Απενεργοποίηση συνδυασμού πλήκτρων στο Word

Οι συντομεύσεις μπορούν να απενεργοποιηθούν για ένα ή όλα τα έγγραφα του Word

Οι συνδυασμοί πλήκτρων, που συχνά ονομάζονται πλήκτρα συντόμευσης, πιστώνονται με την αύξηση της παραγωγικότητας στο Word επειδή κρατάτε τα χέρια σας στο πληκτρολόγιο και όχι στο ποντίκι. Οι περισσότεροι συνδυασμοί πλήκτρων αρχίζουν με το πλήκτρο Ctrl, αν και κάποιοι χρησιμοποιούν το πλήκτρο Alt. Για παράδειγμα, ο συνδυασμός πληκτρολογίου Ctrl + C αντιγράφει οποιοδήποτε επιλεγμένο κείμενο στο πρόχειρο. Το Word παρουσιάζεται με πολλά πλήκτρα συντόμευσης που έχουν ήδη ρυθμιστεί, αλλά μπορείτε να δημιουργήσετε τους δικούς σας συνδυασμούς πλήκτρων.

Όπως μπορείτε να δημιουργήσετε νέα πλήκτρα συντόμευσης για εντολές ή μακροεντολές στο Microsoft Word , μπορείτε να απενεργοποιήσετε τα πλήκτρα συντόμευσης . Ενώ αυτές οι πληκτρολογήσεις παρέχουν πολύτιμες λειτουργίες στους περισσότερους χρήστες, μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα σε άτομα που τα ενεργοποιούν τυχαία.

Πώς να απενεργοποιήσετε μια συντόμευση στο Microsoft Word

Δεν μπορείτε να απενεργοποιήσετε ταυτόχρονα όλα τα πλήκτρα συντόμευσης. θα πρέπει να το κάνετε ένα κάθε φορά για τους συνδυασμούς πλήκτρων που σας ενοχλούν. Εάν αποφασίσετε ότι πρέπει να απενεργοποιήσετε συνδυασμό πλήκτρων στο Word, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Ανοίξτε ένα έγγραφο στο Microsoft Word .
  2. Από το μενού Εργαλεία , επιλέξτε Προσαρμογή πληκτρολογίου για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου Προσαρμογή πληκτρολογίου.
  3. Στο πλαίσιο κύλισης κάτω από την ετικέτα Κατηγορίες , επιλέξτε Όλες οι εντολές .
  4. Στο πλαίσιο κύλισης εντολών , επιλέξτε την κατηγορία που ισχύει για τη συντόμευση που θέλετε να καταργήσετε. Για παράδειγμα, στη λίστα εντολών, επιλέξτε CopyText αν θέλετε να καταργήσετε τη συντόμευση πληκτρολογίου κειμένου αντιγραφής.
  5. Όταν κάνετε κλικ σε αυτό, η κονσόλα πληκτρολογίου για την αντιγραφή κειμένου (ή ο συνδυασμός πληκτρολογίου που επιλέξατε) εμφανίζεται στο πλαίσιο κάτω από τα τρέχοντα πλήκτρα .
  6. Επισημάνετε τη συντόμευση στο πλαίσιο κάτω από την ετικέτα Τρέχοντα πλήκτρα .
  7. Κάντε κλικ στο κουμπί Κατάργηση για να διαγράψετε τον συνδυασμό πληκτρολογίου.
  8. Στο αναπτυσσόμενο πλαίσιο δίπλα στην επιλογή Αποθήκευση αλλαγών, επιλέξτε Κανονικό για να εφαρμόσετε την αλλαγή σε όλα τα έγγραφα που δημιουργήθηκαν στο Word. Για να απενεργοποιήσετε το κλειδί μόνο για το τρέχον έγγραφο, επιλέξτε το όνομα του εγγράφου από τη λίστα.
  9. Κάντε κλικ στο κουμπί OK για να αποθηκεύσετε την αλλαγή και να κλείσετε το παράθυρο διαλόγου.

Η λίστα όλων των εντολών είναι μακρά και δεν είναι πάντα εύκολο να καταλάβουμε. Χρησιμοποιήστε το πεδίο αναζήτησης στο επάνω μέρος του πλαισίου εντολών για να βρείτε τη συντόμευση που ψάχνετε. Για παράδειγμα, πληκτρολογήστε επικόλληση στο πεδίο αναζήτησης εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε τη συντόμευση συντόμευσης και η εντολή που επισημαίνεται είναι EditPaste . Επιστρέφει δύο συντομεύσεις στην περιοχή Τρέχοντα κλειδιά : ένας συνδυασμός πληκτρολογίου και μια καταχώρηση πλήκτρου F. Επισημάνετε αυτό που θέλετε να διαγράψετε πριν κάνετε κλικ στο κουμπί Κατάργηση .