Προσαρμόστε τη λίστα των πρόσφατα χρησιμοποιούμενων αρχείων στο Microsoft Office

Μάθετε πώς μπορείτε να συνδέσετε αγαπημένα έγγραφα σε Word, Excel, PowerPoint και άλλα

Ίσως έχετε παρατηρήσει ότι τα προγράμματα του Microsoft Office διαθέτουν μια λίστα πρόσφατα χρησιμοποιημένων για να διευκολύνετε την επιστροφή στην εργασία στα έγγραφά σας.

Αλλά ξέρατε ότι μπορείτε να προσαρμόσετε τη λίστα των πρόσφατα χρησιμοποιημένων αρχείων; Αυτή είναι μια λίστα στην περιοχή παρασκηνίου ορισμένων προγραμμάτων του Microsoft Office . Σε πιο πρόσφατες εκδόσεις του Office , μπορείτε να ορίσετε μερικές προτιμήσεις, καθιστώντας απλούστερη την εκτέλεση εργασιών σε ένα αρχείο. Συγκεκριμένα, μπορείτε να εκκαθαρίσετε τη λίστα, να αλλάξετε πόσες συσκευές εμφανίζονται στη λίστα, να προσαρτήσετε ένα συγκεκριμένο έγγραφο στη λίστα και πολλά άλλα. Δείτε πώς.

  1. Ανοίξτε ένα πρόγραμμα του Office όπως το Microsoft Word, το Excel ή το PowerPoint.
  2. Επιλέξτε Αρχείο - Ανοίξτε σαν να ξεκινάτε ένα νέο έγγραφο. Θα πρέπει να δείτε μια λίστα πρόσφατων αρχείων. Και πάλι, αυτό είναι κάτι που ίσως ήδη γνωρίζατε, αλλά εδώ είναι μερικοί πρόσθετοι τρόποι για να κάνετε αυτό το χαρακτηριστικό ακόμη πιο χρήσιμο για εσάς.
  3. Για να προσαρμόσετε πόσα αρχεία εμφανίζονται στη λίστα "Πρόσφατα έγγραφα", επιλέξτε Αρχείο - Επιλογές - Προχωρημένο - Εμφάνιση - Εμφάνιση αυτού του αριθμού πρόσφατων εγγράφων . Σε αυτό το πεδίο, μπορείτε να επιλέξετε πόσα θέλετε και, στη συνέχεια, πληκτρολογήστε τον αριθμό.
  4. Για να καταργήσετε τη Λίστα πρόσφατων εγγράφων, απλά ορίστε αυτόν τον αριθμό στο μηδέν. Σε ορισμένες εκδόσεις του Office, μπορείτε επίσης να μεταβείτε στην οθόνη Αρχείο - Άνοιγμα και, στη συνέχεια, κάντε δεξί κλικ σε ένα από τα έγγραφα της λίστας. Επιλέξτε Clear Unpinned Documents .
  5. Τα αρχεία σύνδεσης σας επιτρέπουν να τα κρατάτε ακόμη και όταν περνούν τον κύκλο των άλλων αρχείων. Αν ανοίξετε μια δέσμη αρχείων, αλλά εξακολουθείτε να χρησιμοποιείτε συχνά αυτά που θα θέλατε να έχετε γρήγορη πρόσβαση, αυτό μπορεί να είναι μια πραγματική βοήθεια. Για να καρφιτσώσετε ένα αρχείο της επιλογής σας στη λίστα των πρόσφατα χρησιμοποιούμενων αρχείων, επιλέξτε Αρχείο - Άνοιγμα - Τοποθετήστε το δείκτη του ποντικιού πάνω στο αρχείο στη λίστα Πρόσφατα έγγραφα - Κάντε κλικ στο εικονίδιο της καρφίτσας (αυτό θα εμφανιστεί στα δεξιά του ονόματος αρχείου).
  1. Για να αποσυνδέσετε ένα έγγραφο από τη λίστα, κάντε ξανά κλικ στο εικονίδιο καρφίτσας έτσι ώστε να περιστρέφεται πίσω στη θέση στήριξης (πλάγια). Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ στην καταχώρηση λίστας και να επιλέξετε Απεμπλοκή από τη λίστα . Μπορεί να θέλετε να αποσυνδέσετε τα έγγραφα εάν ένα έγγραφο που χρησιμοποιήθηκε πρόσφατα δεν είναι πλέον χρήσιμος ή σχετικός επειδή δεν χρειάζεται πλέον να εργάζεστε σε αυτό.

Συμβουλές:

  1. Η σύνδεση δεν είναι διαθέσιμη σε όλες τις εκδόσεις του Office ή σε όλα τα προγράμματα της σουίτας.
  2. Θυμηθείτε ότι τα καρφιτσωμένα έγγραφα θα ορίζονται με εικονίδιο καρφίτσας που είναι κάθετο. Τα unpinned documents διαθέτουν ένα οριζόντιο εικονίδιο κουκίδων.
  3. Εάν κάνετε δεξιό κλικ σε ένα έγγραφο, θα πρέπει επίσης να δείτε τη λειτουργία Αντιγραφή διαδρομής στο Πρόχειρο . Αυτό αναφέρεται στο σημείο όπου αποθηκεύεται το έγγραφο στον υπολογιστή σας. Είναι ένας άλλος τρόπος για τον εντοπισμό αρχείων γρήγορα. Με αυτήν την προσέγγιση, μπορείτε να βρείτε το έγγραφο χωρίς να το ανοίξετε, για παράδειγμα.
  4. Αν δεν μπορείτε να δείτε τη λίστα των Πρόσφατα αρχεία, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτήν την προσέγγιση: βρείτε το φάκελο αυτόματων προορισμών στο σύστημα του υπολογιστή σας και στη συνέχεια διαγράψτε αρχεία μεγαλύτερα από 1 MB. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε αρχεία που είναι τόσο μεγάλα ή έχουν άλλα προβλήματα με αυτή την προσέγγιση, ελέγξτε έξω αυτό το νήμα φόρουμ για περισσότερες λεπτομέρειες και βοήθεια: Λίστα πρόσφατων εγγράφων που δεν εμφανίζονται.