Ανασκόπηση Nikon Coolpix P900

Συγκρίνετε Τιμές στο Amazon

Η κατώτατη γραμμή

Δεν υπάρχει καμία απόκρυψη του βασικού χαρακτηριστικού που θα παρουσιάσουμε σε αυτό το Nikon Coolpix P900 αναθεώρηση - ένας σχεδόν απίστευτος φακός οπτικού ζουμ 83Χ. Τη στιγμή της γραφής, ο φακός με οπτικό ζουμ 83Χ είναι ο μεγαλύτερος διαθέσιμος στην αγορά φωτογραφικών μηχανών σταθερών φακών, κάνοντας το P900 υποψήφιο για μία από τις καλύτερες κάμερες υπερύψωσης .

Και δεν υπάρχει καμία απόκρυψη αυτής της δυνατότητας, επειδή κάνει το Coolpix P900 μια φωτογραφική μηχανή που είναι μεγαλύτερη από κάποιες από τις καλύτερες φωτογραφικές μηχανές DSLR στην αγορά. Αυτό το μοντέλο ζυγίζει σχεδόν 2 κιλά και μετρά περίπου 5x5x5 ίντσες με τον φακό ζουμ να αποσύρεται. Όταν το οπτικό ζουμ είναι πλήρως εκτεταμένο, η κάμερα μετρά περίπου 8,5 ίντσες σε βάθος.

Έτσι, αν χρειάζεστε έναν τεράστιο φακό ζουμ , η Nikon σίγουρα προσφέρει με το P900. Αλλά όπως και με πολλές φωτογραφικές μηχανές με υπέρυθρες ζουμ, μερικές φορές ότι ο τεράστιος φακός ζουμ μπορεί να αποβεί σε βάρος. Ενδέχεται να έχετε έναν σκληρό χρόνο να κρατάτε σταθερά το Coolpix P900 όταν ο φακός ζουμ έχει επεκταθεί, μόνο και μόνο επειδή η φωτογραφική μηχανή είναι τόσο βαρύ και αδέξιο για να κρατάτε το χέρι με το μεγάλο φακό ζουμ. Και η Nikon έδωσε μόνο σε αυτό το μοντέλο έναν αισθητήρα εικόνας 1 / 2,3 ιντσών και ανάλυση 16 megapixel, ο οποίος θα περιορίσει την ικανότητά σας να δημιουργείτε φωτογραφίες που θα έχουν ως αποτέλεσμα μεγάλες και απότομες εκτυπώσεις. Παρόλα αυτά, σε σχέση με άλλες μεγάλες κάμερες ζουμ, η Nikon P900 είναι αξιοπρεπής ερμηνευτής.

Στη συνέχεια, υπάρχει το σημείο τιμής 500 δολαρίων για το P900. Μπορεί να μπορείτε να βρείτε μια DSLR entry level ή mirrorless ILC σε αυτή την τιμή, η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα πολύ μεγαλύτερη ποιότητα εικόνας. Έτσι μόνο όσοι είναι σίγουροι ότι χρειάζονται το φακό οπτικού ζουμ 83Χ θα μπορούν να δικαιολογήσουν την υψηλή τιμή για αυτό το μοντέλο.

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Πλεονεκτήματα

Μειονεκτήματα

Ποιότητα εικόνας

Όταν σκέφτεστε να ξοδέψετε περισσότερα από $ 500 για μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, αναμένετε να έχετε πολύ καλή ποιότητα εικόνας. Δυστυχώς, αυτή είναι μια περιοχή στην οποία η Nikon P900 υστερεί πίσω από τους συνομηλίκους της, οι οποίοι μπορούν να συμπεριλάβουν DSLR χαμηλής τεχνολογίας.

Ο αισθητήρας εικόνας 1 / 2,3 ιντσών στο Coolpix P900 είναι τόσο μικρό σε φυσικό μέγεθος όσο αυτό που θα βρείτε σε μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή. Μοντέλα που κοστίζουν λιγότερο από $ 200 ή $ 150 έχουν συχνά αισθητήρες εικόνας 1 / 2,3 ιντσών. Επειδή το φυσικό μέγεθος των αισθητήρων εικόνας παίζει τόσο σημαντικό ρόλο στον καθορισμό της ποιότητας εικόνας, έχοντας έναν τόσο μικρό αισθητήρα στο P900, είναι δύσκολο να δικαιολογηθεί η υψηλή τιμή του.

Η ποιότητα εικόνας για το Coolpix P900 μπορεί να είναι ακόμη χειρότερη, εκτός από το γεγονός ότι η Nikon έδωσε στην κάμερα ένα πολύ ισχυρό οπτικό σύστημα σταθεροποίησης εικόνας , το οποίο είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό χαρακτηριστικό για να το βρείτε σε μια φωτογραφική μηχανή ultra zoom. Είναι δύσκολο να κρατήσετε μια βαρύ κάμερα σταθερή χωρίς ένα καλό σύστημα σταθεροποίησης εικόνας. Ακόμη και με ένα τόσο καλό σύστημα IS, θα θελήσετε να αγοράσετε ένα τρίποδο με αυτό το μοντέλο για καλύτερη ποιότητα εικόνας.

Εκτέλεση

Οι περισσότερες φωτογραφικές μηχανές με υπερ-ζουμ λειτουργούν πιο αργά από άλλους τύπους φωτογραφικών μηχανών, ειδικά όταν ο φακός ζουμ έχει εκτεταστεί πλήρως. Μπορείτε να αναμένετε να αντιμετωπίζετε προβλήματα με την υστέρηση του κλείστρου και να πυροβολείτε σε καθυστερήσεις, πράγμα που σημαίνει ότι οι κάμερες αυτές δεν έχουν μεγάλους χρόνους απόκρισης.

Το Nikon Coolpix P900 δεν είναι ούτε γρήγορο, αλλά προσφέρει και ταχύτερους χρόνους απόκρισης σε σχέση με αυτό που θα βρείτε με τις περισσότερες φωτογραφικές μηχανές υπερύθρων. Στην πραγματικότητα, το P900 έχει πολύ μικρή υστέρηση του κλείστρου όταν ο φακός ζουμ δεν είναι εκτεταμένος, πράγμα που είναι εντυπωσιακό για αυτόν τον τύπο σταθερού φακού.

Η εκκίνηση είναι πολύ γρήγορη και με αυτό το μοντέλο, καθώς θα πρέπει να μπορείτε να καταγράψετε την πρώτη φωτογραφία λίγο περισσότερο από 1 δευτερόλεπτο αφού πατήσετε το κουμπί τροφοδοσίας. Και μπορείτε να μετακινήσετε ολόκληρο το εύρος ζουμ 83Χ της κάμερας σε περίπου 3,5 δευτερόλεπτα, το οποίο είναι ένα εντυπωσιακό επίπεδο ταχύτητας για το μοτέρ ζουμ.

Η απόδοση της μπαταρίας είναι καλή με το P900, προσφέροντας 300 με 400 λήψεις ανά φόρτιση. Ωστόσο, εάν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε την ενσωματωμένη σύνδεση GPS ή Wi-Fi της κάμερας, θα λάβετε λιγότερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Σχέδιο

Η Nikon έδωσε στο P900 αρκετά επιθυμητά σχεδιαστικά στοιχεία. Η συμπερίληψη ενός ηλεκτρονικού εικονοσκοπίου είναι ιδανική για να βρείτε σε μια φωτογραφική μηχανή ultra zoom, καθώς μπορεί να είναι ευκολότερη η συγκράτηση της φωτογραφικής μηχανής σταθερά όταν πιέζεται στο πρόσωπό σας, σε αντίθεση με την προσπάθεια κράτησής της και κοιτάζοντας την οθόνη LCD.

Αν επιλέξετε να πλαισιώσετε τις φωτογραφίες χρησιμοποιώντας την οθόνη LCD αντί για το εύχρηστο σκόπευτρο, η Nikon έδωσε στο Coolpix P900 μια έντονη και φωτεινή οθόνη. Και η οθόνη LCD είναι αρθρωτή , που σημαίνει ότι είναι εύκολο να χρησιμοποιήσετε αυτό το μοντέλο όταν συνδέεστε σε ένα τρίποδο με κλίση της οθόνης LCD ώστε να ταιριάζει με τη γωνία που χρειάζεστε. Μπορείτε ακόμη και να περιστρέψετε την οθόνη της οθόνης κατά 180 μοίρες για να επιτρέψετε την αυτοεξυπηρέτηση.

Ένας επιλογέας τρόπου λειτουργίας στην κορυφή της κάμερας σας επιτρέπει να εργάζεστε γρήγορα για να επιλέξετε τη λειτουργία λήψης που θέλετε. Το P900 προσφέρει μια σειρά από λειτουργίες λήψης, συμπεριλαμβανομένου του πλήρους χειροκίνητου ελέγχου, πλήρως αυτόματη και τα πάντα μεταξύ τους.

Υπάρχει μια αναδυόμενη μονάδα flash, η οποία αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό γνώρισμα του σχεδιασμού μιας φωτογραφικής μηχανής ultra zoom, καθώς επιτρέπει στη μονάδα φλας να αποκτήσει καλή γωνία στη σκηνή, ακόμα και όταν ο φακός ζουμ έχει επεκταθεί πλήρως. Ωστόσο, η Nikon δεν έδωσε στο Coolpix P900 ένα καυτό παπούτσι για να επιτρέψει την προσθήκη μιας εξωτερικής μονάδας φλας.

Συγκρίνετε Τιμές στο Amazon