Πώς να ομαλοποιήσετε τις οδοντωτές γραμμές σε μια εικόνα bitmap

Ένας αναγνώστης, Lynne, ζήτησε συμβουλές σχετικά με τον τρόπο χρήσης του λογισμικού γραφικών για την ομαλοποίηση των γραμμών σε μια εικόνα bitmap. Πολλά παλιά clip art χωρίς δικαιώματα ήταν αρχικά ψηφιοποιημένα σε μια πραγματική μορφή bitmap 1 bit, που σημαίνει δύο χρώματα - μαύρο και άσπρο. Αυτό το clipart τείνει να έχει οδοντωτές γραμμές σε ένα σκαλοπάτι-βήμα αποτέλεσμα που δεν φαίνεται πολύ ωραία στην οθόνη ή σε έντυπη μορφή.

01 από 10

Να απαλλαγείτε από τις Jaggies στην Line Art

Να απαλλαγείτε από τις Jaggies στην Line Art.

Ευτυχώς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το μικρό τέχνασμα για να εξομαλύνετε αυτά τα jaggies αρκετά γρήγορα. Αυτό το σεμινάριο χρησιμοποιεί τον δωρεάν επεξεργαστή φωτογραφιών Paint.NET, αλλά λειτουργεί με το μεγαλύτερο λογισμικό επεξεργασίας εικόνας. Μπορείτε να την προσαρμόσετε σε έναν άλλο επεξεργαστή εικόνας, εφόσον ο επεξεργαστής έχει ένα φίλτρο θόλωσης Gauss και ένα εργαλείο προσαρμογής καμπυλών ή επιπέδων. Αυτά είναι αρκετά συνηθισμένα εργαλεία στους περισσότερους συντάκτες εικόνας.

Αποθηκεύστε αυτήν την εικόνα δείγματος στον υπολογιστή σας αν θέλετε να ακολουθήσετε μαζί με το σεμινάριο.

02 από 10

Ρύθμιση του Paint.Net

Ξεκινήστε ανοίγοντας το Paint.NET, στη συνέχεια επιλέξτε το κουμπί Άνοιγμα στη γραμμή εργαλείων και ανοίξτε την εικόνα δείγματος ή άλλη με την οποία θέλετε να εργαστείτε. Το Paint.NET έχει σχεδιαστεί μόνο για να λειτουργεί με εικόνες 32 bit, οπότε κάθε εικόνα που ανοίγετε μετατρέπεται σε λειτουργία χρώματος RGB 32 bit. Εάν χρησιμοποιείτε διαφορετικό πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων και η εικόνα σας είναι σε μειωμένη μορφή χρώματος, όπως GIF ή BMP, μετατρέψτε πρώτα την εικόνα σας σε έγχρωμη εικόνα RGB. Συμβουλευτείτε τα αρχεία βοήθειας του λογισμικού σας για πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο αλλαγής της λειτουργίας χρώματος μιας εικόνας.

03 από 10

Εκτελέστε το φίλτρο θολού Gaussian

Εκτελέστε το φίλτρο θολού Gaussian.

Με την εικόνα σας ανοιχτή, μεταβείτε στα Εφέ> Διαστρέβλωση> Gaussian Blur .

04 από 10

Gaussian Blur 1 ή 2 Pixels

Gaussian Blur 1 ή 2 Pixels.

Ορίστε την ακτίνα θολού Gauss για 1 ή 2 εικονοστοιχεία, ανάλογα με την εικόνα. Χρησιμοποιήστε 1 εικονοστοιχείο εάν προσπαθείτε να κρατήσετε λεπτότερες γραμμές στο τελικό αποτέλεσμα. Χρησιμοποιήστε 2 εικονοστοιχεία για πιο τολμηρές γραμμές. Κάντε κλικ στο κουμπί OK.

05 από 10

Χρησιμοποιήστε την προσαρμογή καμπυλών

Χρησιμοποιήστε την προσαρμογή καμπυλών.

Μεταβείτε στις Προσαρμογές> Καμπύλες .

06 από 10

Μια επισκόπηση των καμπυλών

Μια επισκόπηση των καμπυλών.

Σύρετε το παράθυρο διαλόγου Curves στο πλάι για να δείτε την εικόνα σας καθώς δουλεύετε. Ο διάλογος Curves εμφανίζει ένα γράφημα με μια διαγώνια γραμμή που πηγαίνει από το κάτω αριστερά προς τα επάνω δεξιά. Αυτό το γράφημα είναι μια απεικόνιση όλων των ηχητικών τιμών στην εικόνα που πηγαίνετε από το καθαρό μαύρο στην κάτω αριστερή γωνία έως την καθαρή λευκή στην επάνω δεξιά γωνία. Όλοι οι γκρι αποχρώσεις μεταξύ τους αντιπροσωπεύονται από την κεκλιμένη γραμμή.

Θέλουμε να αυξήσουμε την κλίση αυτής της διαγώνιας γραμμής έτσι ώστε ο βαθμός αλλαγής μεταξύ καθαρού λευκού και καθαρού μαύρου να μειωθεί. Αυτό θα φέρει την εικόνα μας από θολή έως κοφτερή, μειώνοντας τον βαθμό μεταβολής μεταξύ καθαρού λευκού και καθαρού μαύρου. Δεν θέλουμε, ωστόσο, να κάνουμε τη γωνία τελείως κάθετη ή θα βάλουμε την εικόνα πίσω στην οδοντωτή εμφάνιση που ξεκινήσαμε.

07 από 10

Ρύθμιση του λευκού σημείου

Ρύθμιση του λευκού σημείου.

Κάντε κλικ στην πάνω δεξιά γωνία του γραφήματος καμπύλης για να ρυθμίσετε την καμπύλη. Σύρετε το προς τα αριστερά, ώστε να είναι περίπου στο μέσο της αρχικής θέσης και της επόμενης διακεκομμένης γραμμής στο γράφημα. Οι γραμμές στα ψάρια μπορεί να αρχίσουν να ξεθωριάζουν, αλλά μην ανησυχείτε - θα τους φέρουμε πίσω σε μια στιγμή.

08 από 10

Ρύθμιση του μαύρου σημείου

Ρύθμιση του μαύρου σημείου.

Τώρα σύρετε την κάτω αριστερή κουκκίδα προς τα δεξιά, κρατώντας την στο κάτω άκρο του γραφήματος. Παρατηρήστε πώς οι γραμμές στην εικόνα γίνονται παχύτερες καθώς σύρετε προς τα δεξιά. Η οδοντωτή εμφάνιση θα επιστρέψει αν πάτε πολύ μακριά, έτσι σταματήστε σε ένα σημείο όπου οι γραμμές είναι ομαλές αλλά δεν είναι πλέον θολή. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να πειραματιστείτε με την καμπύλη και δείτε πώς αλλάζει η εικόνα σας.

09 από 10

Αποθηκεύστε την Προσαρμοσμένη εικόνα

Αποθηκεύστε την Προσαρμοσμένη εικόνα.

Κάντε κλικ στο κουμπί OK και αποθηκεύστε την τελική εικόνα μεταβαίνοντας στο Αρχείο> Αποθήκευση ως όταν είστε ικανοποιημένοι με τη ρύθμιση.

10 από 10

Προαιρετικά: Χρήση επιπέδων αντί για καμπύλες

Χρήση επιπέδων αντί για καμπύλες.

Αναζητήστε ένα εργαλείο Επίπεδα εάν εργάζεστε με έναν επεξεργαστή εικόνων που δεν διαθέτει ένα εργαλείο Curves. Μπορείτε να χειριστείτε τα ρυθμιστικά λευκού, μαύρου και μεσαίου τόνου όπως φαίνεται εδώ για να επιτύχετε ένα παρόμοιο αποτέλεσμα.