Γυρίστε το πληκτρολόγιό σας σε ένα GarageBand Piano

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πληκτρολόγιό σας Mac ως γκαράζ Virtual Device

Το GarageBand είναι μια εύχρηστη εφαρμογή για τη δημιουργία, την επεξεργασία και απλά τη διασκέδαση με τη μουσική. Το GarageBand λειτουργεί καλά με τα όργανα MIDI, αλλά αν δεν έχετε πληκτρολόγιο MIDI , μπορείτε να μετατρέψετε το πληκτρολόγιό σας Mac σε ένα εικονικό μουσικό όργανο.

  1. Εκκινήστε το GarageBand, που βρίσκεται στο φάκελο / Applications.
  2. Στην επάνω αριστερή γωνία του παραθύρου, κάντε κλικ στο εικονίδιο Νέο έργο .
  3. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Empty Project (Κενό έργο) στο κεντρικό παράθυρο και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Choose ( Επιλογή ) στο κάτω δεξί μέρος.
  4. Στο αναδυόμενο παράθυρο, επιλέξτε το εργαλείο λογισμικού και κάντε κλικ στο κουμπί Δημιουργία .
  5. Στη λίστα στην αριστερή πλευρά της σελίδας, κάντε κλικ σε ένα όργανο. Για αυτό το παράδειγμα, επιλέξαμε Πιάνο .
  6. Κάντε κλικ στο μενού Παράθυρο του GarageBand και επιλέξτε Εμφάνιση μουσικής πληκτρολόγησης .
  7. Θα ανοίξει το παράθυρο Μουσικής Πληκτρολόγησης , εμφανίζοντας τα πλήκτρα Mac που αντιστοιχούν σε μουσικά πλήκτρα. Το παράθυρο Μουσική Πληκτρολόγηση θα εμφανίζει επίσης τις αναθέσεις κλειδιών για τα Pitchbend , Modulation , Sustain , Octave και Velocity .
  8. Ενδέχεται επίσης να δείτε μια επιλογή για Εμφάνιση πληκτρολογίου στο μενού Παράθυρο . Αυτό είναι ένα παρόμοιο ηλεκτρικό πληκτρολόγιο πιάνου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Η μεγάλη διαφορά είναι ένας μεγαλύτερος αριθμός διαθέσιμων οκτάβων χωρίς να χρειάζεται να αλλάξετε ρυθμίσεις.

Αλλαγή οκτάβων

Το πληκτρολόγιο μουσικής πληκτρολόγησης εμφανίζει μια οκτάβα και ένα μισό ανά πάσα στιγμή, το ισοδύναμο της σειράς των πλήκτρων asdf σε ένα τυπικό πληκτρολόγιο του υπολογιστή. Η αλλαγή των οκτάβων μπορεί να γίνει με δύο τρόπους.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πλήκτρο x για να ανεβάσετε μια οκτάβα ή το πλήκτρο z για να μετακινήσετε μια οκτάβα. Μπορείτε να μετακινήσετε πολλές οκτάβες πιέζοντας επανειλημμένα τα πλήκτρα x ή z .

Ο άλλος τρόπος για να μετακινηθείτε μεταξύ των διαφόρων οκτάβων είναι να χρησιμοποιήσετε την παράσταση πληκτρολογίου πιάνου κοντά στην κορυφή του παραθύρου Μουσική πληκτρολόγηση. Μπορείτε να τραβήξετε την επισημασμένη περιοχή στα πλήκτρα πιάνου, τα οποία αντιπροσωπεύουν τα πλήκτρα που έχουν αντιστοιχιστεί στο πληκτρολόγιο πληκτρολόγησης και σύρετε το επισημασμένο τμήμα επάνω και κάτω από το πληκτρολόγιο πιάνου. Σταματήστε να σύρετε όταν η επισημασμένη ενότητα βρίσκεται στο εύρος που επιθυμείτε να παίξετε.

Πληκτρολόγιο οθόνης

Εκτός από το Μουσικό πληκτρολόγιο για το οποίο μιλήσαμε παραπάνω, μπορείτε επίσης να εμφανίσετε ένα πληκτρολόγιο για πιάνο με έξι οκτάβα. Αυτό το πληκτρολόγιο πιάνου, ωστόσο, δεν εκχωρεί κανένα από τα πλήκτρα που να αντιστοιχεί στο πληκτρολόγιο του Mac σας. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να παίζετε μόνο αυτό το πληκτρολόγιο μία φορά τη φορά, χρησιμοποιώντας το ποντίκι ή το trackpad.

Παρ 'όλα αυτά, έχει το πλεονέκτημα μιας ευρύτερης σειράς σημειώσεων και η αναπαραγωγή μιας σημείωσης κάθε φορά είναι χρήσιμη για την επεξεργασία έργων που δημιουργείτε.

Για να προβάλετε το πληκτρολόγιο οθόνης, ξεκινήστε το GarageBand, που βρίσκεται στο φάκελο / Applications.

Επιλέξτε Νέο Έργο από το παράθυρο GarageBand (μπορείτε επίσης να ανοίξετε ένα υπάρχον έργο εάν το επιθυμείτε).

Μόλις ανοίξει το σχέδιό σας, επιλέξτε Εμφάνιση πληκτρολογίου από το μενού Παράθυρο .

Εναλλαγή μεταξύ των πληκτρολογίων

Τα δύο ενσωματωμένα πληκτρολόγια του GarageBand έχουν τα δικά τους μοναδικά πλεονεκτήματα και μπορεί να βρείτε φορές που θέλετε να αλλάξετε γρήγορα μεταξύ τους. Ενώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μενού GarageBand Window για να κάνετε το διακόπτη, μπορείτε επίσης να το κάνετε με τη βοήθεια δύο κουμπιών στην επάνω αριστερή γωνία του πιάνο. Το πρώτο κουμπί μοιάζει με μερικά πλήκτρα πιάνο και θα σας μεταφέρει στο κλασσικό πληκτρολόγιο πιάνου. Το δεύτερο κουμπί, το οποίο μοιάζει με στυλιζαρισμένο πληκτρολόγιο του υπολογιστή, θα σας μεταφέρει στο πληκτρολόγιο μουσικής πληκτρολόγησης.

Σύνδεση πληκτρολογίων MIDI

Όταν αναπτύχθηκε για πρώτη φορά το MIDI (Μουσικό όργανο ψηφιακής διασύνδεσης), χρησιμοποίησε έναν γύρο DIN με 5 ακίδες, μαζί με πολλαπλά καλώδια, για να χειριστεί το MIDI IN και το MIDI OUT. Αυτές οι παλαιότερες διεπαφές MIDI έχουν σχεδόν προχωρήσει στον δρόμο του δεινοσαύρου. τα πιο σύγχρονα πληκτρολόγια χρησιμοποιούν τυπικές θύρες USB για τη διαχείριση συνδέσεων MIDI.

Αυτό σημαίνει ότι δεν θα χρειαστείτε ειδικούς προσαρμογείς ή κιβώτια διεπαφών ή ειδικό λογισμικό προγραμμάτων οδήγησης για να συνδέσετε το πληκτρολόγιο MIDI στο Mac. Απλά συνδέστε το πληκτρολόγιο MIDI σε μια διαθέσιμη θύρα USB Mac .

Όταν ξεκινάτε το GarageBand, η εφαρμογή θα εντοπίσει ότι υπάρχει συνδεδεμένη μια συσκευή MIDI. Για να δοκιμάσετε το πληκτρολόγιο MIDI, προχωρήστε και δημιουργήστε ένα νέο έργο στο GarageBand, χρησιμοποιώντας την επιλογή Συλλογή πληκτρολογίου (αυτή είναι η προεπιλογή κατά τη δημιουργία ενός νέου έργου).

Μόλις ανοίξει το έργο, αγγίξτε μερικά πλήκτρα στο πληκτρολόγιο. θα πρέπει να ακούσετε το πληκτρολόγιο μέσω του GarageBand. Εάν όχι, δοκιμάστε να επαναφέρετε τη διεπαφή MIDI του GarageBand, ως εξής.

Επιλέξτε Προτιμήσεις από το μενού GarageBand .

Επιλέξτε το κουμπί Ήχος / MIDI στη γραμμή εργαλείων " Προτιμήσεις" .

Θα πρέπει να εντοπίσετε τη συσκευή σας MIDI. Εάν όχι, κάντε κλικ στο κουμπί Επαναφορά οδηγών MIDI .

Θα πρέπει τώρα να μπορείτε να αναπαράγετε το πληκτρολόγιο MIDI μέσω του Mac σας και να καταγράφετε τις περιόδους σύνδεσης χρησιμοποιώντας το GarageBand.