του avatar σας υπάρχουν μενού για πρόσβαση σε φίλους, μηνύματα και φάρους. Μπορείτε επίσης να επεξεργαστείτε το προφίλ σας μέσω του εικονιδίου μολυβιού ή του avatar σας μέσω του εικονιδίου πουκάμισου στο κάτω μεσαίο μενού.

Η τρίτη οθόνη, εν τω μεταξύ, σας παραθέτει τα επιτεύγματα κατά παιχνίδι. Αν έχετε αναπαράγει παιχνίδια TON όπως και εγώ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εικονίδιο του μεγεθυντικού φακού για να αναζητήσετε ένα συγκεκριμένο παιχνίδι.


Jason Hidalgo είναι expert φορητό ηλεκτρονικών υπολογιστών dwc.com.au. Ναι, είναι εύκολα διασκεδασμένος. Τον ακολουθήστε στο Twitter @ jasonhidalgo και διασκεδάστε επίσης.