Τι να κάνετε όταν δεν θα ανοίξουν τα αρχεία του Microsoft Word

Διαρθρωμένα αρχεία και σύνδεσμοι απολεσθέντων αρχείων αποτρέπουν τα αρχεία του Word από το άνοιγμα

Περιστασιακά, οι χρήστες των Windows δυσκολεύονται να ανοίξουν αρχεία του Microsoft Word. Συνήθως, τα αρχεία μπορούν να ανοίξουν μέσα από το Word, αλλά όταν κάνουν κλικ από τα Windows, δεν θα ανοίξουν. Το πρόβλημα δεν είναι με το Word . Αντίθετα, είναι πιθανότατα ένα πρόβλημα με τις συσχετίσεις αρχείων ή τη διαφθορά αρχείων.

Επισκευή αρχείων σύνδεσης για αρχεία Word

Οι ενώσεις αρχείων των Windows μπορούν να αλλάξουν κατά λάθος. Αυτό μπορεί να αποκατασταθεί εύκολα ακολουθώντας τα εξής βήματα:

  1. Κάντε δεξιό κλικ σε ένα αρχείο Word .
  2. Επιλέξτε Open With από το αναδυόμενο μενού.
  3. Κάντε κλικ στο Microsoft Word ...

Την επόμενη φορά που θα κάνετε κλικ σε ένα αρχείο Word, θα ανοίξει σωστά.

Πώς να ανοίξετε ένα κατεστραμμένο αρχείο Word

Το Word προσφέρει μια δυνατότητα επιδιόρθωσης που μπορεί να επιδιορθώσει ένα κατεστραμμένο αρχείο ώστε να μπορεί να ανοίξει. Δείτε πώς να το χρησιμοποιήσετε:

  1. Στο Word, κάντε κλικ στο Αρχείο> Άνοιγμα. Μεταβείτε στο φάκελο ή τη θέση του κατεστραμμένου εγγράφου. Μην χρησιμοποιείτε την επιλογή Άνοιγμα Πρόσφατης Πρόσβασης.
  2. Επισημάνετε το κατεστραμμένο αρχείο για να το επιλέξετε.
  3. Στο αναπτυσσόμενο μενού δίπλα στο Άνοιγμα, επιλέξτε Επιδιόρθωση.
  4. Κάντε κλικ στο κουμπί Άνοιγμα.

Πώς να αποφύγετε τη διαφθορά αρχείων

Εάν ο υπολογιστής σας έχει καταρρεύσει ή έχει χάσει την τροφοδοσία του, μπορείτε να ανοίξετε μια προηγούμενη έκδοση του αρχείου εάν έχετε ενεργοποιήσει την αυτόματη ανάκτηση των προτιμήσεων του Word.

Η καταστροφή αρχείων μπορεί επίσης να παρουσιαστεί όταν το συγκεκριμένο αρχείο βρίσκεται σε μια συσκευή USB και η συσκευή είναι αποσυνδεδεμένη ενώ είναι ανοικτή στα Windows. Αν η συσκευή διαθέτει φωτεινή ένδειξη δραστηριότητας, περιμένετε μερικά δευτερόλεπτα αφού σταματήσει να αναβοσβήνει πριν αφαιρέσετε τη συσκευή. Εάν δεν σταματήσει, χρησιμοποιήστε το πλαίσιο διαλόγου Ασφαλής κατάργηση υλικού. Δείτε πώς να το αποκτήσετε πρόσβαση:

  1. Πατήστε τα Windows + R.
  2. Πληκτρολογήστε ή επικολλήστε το rundll32.exe shell32.dll, Control_RunDLL hotplug.dll (case-sensitive). Στη συνέχεια θα εμφανιστεί το παράθυρο διαλόγου.