Εισαγωγή πρόσθετων γραμματοσειρών σε προγράμματα του Microsoft Office

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς μερικοί άνθρωποι αποκτούν φανταχτερές ή προσαρμοσμένες γραμματοσειρές σε προγράμματα όπως το Word, το Excel, το PowerPoint και άλλα;

Το Microsoft Office έρχεται με πολλές προεγκατεστημένες γραμματοσειρές , αλλά πολλοί χρήστες κουραστούν να χρησιμοποιούν τις ίδιες παλαιότερες τυποποιημένες επιλογές. Μπορεί να έχετε ένα έργο που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει λίγο pizazz, ή ίσως απλά θέλετε να ξεχωρίσετε από το πλήθος σχετικά με την επόμενη επιχειρηματική πρόταση.

Αν θέλετε να προσθέσετε προσαρμοσμένες γραμματοσειρές που θα χρησιμοποιηθούν σε αυτά τα προγράμματα, μπορείτε να το κάνετε αρκετά γρήγορα.

Μια σημείωση σχετικά με την εύρεση και επιλογή γραμματοσειρών

Οι διαφορετικές γραμματοσειρές έχουν διαφορετικούς κανόνες. Πάντα να αναζητάτε γραμματοσειρές σε ιστότοπους που μπορείτε να εμπιστευτείτε. Για να τα βρείτε, αναζητήστε συστάσεις από άλλους που γνωρίζετε ή απευθυνθείτε για συμβουλές online.

Ορισμένες γραμματοσειρές στο διαδίκτυο είναι δωρεάν, αλλά πολλοί χρειάζονται μια αγορά, ειδικά αν χρησιμοποιείτε τη γραμματοσειρά για επαγγελματική ή εμπορική χρήση.

Επίσης, να έχετε κατά νου ότι η επιλογή μιας γραμματοσειράς είναι ένα σημαντικό στοιχείο για επιχειρηματικά και επαγγελματικά έγγραφα ή έργα. Πριν να αγοράσετε μια γραμματοσειρά ή να αφιερώσετε χρόνο στην ανάπτυξη ενός εγγράφου που βασίζεται σε μια αμφισβητήσιμη γραμματοσειρά, είναι μια καλή ιδέα να πάρετε μια δεύτερη γνώμη. Μάθετε πώς αντιδρούν οι άλλοι. Μπορεί να είναι εκπληκτικό να μάθετε ότι μια γραμματοσειρά που θεωρήσατε ότι ήταν πλήρως αναγνώσιμη είναι στην πραγματικότητα δύσκολη για τους άλλους να διαβάσουν.

Μια σημείωση για τα λειτουργικά συστήματα

Παρόλο που ενσωματώνετε νέες γραμματοσειρές στο Microsoft Office , το λειτουργικό σύστημα στο οποίο είναι εγκατεστημένο μπορεί να επηρεάσει τα ακριβή βήματα για την εισαγωγή γραμματοσειρών σε προγράμματα όπως το Word. Έτσι, ακόμη και αν τα παρακάτω βήματα δεν είναι ακριβώς αυτά που πρέπει να είναι για τη ρύθμιση του υπολογιστή σας, ελπίζουμε ότι αυτό χρησιμεύει ως γενική κατευθυντήρια γραμμή για να σας βοηθήσει να βρείτε το δρόμο σας.

Τρόπος εισαγωγής νέων γραμματοσειρών

  1. Βρείτε μια γραμματοσειρά από έναν ιστότοπο, όπως περιγράφεται παραπάνω.
  2. Κάντε λήψη του αρχείου γραμματοσειράς και βεβαιωθείτε ότι το αποθηκεύσατε σε μια τοποθεσία που θα θυμάστε. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι καταλήγει σε μια θέση που το Microsoft Office μπορεί να αναγνωρίσει. Προς το παρόν, απλά πρέπει να είναι σε ένα μέρος που δεν θα χάσετε το ίχνος.
  3. Βεβαιωθείτε ότι το αρχείο γραμματοσειράς εξάγεται, επίσης γνωστό ως αποσυνδεδεμένο. Τα αρχεία γραμματοσειρών συχνά συμπιέζονται σε μορφή τύπου zip για να μειώσουν το μέγεθος του αρχείου και να διευκολύνουν τη μεταφορά. Το Microsoft Office δεν μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτά τα νέα αρχεία γραμματοσειράς, εκτός εάν είναι ξετυλιγμένα. Για παράδειγμα, στα Windows, κάντε δεξί κλικ στο αρχείο και εξαγάγετε όλα . Αν έχετε άλλο προτιμώμενο πρόγραμμα εξαγωγής αρχείων, ίσως χρειαστεί να αναζητήσετε το όνομα του προγράμματος, όπως το 7-Zip. Αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα.
  4. Για Windows, κάντε κλικ στο Έναρξη - Ρυθμίσεις - Πίνακας Ελέγχου - Γραμματοσειρές - Αρχείο - Εγκατάσταση νέας γραμματοσειράς - Εντοπίστε το σημείο αποθήκευσης της γραμματοσειράς - Εντάξει .
  5. Εάν έχετε ήδη ανοίξει το πρόγραμμα του Microsoft Office, κλείστε το.
  6. Ανοίξτε το πρόγραμμα του Microsoft Office. Θα πρέπει να μπορείτε να μετακινηθείτε προς τα κάτω και να δείτε το εισαγόμενο όνομα γραμματοσειράς μαζί με τις εγγενείς γραμματοσειρές. ( Αρχική σελίδα - γραμματοσειρά ). Θυμηθείτε ότι θα πρέπει να μπορείτε να πληκτρολογήσετε το πρώτο γράμμα του ονόματος της γραμματοσειράς για να μεταβείτε στη λίστα και να βρείτε τη γραμματοσειρά σας το συντομότερο δυνατό.

Πρόσθετες συμβουλές:

  1. Όπως αναφέρθηκε, προσέξτε να κάνετε λήψη αρχείων μόνο από αξιόπιστους ιστότοπους. Οποιοδήποτε αρχείο κατεβάσετε αποτελεί κίνδυνο για τον υπολογιστή ή τη συσκευή σας.