Πώς να χρωματίσετε τις σωστές εικόνες στο Photoshop χρησιμοποιώντας το Camera Raw

01 από 07

Πώς να χρωματίσετε τις σωστές εικόνες στο Photoshop χρησιμοποιώντας το Camera Raw

Το Camera Raw είναι ιδανικό για μη καταστροφική διόρθωση χρώματος.

Αυτό συνέβη σε όλους μας. Ανοίγετε μια εικόνα στο Photoshop και αναφωνείτε: "Αχ όχι! Η εικόνα υποεκτίθεται "ή" Η εικόνα έχει υπερεκθεση! Τώρα τι; "Η απάντηση, εάν χρησιμοποιείτε το Photoshop για διόρθωση χρώματος, είναι να μην χρησιμοποιήσετε το Layer Adjustment ή το μενού Adjustments - Image> Adjustments. Χρησιμοποιείται το φίλτρο Raw Camera .

Σε αυτό το "Πώς να" πρόκειται να διορθώσουμε μια υποεκμετάλλευτη εικόνα χρησιμοποιώντας μερικές δυνατότητες στο μενού φίλτρου του Photoshop: Δημιουργήστε ένα έξυπνο φίλτρο, προσθέστε τη διόρθωση φακού και στη συνέχεια διορθώστε το χρώμα χρησιμοποιώντας το φίλτρο Camera Raw.

Ας αρχίσουμε.

02 του 07

Πώς να δημιουργήσετε ένα έξυπνο φίλτρο στο Photoshop

Δημιουργία ενός έξυπνου φίλτρου.

Το πρώτο βήμα στη διαδικασία δεν είναι να σκάβετε δεξιά και να πάτε στη δουλειά. Οποιεσδήποτε αλλαγές κάνετε στην εικόνα μεταβαίνοντας αυτή τη διαδρομή θα "ψηθούν", πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα μπορείτε να διορθώσετε τα πράγματα αργότερα. Αντ 'αυτού, επιλέγετε το επίπεδο εικόνας και, στη συνέχεια, επιλέξτε Φίλτρο> Μετατροπή για έξυπνα φίλτρα . Το πλεονέκτημα εδώ είναι ότι μπορείτε πάντα να επιστρέψετε στο φίλτρο και να το "τσίμπησετε" γιατί τα Smart Filters δεν είναι καταστροφικά.

03 του 07

Πώς να εφαρμόσετε τη διόρθωση του φακού σε μια εικόνα του Photoshop

Εφαρμόστε τη διόρθωση του φακού σε μια εικόνα.

Ανεξάρτητα από το πόσο ξοδεύετε στον εξοπλισμό, οποιοσδήποτε φακός της κάμερας θα εφαρμόσει μια μικρή παραμόρφωση στην εικόνα. Το Photoshop αναγνωρίζει αυτό και σας επιτρέπει να διορθώσετε την εικόνα αφαιρώντας οποιαδήποτε παραμόρφωση του φακού. Η εικόνα που χρησιμοποιώ γυρίστηκε χρησιμοποιώντας το αξιόπιστο Nikon D200 που συνοδεύει φακό AF-S Nikkor 18-200 mm 13556. Αυτά τα δεδομένα του φακού μπορεί να φαίνονται σαν μπουκιά αλλά στην πραγματικότητα είναι τυπωμένα στον ίδιο τον φακό.

Με την επιλεγμένη εικόνα, επιλέξτε Φίλτρο> Διόρθωση φακού . Βεβαιωθείτε ότι έχει επιλεγεί η καρτέλα Αυτόματη διόρθωση , το πρώτο βήμα είναι να επιλέξετε το στοιχείο Maker Make . Στο πρότυπο φωτογραφικής μηχανής που εμφανίζεται, επέλεξα το NIKON D200 . Στη συνέχεια, επέλεξα τον φακό μου από το μοντέλο Lens . Μόλις βρήκα το φακό μου - 18.0-200.0 mm f3.5-5.6 - παρατήρησα τα πράγματα σε τετράγωνα στις γωνίες και έκανα κλικ στο OK για να δεχτώ την αλλαγή.

Όταν το παράθυρο έκλεισε το φίλτρο μου, το Layer ήταν τώρα αθλητικό φίλτρο διόρθωσης φακού. Αν χρειάζεται να αλλάξω την κάμερα ή το φακό, το μόνο που χρειάζεται να κάνω είναι να κάνετε διπλό κλικ στο φίλτρο για να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου Διόρθωση φακού.

04 του 07

Πώς να ανοίξετε το παράθυρο διαλόγου Filtering Raw Camera στο Photoshop

Το παράθυρο διαλόγου Camera Raw.

Το επόμενο βήμα είναι να επιλέξετε Filter> Camera Raw Filter . Αυτό θα ανοίξει ένα αρκετά ολοκληρωμένο παράθυρο. Στην κορυφή υπάρχουν διάφορα εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε τα πάντα από το ζουμ στην εικόνα και να ρυθμίσετε την ισορροπία λευκού στην προσθήκη ενός φίλτρου βαθμού στην εικόνα.

Πάνω από τη δεξιά πλευρά βλέπετε ένα ιστόγραμμα. Αυτό το γράφημα μου λέει ότι η ολική περιοχή των εικονοστοιχείων της εικόνας συγκεντρώνεται στη σκοτεινή πλευρά των τόνων. Αυτό το γράφημα μου λέει επίσης ότι η στρατηγική μου εδώ είναι να τα αναδιανείμουμε σε όλη την έκταση από τα αριστερά - τα μαύρα - στα δεξιά - στα λευκά.

Κάτω από το ιστόγραμμα υπάρχουν μια σειρά από εργαλεία που σας επιτρέπουν να εκτελέσετε αρκετούς περίπλοκους χειρισμούς εικόνας. Επιλέξτε ένα εργαλείο και τα ρυθμιστικά αλλάζουν για να αντικατοπτρίζουν τον σκοπό του εργαλείου. Θα χρησιμοποιήσουμε το βασικό εργαλείο, το οποίο είναι το προεπιλεγμένο.

05 του 07

Πώς να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο ωρολογιακής ισορροπίας λευκού κάμερας στο Photoshop

Ρύθμιση της ισορροπίας λευκού.

Η λέξη-κλειδί εδώ είναι "ισορροπία". Αυτό το εργαλείο αναγνωρίζει ένα ουδέτερο γκρι που επιλέγετε και το χρησιμοποιείτε ως το μέσο σημείο. Το τακτοποιημένο πράγμα για αυτό το εργαλείο είναι ότι μπορείτε να το κρατάτε πατώντας μέχρι να φτάσετε το αποτέλεσμα που ψάχνετε. Σε αυτή την εικόνα, πήρα δείγματα από τον αφρό και το χιόνι μερικές φορές για να επιτύχω το αποτέλεσμα. Αυτό είναι επίσης ένα εξαιρετικό εργαλείο για την αφαίρεση ενός έγχρωμου cast.

06 του 07

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη φωτογραφική μηχανή Raw Temperature and Tint Sliders στο Photoshop

Χρησιμοποιήστε τη Θερμοκρασία και τη Απόχρωση για να προσαρμόσετε το χρώμα της εικόνας.

Ο καλύτερος τρόπος σκέψης της Θερμοκρασίας είναι να σκεφτείτε τα "Red Hot" και "Ice Cold". Η μετακίνηση του ολισθητήρα προς τα δεξιά αυξάνει κίτρινα και η μετακίνηση προς τα αριστερά αυξάνει το μπλε χρώμα. Η απόχρωση προσθέτει το πράσινο στα αριστερά και το κυανό στα δεξιά. Οι μικρές αλλαγές είναι καλύτερες και αφήστε το μάτι σας να κριθεί τι φαίνεται καλύτερα.

07 του 07

Πώς να προσθέσετε λεπτομέρειες στην εικόνα Raw Camera στο Photoshop

Τελικές ρυθμίσεις εικόνας.

Το επόμενο βήμα είναι να χρησιμοποιήσετε τους ρυθμιστές κάτω από την περιοχή "Ισορροπία λευκού" για να κάνετε σφαιρικές προσαρμογές στην εικόνα. Αυτό που θέλετε να κάνετε εδώ είναι να αναδείξετε περισσότερες λεπτομέρειες στην εικόνα. Στην περίπτωση αυτής της εικόνας, ρύθμισα τα ρυθμιστικά για να αναδείξω τα στοιχεία στο προσκήνιο. Και πάλι, χρησιμοποιήστε το μάτι σας ως οδηγό για το πότε να σταματήσετε.

Για να συγκρίνω από πού ξεκίνησα με πού είμαι, έκανα κλικ στο κουμπί Πριν / Μετά - Μοιάζει με ένα Υ στην κάτω δεξιά γωνία του παραθύρου - για να δείτε τις αλλαγές.

Μια άλλη πτυχή αυτού του βήματος είναι να παρακολουθείτε το ιστόγραμμα. Θα πρέπει να παρατηρήσετε ότι το γράφημα έχει πλέον εξαπλωθεί στους ήχους.

Σε αυτό το σημείο μπορείτε να κάνετε κλικ στο OK για να αποδεχτείτε τις αλλαγές και να επιστρέψετε στο Photoshop. Αν εξακολουθείτε να αισθάνεστε την ανάγκη να κάνετε περαιτέρω προσαρμογές, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κάνετε διπλό κλικ στο φίλτρο Raw Camera στο φίλτρο Smart Filters. Θα ανοίξετε το παράθυρο Camera Raw και οι ρυθμίσεις θα είναι εκείνες στις οποίες σταμάτησες.